26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

2016 08 danpobjede 39

Položeni vijenci ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru, kod Centralnog križa na groblju Borik te na Spomen području Barutana.

Bjelovar – U petak, 5. kolovoza, 2016. u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar i Odbora za hrvatske branitelje Grada Bjelovara položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Tim je povodom organiziran i tradicionalni maraton biciklista »Zajedno, putevima istine«. Riječ je o dvanaestom biciklističkom maratonu koji je i ove godine krenuo iz Bjelovara na put dugačak oko 670 kilometara.

Prije odlaska u najistočniji dio Hrvatske, prema Vukovaru, bjelovarski maratonci su zajedno s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar i Odbora za hrvatske branitelje Grada Bjelovara te predstavnicima roditelja poginulih branitelja i političkih stranaka položili vijence i zapalili svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru.

Nakon polaganja vijenaca, biciklisti su uz podršku Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Ministarstva branitelja krenuli putovima istine, a njihov povratak se očekuje u ponedjeljak 8. kolovoza, 2016. godine.

Povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vijenci su položeni i kod Centralnog križa na groblju Borik te na Spomen području Barutana.

Predstavnici bjelovarskog ogranka HDZ –a , odali su počast i prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod njegovog spomenika na Poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru.

U Katedrali sv. Terezije Avilske služena je sveta misa za Domovinu koju je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak.

Slične objave