Crosst.hr

Obilježen Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u Bjelovaru

2017 2 centar112 23

Broj 112 je dostupan u svim članicama Europske unije, a pozivi su besplatni i dostupni svakim danom od 0 do 24 sata.

U prigodi obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, i ove je godine Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar organizirao Dane otvorenih vrata i prezentirao svoje aktivnosti.

Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj uveden je 11. veljače 2005. i od tada je uspostavljen jedinstveni sustav kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva na 112.
Broj 112 je dostupan u svim članicama Europske unije, a pozivi su besplatni i dostupni svakim danom od 0 do 24 sata.

Tim je povodom Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar organizirao Dane otvorenih vrata kako bi građanima prezentirao svoj rad, ali i onima najmlađima, pa su tako osnovnoškolci posjetili ured, sudjelovali u prezentaciji te obišli prostor operativnog dežurstva Županijskog centra 112.

Pročelnik ureda Marijan Radoš održao je i prezentaciju o jedinstvenom broju za hitne službe 112, analizirajući posebnosti Županijskog centra 112 Bjelovar i ostale aktivnosti Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar.
Pročelnik je istaknuo da je u 2016. godini zabilježeno 32 tisuće poziva na broj 112 i najčešće su građani zvali za medicinsku intervenciju.
– Osim te intervencije, bili su tu zahtjevi za vatrogasne intervencije te ostale pomoći koje su zatražili građani. Velikih i teških događaja nije bilo, osim pojedinačnih vatrogasnih intervencija vezanih za požare na otvorenom i na požare u stambenim prostorima i dimnjacima, rekao je pročelnik i dodao da rade 365 dana u godini, da imaju dobre i organizirane timove koji mogu primiti sve zahtjeve, te odjel koji se brine o preventivi i planiranju i koji uspostavlja i brine se o sustavu civilne zaštite.
– Ima nas dovoljno da možemo izvršavati sve poslove na području Bjelovarsko-bilogorske županije. To znači da moramo uvijek biti dostupni, efikasni i točni.

Povodom Dana otvorenih vrata, Područni ured u Bjelovaru posjetili su i predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i drugih ustanova na području županije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.