Crosst.hr

Obilježena obljetnica HORKUD-a Golub u Domu Kulture – gosti uveličali svečanu obljetnicu

2016 10 golubh 22

129 vrijednih ljeta entuzijastičnih sugrađana

Ples, pjesma i narodni običaji u bjelovarskom kraju ne bi bili isti da u Bjelovaru nije osnovan HORKUD Golub koji je kroz svoj rad 129 godina nastojao očuvati običaje bjelovarskog kraja. Osim nastupa prijateljskih kulturno-umjetničkih društava, vrijedna sekcija pletilja izložila je i ručne radove u predvorju Doma kulture. Najveće oduševljenje izazvali su starinski, od zaborava oteti domaći kolači koji su se mogli degustirati u pauzi. Tu je bio i starinski sok pravljen sa sodom, te poznati orahovac.

Slavljenicima se u ime Grada Bjelovara obratila Jasna Višnjević, zamjenica gradonačelnika. Ona je Golubašima čestitala 129. rođendan udruge.
– I ova je obljetnica sigurno vrijedna proslave jer je od 1887. godine, kada su bjelovarski obrtnici osnovali Golub puno se plesalo, sviralo, glumilo, puno smo se smijali i dobro se zabavljali. Mnogi su prošli kroz vaše društvo, mnogima je ono uljepšalo i upotpunilo život, a to radite i danas. Danas vi dolazite na svoje probe s puno volje, družite se, gradite nova prijateljstva, i danas se kao i uvijek trudite održati jednu zavidnu razinu kulturnog izričaja, ostaviti izvrstan dojam na publiku, živite s njom i opravdavate svih 129 godina vašeg postojanja koja su u povijesti Bjelovara u smislu očuvanja naše kulturne baštine upisana zlatnim perom – rekla je Jasna Višnjević na 129. obljetnici HORKUD-a Golub.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.