Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

OBNOVLJENJE ambulante u Bulincu i Novoj Rači

2017 4 zupanija bulonac novaraca 98

U sklopu obilježavanja Dana Općine Nova Rača, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je novoobnovljene ambulante Doma zdravlja u Bulincu i Novoj Rači u čiju je obnovu uloženo 250 tisuća kuna.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u sveobuhvatnoj je obnovi ambulanti na svom području, a riječ je o projektu koji u dvije godine obuhvaća detaljnu obnovu 39 ambulanti opće medicine u našoj županiji, za koji je dosada uloženo 1,8 milijuna kuna. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije prošle godine krenuli su u temeljitu obnovu ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama. Tako je za obnovu ambulante u Bulincu uloženo gotovo 180.000,00 kuna, dok je za ambulantu u Novoj Rači uloženo 75.000,00 kuna. Time su doktori, ali i pacijenti dobili primjeren zdravstveni standard 21. stoljeća.

U sklopu obnove ambulante u Bulincu tako su zamijenjene ulazne stijene, uređeni su podovi, sanirana vlaga, popravljena i obojena unutarnja stolarija, postavljene su nove keramičke pločice, bojani zidovi, stropovi, cijevi centralnog grijanja te vanjska bravarija, obnovljena je rasvjeta, dio instalacije te u konačnici su postavljeni i klima uređaji.

U Novoj Rači, na zgradi ordinacije obiteljske medicine i stomatološke ordinacije zamijenjena su ulazna vrata, izmijenjen dio stolarije, uređeni podovi, postavljene dijelom keramičke pločice, popravljena i obojana unutarnja stolarija, postavljene trakaste zavjese, te napravljena nova rasvjeta na ulazu u ambulantu.

2017 4 zupanija bulonac novaraca 119

Nakon obnove  ambulanti slijedi i zanovljavanje opreme u ambulantama i to putem europskog projekta “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije” vrijednog 10 milijuna kuna. Tako je za ambulantu u Bulincu i Novoj Rači predviđeno 285 tisuća kuna za novu medicinsku aparaturu. Riječ je o opremi koju su zatražili liječnici, a putem koje će se upotpuniti usluga pacijentima i samim time će dio pretraga moći obaviti kod svog liječnika opće prakse.

Ambulante su obnovljene, zadovoljni su i liječnici i pacijenti.

Doktor  opće medicine u Novoj Rači Milan Burić rekao je da je zadovoljan s onim što je do sada napravljeno i da se nada zanavljanju opreme, točnije nabavci ultrazvuka i elektrokardiograma.

– Također je predviđena obuka i edukacija za liječnike što će poboljšati medicinsku uslugu naše ambulante i pacijenti će sigurno biti zadovoljni jer neće morati putovati u županijsku bolnicu u Bjelovaru. To znači da ćemo neke pretrage moći raditi ovdje-ambulantno, rekao je doktor i dodao da je zadovoljan što pacijenti sada imati bolje uvjete, a nabavkom ultrazvuka i bolje i kvalitetnije medicinske usluge.

Doktor je također pohvalio župana i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, istaknuvši da je to za svaku pohvalu kada se župan i županija brinu za bolje uvjete liječnika, posebno mladi liječnika, ali i svojih građana.

 

Obnovom je zadovoljan i načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić koji je rekao da svaka obnova znači puno, a posebno mladim ljudima da ne odlaze iz ruralnih sredina.

– Svega ovog ne bi bilo da Županija i Općina nemaju dobru suradnju, ali zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima radi se na obnovi mnogih objekata. Kao što vidite obnovljena je ambulanta u Bulincu, ovdje u Novoj Rači, a danas ćemo otvoriti i novoobnovljeno igralište u sklopu Osnovne škole u čiju je obnovu do sada uloženo oko 250 tisuća kuna. Tu je i asfaltiranje dionice  Nova Rača-Slovenska Kovačica gdje Županija i Općina sudjeluju 50:50. Naravno, ne smijemo zaboraviti i zajednički rad Županije, Općine i Biskupije na stazi od crkve do vanjskog oltara gdje se služi misa za Veliku Gospu, kazao je načelnik i dodao da su partnerski odnosi najvažniji za ljepši i bolji život mještana u cijeloj našoj županiji.

To je potvrdio i župan Damir Bajs koji je danas obišao obnovljene ambulante i novo igralište kod Osnovne škole.

– Bjelovarsko-bilogorska županija u 2016. godini krenula je u sveobuhvatni program obnove ambulanti na svom području, a riječ je o projektu koji u dvije godine obuhvaća detaljnu obnovu 39 ambulanti opće medicine u našoj županiji. Cilj nam je da standard u zdravstvu naših građana bude jednak kako u gradu tako i u selu. Danas smo obišli obnovljene ambulante u Bulincu i Novoj Rači i kao što ste vidjeli zadovoljni su i liječnici i pacijenti. Obnovljeno je sve što je bilo potrebno, od stolarije, pločica, saniranje vlage do postavljanja klima uređaja. Osim toga, ja sam kao župan odlučio da svakoj obnovljenoj ambulanti poklonimo televizor kako bi se naši sugrađani mogli odmoriti dok čekaju pregled. Ovo je jedan od projekata koji je završen, a sada očekujemo da će u ambulante u Bulincu i Novoj Rači doći i oprema u iznosu oko 250 tisuća kuna. Naime, riječ je o europskom projektu koji odobren “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije” vrijednog 10 milijuna kuna, rekao je župan Damir Bajs i dodao da će nova oprema i obnovljene ambulante omogućiti našim sugrađanima da imaju bolji standard koji je ključan za život naših ljudi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.