Crosst.hr

Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Nikole Benkusa i Ante Tandare

2016 08 klokočevac 15

Održan 22. Memorijalni turnir povodom 25. obljetnice od pogibije hrvatskih branitelja Nikole Benkusa i Ante Tandare u organizaciji NK Croatia Klokočevac.

Održan 22. Memorijalni turnir povodom 25. obljetnice od pogibije hrvatskih branitelja Nikole Benkusa i Ante Tandare u organizaciji NK Croatia Klokočevac.

Na njihovom posljednjem počivalištu u Klokočevcu odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Počast su odali predstavnici Bjelovarsko – bilogorske županije, Grada Bjelovara, braniteljskih udruga, županijski i gradski HDZ. Na odavanju počasti sudjelovali su i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Dario Hrebak te Milijan Brkić i Ruža Hrga kandidati s izbornih lista II izborne jedinice.

Ispred domaćina sve uzvanike i goste pozdravio je predsjednik NK Croatia Klokočevac Žarko Čanađija te ukazao na probleme Zakona o sportu koji tište i njihov klub kojemu su bili članovi i Nikola Benkus i Ante Tandara. Ispred branitelja obitelji poginulih i sudionike pozdravio je Željko Dragašević predsjednik HVIDR-e Bjelovar koji je rekao kako su heroji čija imena se nalaze na spomeniku dali najviše za ovu državu, a to su njihovi životi. Uz srdačan pozdrav svima rekao je kako je lijepo vidjeti na memorijalima ljude iz visoke politike te dodao da bi ih bilo lijepo vidjeti na svakoj komemoraciji i memorijalu, a ne samo u izbornim godinama.

Ispred Grada Bjelovara nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.