20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Obnovljeno igralište na Matoševom trgu te u dvorištu bivšeg Omladinskog doma

2016 07 gradvrtic 16

Od zapuštenih površina do raja za djecu

Staro zapušteno igralište na Matoševom trgu uz Dječji vrtić Bjelovar obnovljeno je sredstvima proračuna Grada Bjelovara, a osvježeno je novim spravama za igranje, te je postavljena i nova podloga kako se djeca ne bi prljala za vrijeme igre ili za lošeg vremena. Jedno novo igralište niknulo je u dvorištu bivšeg Omladinskog doma na površini koja nije služila ničemu, a često je bila i poprište noćnih tučnjava, bacanja otpada i okupljanja alkoholičara.

Novo igralište kod bivšeg Omladinskog doma, a sada Bjelovarskog kazališta niklo je zajedničkim snagama Grada Bjelovara i bjelovarskih ugostitelja, koji su se udruženi odlučili na igralište postaviti modernu anti-stresnu podlogu kako bi nove sprave za igranje mogla koristiti i najmanja djeca, a da se ne ozljede u slučaju padova.

O novom igralištu uz Antuna Korušeca, bjelovarskog gradonačelnika govorio je i Zvjezdan Crlenjak, donator sprava, a novo i zanimljivo igralište probala su djeca iz Dječjeg vrtića Osmijeh.

O ulaganjima u dječja igrališta gradonačelnik Antun Korušec je rekao da na administrativnom području Grada Bjelovara ima 38 dječjih igrališta.
– Svake godine Grad Bjelovar ulaže značajna financijska sredstva u obnovu dječjih igrališta. Skrbimo o svih 38 igrališta, ali svake godine uredimo potpuno u cjelini jedno dječje igralište i nabavimo nove moderne instalacije. Grad Bjelovar ima sreću da su sva dječja igrališta na prostoru parkovnih površina. To je samo po sebi lijepo, dobro i funkcionalno. Ni jedno igralište na području Grada Bjelovara nije ispod 200 metara kvadratnih. Kad se to zbroji, imamo 7200 kvadratnih metara dječjih igrališta. To odgovara prostorno planskoj dokumentaciji Grada Bjelovara, te potrebama Bjelovarčana i bjelovarske djece – rekao je Antun Korušec i podsjetio na nedavno uređena igrališta.
Gradonačelnik je također zahvalio na donaciji sprava Zvjezdanu Crlenjaku i tvrtki Still d. o. o. Bjelovar. Grad je preuzeo obvezu održavanja tog igrališta vrijednog oko sto tisuća kuna. Samo za dječja igrališta Grad Bjelovar izdvaja svake godine oko 450 tisuća kuna, od toga 250 tisuća za novo opremanje igrališta i oko 200 tisuća kuna za redovno održavanje igrališta. Gradonačelnik je rekao i da djeca na igralištima sklapaju prva iskustva, uče se redu, disciplini, stvaraju prijateljstva koja često ostaju trajna cijelog života.

Grad Bjelovar će nakon zaključka komisije do kraja godine zahvaljujući ulaganju u najmlađe stanovništvo dobiti prestižno priznanje ”Grad prijatelj djece”.

Zvjezdan Crlenjak govorio je o inicijativi uređenja igrališta.
– Ovo mi je bio možda jedan od najljepših projekata koje sam ikad radio. Hvala i drugim ljudima koji su sudjelovali u ovom projektu. Kao što znate mnogi kafići imaju pravo na stimulativni dio od svojih dobavljača, što su dobre cifre. I mi smo ove godine odlučili da ta sredstva ne zadržimo za sebe. Nego smo odlučili donirati za ovo igralište. Moram istaknuti poduzeće Julius, Coca-colu, Mikroled, i Bjelovarski sajam koji su također donirali za ovo igralište, a također i Grad Bjelovar koji je dao potporu za izradu projekta i teren. Svi moramo imati dozu društvene odgovornosti. Grad će odlično brinuti o ovom igralištu, a nadam se da će takvih projekata biti još – rekao je Zvjezdan Crlenjak, direktor trgovačkog društva STIL d. o. o.

Klinci iz Dječjeg vrtića Osmijeh koji su došli isprobati igru na novom igralištu dobili su i sladoled u Ritmu grada.

Slične objave