Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Obilježen Dan Bjelovarsko-bilogorske županije – Uručena županijska odličja

2021 06 08 dan zupanije 1 221

U sklopu obilježavanja Dana Bjelovarsko – bilogorske županije, u utorak 8. lipnja u restoranu Šljukin gon održana je svečanost dodjele županijskih odličja, točnije Povelja Bjelovarsko – bilogorske županije, Plaketa Tihomir Trnski i medalja Bjelovarsko – bilogorske županije.

Povelju Bjelovarsko – bilogorske županije dobio je Poljoprivredni obrt Mladen Bužak koji je osnovan davne 2005. godine i primarno se bavi poslovima vezanim uz poljoprivrednu proizvodnju. Aktivno sudjeluje u Cehu poljoprivrede Obrtničke komore Bjelovarsko – bilogorske županije, a aktivan je i u Udruženju obrtnika u Čazmi. Povelju je primio i Barkop, obrt za radove u niskogradnji u vlasništvu Dalibora Bartolića. Obrt se bavi izgradnjom gradskih podzemnih komunikacijskih vodova, iznajmljivanjem strojeva i opreme za izgradnju ili rušenje s rukovateljem. Povelja Bjelovarsko – bilogorske županije dodijeljena je ravnateljici Doma zdravlja BBŽ Ljubici Čaić za cjeloživotni doprinos organizaciji i unapređenju zdravstvene zaštite na području Bjelovarsko – bilogorske županije te posvećen i predan rad na promoviranju i zaštiti prava pacijenata županije i šire.

Dobitnik Povelje Bjelovarsko – bilogorske županije je i Mirko Mihalinac koji je od 30. svibnja 1990. godine kao inspektor za obrambene pripreme učinkovito je vršio ustroj i obuku pričuvnog i aktivnog sastava policije kao jedinice obrambene i naoružane postrojbe za očuvanje integriteta Republike Hrvatske. Mihalinac je bio  dozapovjednik Policijske postaje Garešnica, zapovjednik Policijske postaje Kutina, zapovjednik IV. Policijske postaje Garešnica u Policijskoj upravi Bjelovarsko – bilogorske županije. Također, bio je sudionik vojno – redarstvenih operacija Bljesak i Oluja.

Povelja Bjelovarsko – bilogorske županije otišla je u ruke tvrtke Prima Commerce d.o.o. koja je u Bjelovaru osnovana 1995. godine. Najveći je to proizvođač namještaja s osam proizvodnih pogona i razgranatom maloprodajom od čak 57 salona u Hrvatskoj i osam u Makedoniji. Prima trenutno zapošljava više od dvije tisuće  djelatnika, a posebnu pažnju pridaje razvoju proizvoda kao i izboru najkvalitetnijih domaćih sirovina.

Vlasnik povelje postao je i Stjepan Ivanić. Ukazom Predsjednika Republike Hrvatske od 29. srpnja 1991. godine, gospodin Ivanić postaje član Kriznog stožera Bjelovarsko – podravske regije i zapovjednik 105. brigade ZNG te na toj dužnosti ostaje do kraja listopada 1993. godine, odnosno do umirovljenja. Brigadir Ivanić presudno je zaslužan za uspješnost u borbenim djelovanjima 105. brigade u Domovinskom ratu. Sve borbene akcije planirane su do najsitnijih detalja i sa jasno postavljenim ciljevima i zadaćama, te tijekom borbenih djelovanja nije bilo nestalih pripadnika iz Brigade, a u zoni odgovornosti Brigade nije počinjen niti jedan ratni zločin.

Povelja Bjelovarsko – bilogorske županije pripala je Željku Mesecu koji od 1996. godine radi na poslovima s posebnim ovlastima prema Zakonu o vatrogastvu. Godine 2015. izabran je i imenovan za radno mjesto zapovjednika vatrogasnih postrojbi vatrogasne zajednice BBŽ, a 2020. pomoćnikom i članom Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice. Aktivno je sudjelovao u mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i tehnološkom eksplozijom.

Povelja je dodijeljena Udruzi specijalne policije Omege čiji su članovi sudjelovali u brojnim borbenim zadaćama, oslobodilačkim akcijama i operacijama te su redovito obnašali i zadaće vezane uz policijski posao, osiguravanje javnog reda i mira. Kroz jedinicu su prošla 302 djelatna pripadnika MUP-a i 418 pričuvnih pripadnika. Godine 2020. dolazi do osnivanja Udruge specijalne policije Omege čija je djelatnost prikupljanje što većeg broja članova, obilježavanje važnijih obljetnica, bitnijih zbivanja i događaja, posebice onih iz Domovinskog rata te čuvanje uspomena na Domovinski rat. Povelju je primio Marko Đurak,  predsjednik udruge.

Plaketa Tihomir Trnski dodjeljuje se za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima kulturnog života Županije te je ovom prigodom dodijeljena Ženskoj klapi Stentoria iz Daruvara, Češkoj besedi Hercegovac, Mati Pejiću, dugogodišnjem daruvarskom novinaru i publicistu koji u svojim novinskim člancima, naročito brojnim knjigama, ali i predavanjima, izložbama i javnim istupima značajno pridonosi promidžbi grada Daruvara, a time i Bjelovarsko – bilogorske županije, zatim Branku Raičkoviću, učitelji, voditelju robotike i mentoru informatike u IV. OŠ Bjelovar, učiteljici Zdenki Štefulinac koja je tijekom radnog vijeka pružila izniman doprinos razvoju i obogaćivanju odgoja i obrazovanja u našoj županiji i šire, Kulturno – umjetničkoj udruzi „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače i Gareš’kom kulturnom centru.

Medalja Bjelovarsko – bilogorske županije dodjeljuje se za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda županije. Dobitnici medalje su Takač d.o.o., tvrtka koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije i profesor geografije Dejanu Nemčiću koji svojim radom i djelovanjem pridonosi promicanju i ugledu naše županije, ne samo u Hrvatskoj i Europi, već i u cijelom svijetu. Nemčić je 2020. godine primio nagradu za najboljeg učitelja svijeta. Kroz rad u OŠ Garešnica, Štefanje i Berek povezivao je učenike sa cijelim svijetom kroz nastavu geografije, ali i sa učenicima držao brojna online predavanja s učenicima diljem svijeta od Amerike do Australije, čime su promovirali prirodne i kulturne znamenitosti županije.

U sklopu obilježavanja Dana Bjelovarsko – bilogorske županije, župan Marko Marušić uručio je i prigodne poklone bivšim načelnicima općina i Veseli Trnski, supruzi pokojnog Tihomira Trnskog, prvog župana Bjelovarsko-bilogorske županije. • 2021_06_08_dan_županije_1_221
 • 2021_06_08_dan_županije_1_20
 • 2021_06_08_dan_županije_1_18
 • 2021_06_08_dan_županije_1_16
 • 2021_06_08_dan_županije_1_13
 • 2021_06_08_dan_županije_1_8
 • 2021_06_08_dan_županije_1_6

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.