Crosst.hr

Obilježena obljetnica Domovinskog rata 1991.-1995. na novljanskoj bojišnici Trokut-Novska

TRIMG 0417

U borbama na novljanskoj bojišnici život je izgubilo 314 hrvatskih branitelja iz 17 postrojbi, a više od 500 ih je ranjeno

Zamjenica župana Đruđica Ištef Benšić sa suradnicima sudjelovala je na Komemoraciji Trokut – Novska u spomen poginulim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. na novljanskoj bojišnici.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast 314 poginulih hrvatskih branitelja koji su svoju Domovinu branili na novljanskom području. U ta ratna vremena na tom području ranjeno je više od pet stotina branitelja. Bili su to pripadnici 17 postrojbi hrvatske vojske i tri policijske postrojbe.

Počast su odale brojne vojne i policijske postrojbe, udruge proizašle iz Domovinskog rata, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te njihovi suborci, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, izaslanstva Ministarstva obrane, branitelja i unutarnjih poslova, brojnih županija i gradova čiji su branitelji također sudjelovali u borbama na ovoj, ali i na drugim bojišnicama diljem Hrvatske.

Izvor informacija: bbz.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.