Crosst.hr

Obilježena 25. obljetnica pogibije dr. Anđelka Višića

2016 11 andelkovisic 9

Predstavnici Opće bolnice Bjelovar i predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije obilježili obljetnicu pogibije dr. Anđelka Višića, najhrabrijeg bjelovarskog liječnika poginuloga u Domovinskom ratu

Najhrabriji ginu, o njima treba svjedočiti mladima

Povodom 25. obljetnice pogibije dr. Anđelka Višića, liječnika koji je poginuo na prvim crtama bojišnice Domovinskoga rata dok je izvlačio ranjene, u petak 11. studenog na njegov grob na groblju sv. Andrije u Bjelovaru položeni su vijenci i zapljene svijeće. Velikom čovjeku, prijatelju i dragom kolegi Anđelku Višiću počast su odali predstavnici Opće bolnice Bjelovar, Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, rodbina te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

Kratak govor održao je v. d. ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch, dr. med. specijalist kirurg opće kirurgije i traumatolog. On je istaknuo da uz vječno počivalište dr. Anđelka Višića u ime njegovih kolega izražava iskrenu zahvalnost.
– Naša je obaveza u spomen na njega upoznati mlađu generaciju o vrlinama i osobnosti dr. Anđelka Višića. Dr. Višić je bio specijalist internist gastroenterolog u Djelatnosti za interne bolesti Opće bolnice Bjelovar. Bio je vrlo stručna osoba, komunikativan i otvoren, izrazito spretan, uvijek srdačnog i blagog osmjeha kojim je svojim pacijentima ulijevao nadu. Po prirodi je bio optimist, borac za pravdu i za bolju sutrašnjicu. Dragovoljno je pristupio obrani Domovine Hrvatske kao liječnik humanist, pomažući ranjenicima na ratištima gdje je sudbina htjela da 13. studenog 1991. godine da svoj mladi život na oltar domovine, rekao je Ali Allouch v. d. ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

O dr. Anđelku Višiću dirljivo je govorio i Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik, ujedno i osobni prijatelji doktora Višića.

Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.