Crosst.hr

Obnovljena Ulica braće Diviš u Bjelovaru

2016 10 gradcesta 1

Unutar zadnje tri godine na ulici su provedeni radovi na kompletnoj zamjeni kanalizacijske odvodnje i plinskih instalacija.

Gradonačelnik Antun Korušec u petak, 21. listopada sa suradnicima obišao je završne radove na rekonstrukciji Ulice braće Diviš. U pratnji gradonačelnika su bili i predstavnici izvođača Komunalca d.o.o. , Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar i Poduzeća za ceste Bjelovar.

Unutar zadnje tri godine na ulici su provedeni radovi na kompletnoj zamjeni kanalizacijske odvodnje i plinskih instalacija. Ove su godine tijekom ljeta Vodne usluge d.o.o. izvršile rekonstrukciju vodovodne mreže, nakon čega su završeni i zadnji radovi – rekonstrukcija kolnika i nogostupa (duljine 253 m) te je izgrađeno parkiralište. Zadnje radove rekonstrukcije financirao je Grad Bjelovar, a radove je izvodilo Poduzeće za ceste d.o.o. Bjelovar.

Tim povodom je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec obišao završne radove u Ulici braće Diviš i nakon obilaska gradonačelnik je rekao: ” Na ulici je izvedena kompletna rekonstrukcija komunalne infrastrukture na samoj cesti i ispod nje u dužini od 253 metra. Pod tim mislim na kompletnu obnovu vodovodnih instalacija, kanalizacijske i plinske mreže zajedno s asfaltnim pokrovom i pripadajućim pješačkim stazama i parkiralištima.”

Vezano uz financijsku stranu projekta Korušec je istaknuo da su sredstva na obnovi vodovoda i kanalizacije financirana od strane gradske tvrtke Vodne usluge d.o.o. i da ukupna vrijednost te investicije iznosi 730. 000,00 kuna.
– Radovi i financijski aspekt rekonstrukcije plinske mreže u vrijednosti je 106 tisuća kuna i te radove je izvela tvrtka Elektrometal distribucija plina d.o.o. Dok je obnova asfaltne podloge i pripadajućih pješačkih staza financirana iz Gradskog proračuna, i iznosila je 623.000,00 kuna, a izvođač radova je bila gradska tvrtka Poduzeće za ceste d.o.o. Time je ukupno u obnovu dotrajale infrastrukture uloženo 1.459.000,00 kuna.

Gradonačelnik je također spomenuo okolne ulice na kojima su napravljene djelomične ili potpune rekonstrukcije na asfaltnom pokrovu i podzemnim instalacijama zajedno s uređenjem okoline. Među kojima su Ulica Krste Špoljara s potpunom rekonstrukcijom asfaltnog pokrova i podzemnih instalacija u vrijednosti 1.501.000,00 kuna, Ulica 108. puka obnova asfaltnog pokrova i prometne signalizacije u vrijednosti 616.000,00 kuna.

– Kad uzmemo u te tri ulice koje se naslanjaju jedna na drugu, dolazimo do investicije u visini od 3 milijuna 576 tisuća kuna. Uz to napominjem da je prethodnih godina koristeći se gradskim proračunom ili iz dugih izvora financiranja uređena Ulica Ferde Rusana, Ulica Josipa Jelačića, Medulićeva ulica i Trg Hrvatskog Sokola, kazao je Korušec i dodao da su te investicije uz poboljšanje kvalitete i sigurnosti prometovanja i estetskog izgleda doprinijele kvaliteti života građana, ali su isto tako važne jer su omogućile lakše poslovanje lokalnim gospodarskim subjektima koji djeluju u potezu obnovljenih ulica.

Korušec je također istaknuo da obnovom starog Rukometnog igrališta i pripadajućom podzemnom garažom ispod njega, investicijom vrijednom 10 milijuna i 700 tisuća kuna, i potezom do Ulice braće Diviš imamo brojku od 114 parkirnih mjesta.
-Nadamo se da će i ova sadašnja investicija pomoći u rješavanju problema parkiranja u užem i širem centru Bjelovara.

Za kraj svojeg obraćanja okupljenima, gradonačelnik je rekao da ove investicije još jednom dokazuju da je Grad Bjelovar jedna urbana sredina koja stalno ide u korak s vremenom u cilju poboljšanja života građana i mogućnosti poslovanja domaćih poslovnih subjekata.

Također je potvrdio da se sa strateškim projektom obnove i postavljanja komunalne infrastrukture nastavlja, i najavio raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Bjelovarskog sportskog centra na Poljani doktora Franje Tuđmana.

Gradu Bjelovaru i gradskim tvrtkama, te partnerima na ovom projektu, zahvalio je Zlatko Navojec direktor tvrtke Špar d.o.o čiji se prodajno – skladišni prostor i uprava nalaze u Ulici braće Diviš.
– Dotrajala infrastruktura ulice stvarala je probleme u poslovanju, tako da još jednom zahvaljujem gradskim institucijama, rekao je Navojec i dodao da je ovo uređenje važno ne samo tvrtki Špar već svim stanarima ove ulice.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.