Crosst.hr

Obilježen Dan grada Daruvara: priznanje počasnog građanina grada primio župan Damir Bajs

dan daruvar 81

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Daruvara koja se održala u povodu Dana grada Daruvara okupili su se brojni gosti i prijatelji tog malog grada svojevremeno proglašenog najljepšim malim gradom kontinentalne Hrvatske. Bila je to prilika da se istaknu svi važni projekti koji su učinjeni na području grada Daruvara u posljednjih godinu dana, ali i da se istaknu prioriteti za budućnost.

Tako je predsjednica Gradskog vijeća Snježana Sabo istaknula kako se pojedini napori ovog saziva Gradskog vijeća već vide, da su napravili konsenzus, donijeli odluke koje su promijenile vizure grada prvenstveno misleći na prostor Dalita.

dan daruvar 4

– Pred završetkom je dogradnja dječjeg vrtića Ferde Mravenca, započela je dogradnja vrtića Vladimira Nazora, gradsko odmaralište u Malom Lošinju dano je u najam, a zahvaljujući odlukama Gradskog vijeća u dogledno vrijeme očekujemo pojačane aktivnosti na Domu za stare i nemoćne, kao i na projektu buduće nove kuće za časne sestre. Ono na što možemo biti ponosni je činjenica da je Gradsko vijeće u punom smislu te riječi postalo mjesto konstruktivnih i argumentiranih rasprava, istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara Snježana Sabo.  

dan daruvar 5

– Danas pred gradom Daruvarom stoje veliki izazovi, a samim time i promijene, ali i prilike. Poticanje gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva te turizma i poljoprivrede temelj su razvoja, a razvoj podrazumijeva ulaganja i zapošljavanje. Zahvaljujući Vladi koja nam je omogućila fiskalnu decentralizaciju i na taj način osigurala znatno više prihoda u proračunu mi smo ih preusmjerili u podizanje standarda naših građana u vidu ulaganja u komunalnu infrastrukturu, smanjenje cijena vrtića, uvođenje produženog boravka u školi, smanjenje komunalnih doprinosa i naknada, ali i rješavanje poslovnog prostora Dalita na koji sam posebno ponosan, jer smo područje od 15 hektara zemljišta i proizvodne hale stavili u funkciju, naglasio je u svom govoru gradonačelnik Damir Lneniček izrazivši nadu da uz daljnju potporu Bjelovarsko-bilogorske županije i Republike Hrvatske će se i dalje razvijati područje grada Daruvara.

Dan grada Daruvara svim Daruvarčankama i Daruvarčanima čestitao je i župan Damir Bajs.

– Moramo i trebamo napraviti sve što je u našoj moći da građani našeg kraja i mladi i stari vide ovdje svoju budućnost. Naša županija ovog trenutka vodeća je u trendovima porasta gospodarstva u gotovo svim važnim segmentima i tu smo među prvih pet županija Hrvatske. To pokazuju i podaci o porastu BDP-a. Moram napomenuti da naša Bjelovarsko-bilogorska županija ima niz projekata koje provodi, a dio njih je vezan i uz grad Daruvar. Mi očekujemo da do kraja naših mandata, ja ću to tako reći, naše investicije u gradu Daruvaru dosegnu 60 milijuna kuna. Mi u Županiji imamo potpisanih ugovora vezanih uz euro projekte pola milijarde kuna, a dobar dio toga se odvija i odvijat će se upravo ovdje na području grada Daruvara. Ti projekti vezani su ponajprije uz školstvo oko 35 milijuna kuna, tu ulazi i završena energetska obnove Glazbene škole Brune Bjelinskog, u dogradnji je Češka osnovna škola, a odobrena su sredstva za još pet naših škola na području Daruvara. Tu se nadovezuju i ulaganja u Dom zdravlja i Daruvarske toplice, a posebno bih istaknuo moje zadovoljstvo da je Daruvar ponovno postao grad sa željeznicom, odnosno da je ponovno stavljena u promet pruga. Posebno bih naglasio i razvoj turizma na području naše Županije, a tu veliko mjesto zauzima grad Daruvar. Naša ulaganja u Daruvarske toplice kojima smo osnivač doprinijet će daljnjem razvoju turizma, ali i još boljoj i uspješnijoj suradnji s OPG-ovima na vašem području, istaknuo je župan Damir Bajs.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je i prilika da se dodijele javna priznanja Grada Daruvara, a među laureatima koji su primili priznanja bio je i župan Damir Bajs koji je primio priznanje za počasnog građanina grada Daruvara za osobiti doprinos u provođenju projekata vezanih uz unapređenje školstva i obrazovanja na području grada Daruvara. 

dan daruvar 6

– Ja se zahvaljujem u ime nagrađenih kao prvo Gradskom vijeću, vijećnicama i vijećnicima koji su izglasali ove odluke da možemo danas biti ovdje. Ja ću se zahvaliti i predlagačima. To su ljudi koji su zapazili moj rad i rad mojih su nagrađenih i predložili Gradskom vijeću da se donese takva odluka. Ja se želim zahvaliti gospođi Dinki Kavalir, gospođi Sanji Klubička i gospođi Romani Herout našim ravnateljica škola što su me predložile za počasnog građanina grada Daruvara. Meni osobno to puno znači. Kada govorimo o počasnom građaninu, ja nisam Daruvarčanin, ali kada svaki čovjek gleda kroz svoju povijest gdje je živio onda ja s punim pravom mogu reći da sam Daruvarčanin. Godinu dana svog života sam ovdje živio, išao sam ovdje u vrtić, moja familija je iz Daruvara i od najranijih dana do dana današnejeg, a ja se nadam i u budućnosti ću biti Daruvarčanin. Lijepo je doći u Daruvar kao u jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Međutim, ljepota Daruvara ne proizlazi samo iz povijesti, ljepota Daruvara ne proizlazi samo iz činjenice nagrada već ljepota Daruvara proizlazi iz činjenice da ovdje žive dobri ljudi. I to bih posebno podcrtao. Meni je uvijek lijepo doći ovdje među ljude koji čine grad, koji se brinu o svom gradu i stoga zahvala i gradonačelniku i Gradskom vijeću i svima koji su omogućili da danas budemo nagrađeni, istaknuo je župan Damir Bajs zahvalivši se u ime nagrađenih na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Izvor informacija: bbz.hr

 • dan_daruvar-2
 • dan_daruvar-1
 • dan_daruvar-3
 • dan_daruvar-7
 • dan_daruvar-81

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.