27. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Odlični rezultati Davorina Posavca – tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. bilježi pozitivan rast

20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam samo je jedna od perjanica tvrtke Bjelovarski sajam na čelu koje je direktor Davorin Posavac

Odlični rezultati Davorina Posavca – tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. bilježi pozitivan rast
20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam samo je jedna od perjanica tvrtke Bjelovarski sajam na čelu koje je direktor Davorin Posavac.

Naime, manifestacija koja se godinama smatrala manjom od Jesenskog sajma, dosegla je broj izlagača, i ako je suditi po prošlogodišnjim brojkama posjetitelja, očekuje se da će ove godine broj biti i puno veći. Bjelovarski sajam član je priznate međunarodne organizacije EUROASCO koja okuplja najuspješnije i najbolje europske sajmove. Iz godine u godinu postaje sve više inovativan i zanimljiv, te stoga privlači sve veći broj izlagača kojih će i ove godine na proljetnoj manifestaciji biti čak 500 iz 15 zemalja.

Drago nam je da nas prepoznaju i da Bjelovarski sajam bilježi rast u svim segmentima. Kroz brojke gledano, tvrtka ostvaruje pozitivan financijski rezultat. Ukupni prihodi od prodaje od 2013.-2016. rasli su prosječno po godišnjoj stopi od 4%. Najveći rast zabilježen je 2016. u odnosu na 2015. za gotovo 7%, rekao je Davorin Posavac i nastavio da gledajući kalendar događanja, Bjelovarski sajam bilježi tri važne manifestacije.

Pčelarski najbrže rastući, Proljetni i Jesenski sajam. Prihodi od prodaje postupno su u porastu, a u tri godine koliko sam direktor, samo prodaja ulaznica za sve manifestacije porasla je za više od 12 posto, a prihodi od najma izložbenog prostora više od 5 posto. Što se tiče Proljetnog sajma, prihodi od prodaje ulaznica porasli su više od 21 posto, a od najma izložbenog prostora gotovo 12 posto, ponosno je rekao Davorin Posavac.

Proljetni sajam obuhvaća cjelokupan program poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki, zaštitnih sredstava za bilje i sjemenje. Upravo na ovoj priredbi bit će predstavljeni noviteti u poljoprivredi. Izloženi će biti poljoprivredni strojevi, šumarska mehanizacija i traktori domaće proizvodnje.

Tako će i ove godine u sklopu Proljetnog sajma biti prikazan Drvni svijet drugu godinu zaredom, dok će Mladi poljoprivrednici biti treću godinu dio Proljetnog međunarodnog sajma.

Drvni svijet tema je kroz koju se želi istaknuti i prikazati najnovija tehnologija i tehnika za šumarstvo, a predstavit će se novitetima i predavanjima. Najbolje mjesto za promidžbu mladih u poljoprivredi svakako je Bjelovarski sajam, a s mladima se najlakše i najbrže dogovorimo, istaknuo je direktor Davorin Posavac i dodao da su Međunarodni dani mladih poljoprivrednika na Sajmu mjesto gdje mladi menadžeri u agrobiznisu imaju priliku promovirati svoje, ali i prikupiti kvalitetne ideje drugih stranih i domaćih poljoprivrednika.

Od 31. ožujka do 2. travnja 2017., na više od 235 četvornih metara sajma, očekujemo 500 izlagača iz 15 zemalja te više od 50 tisuća posjetitelja. Svake godine izlagače i posjetitelje dočekujemo s novitetima, stranim i domaćim predavačima. Sajam je i ove godine središnje mjesto komunikacije i trgovine u regiji, zadovoljno je naglasio direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac.

Povezani članci

newsend_hgk