Crosst.hr

Obećanje ispunjeno – smanjena cijena vrtića, a planira se i izgradnja novih vrtića

2022 01 28 vrtici 15

Grad Bjelovar nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u predškolski sustav. Početkom ove godine snižena je i cijena vrtića, pa će tako računi biti za sto kuna niži od prošlogodišnjih, odnosno najviša cijena iznosit će 400 kuna. Riječ je o trećem snižavanju cijena boravka djece u vrtićima i to u razdoblju od samo nekoliko godina. Također, stvoreni su i svi preduvjeti za gradnju još jednog novog vrtića i to u naselju Ždralovi.

Detalje vezane za ovu temu doznali smo u petak 28. siječnja na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš te predstavnica projektantske tvrtke M Plan. 

2022 01 28 vrtici 3
Gradonačelnik Dario Hrebak, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš te predstavnica projektantske tvrtke M Plan

– Prvo sniženje išlo je sa 750 na 500 kuna, a sada je taj iznos smanjen na 400 kuna. Vidimo da neki drugi gradovi, poput Koprivnice podižu cijene vrtića. Što se tiče poskupljenja plina, Gradski vrtić Bjelovar nije spojen na Gradsku plinaru Zagreb, već na Međimurje plin. Danas sam dao nalog da se provjeri koje sve gradske ustanove imaju eventualne probleme s opskrbom plina, odnosno visokim računima. Imamo i jednu radosnu vijesti. Jučer smo održali sastanak s našim biskupom na kojem je do detalja dogovorena izgradnja vrtića u Ždralovima. Naime, Grad Bjelovar će kupiti zemljište od Bjelovarsko – križevačke biskupije, projekt za izgradnju je praktički već spreman, a blizu je i građevinska dozvola. Cijena zemljišta je bila izrazito povoljna, oko 30 tisuća kuna. Na taj način mi ćemo imati sve spremno za dva nova vrtića i prijavu na nadolazeće natječaje. Druga lokacija je Ulica Viktora Bubnja u sjevernom dijelu grada. U 40 godina nije izgrađen niti jedan vrtić, a u vremenu od četiri godine, Bjelovar će dobiti čak tri nova, otkrio je gradonačelnik Hrebak. 

Prema trenutnim najavama, tijekom veljače ili ožujka u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti raspisivati će se natječaji za vrtiće, nakon čega slijede natječaji za škole. 

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo i na najavu samo-testiranja učenika u osnovnim i srednjim školama. 

– Nastavu u fizičkom obliku ćemo nastojati održavati što je duže moguće. Moje mišljenje o trenutnoj situaciji je jasno. Vidimo da razvijene, ozbiljne zemlje u okruženju ide u popuštanje mjera, pa se tako polako ukidaju i COVID potvrde. Mislim da ćemo i mi vrlo brzo krenuti u tom smjeru. Smatram da testiranje školaraca nema nekog pretjeranog smisla, no očito struka procjenjuje da je to potrebno, kaže Hrebak. 

 

RAVNATELJICA O SMANJENJU CIJENE VRTIĆA I TRENUTNOJ SITUACJI

 O cjelokupnoj situaciji u vrtiću, govorila je ravnateljica Gradskog vrtića Bjelovar. 

2022 01 28 vrtici 18
Anna Lauš, ravnateljica Gradskog vrtića Bjelovar

– Drago nam je da Grad Bjelovar u periodu kada cijene divljaju, pronalazi rješenje za smanjivanje cijene vrtića. Grad pokazuje da može pratiti situaciju u svojim ustanovama, kao i položaj roditelja koji u mnogim aspektima doživljavaju veliki financijski udar. Svi naši djelatnici su tijekom posljednjih godina pandemije podnijeli veliki teret i žrtvu. Potrebna je velika snaga za organizaciju, normalno funkcioniranje vrtića, programski rad s mališanima. Dakle, mi moramo biti spremni na sve. Trenutna situacija s koronom se u našem vrtiću ne razlikuje od ostalih. Imamo skupina koje su u samoizolaciji, no vrtić radi. Na listi čekanja je 150-ero djece, većinom jasličke dobi. Iako su za vrtić u Gudovcu postojale određene kritike, svi kapaciteti su popunjeni i mi više nemamo mjesta za upis nove djece. Pokrivamo 520 djece u vrtiću i 100 djece u programu predškole. S najavom novih kapaciteta, priča će se posložiti na još kvalitetniji način. U ovom trenutku imamo dovoljno odgojiteljica i brojimo 96 zaposlenika u sustavu. U svakom slučaju, trudimo se ići prema pedagoškom standardu, poručila je ravnateljica Anna Lauš. 

 

SVE O PROJEKTU ZA GRADNJU VRTIĆA U ŽDRALOVIMA

Izrada projekta za gradnju vrtića u Ždralovima je u završnoj fazi, dok izdavanju građevinske dozvole prethodi rješavanje pitanja komunalne infrastrukture. 

2022 01 28 vrtici 34
Ana Rašan, projektantica tvrtke M plan

– Projekt je spreman i čekamo dolazak ceste do same čestice koja se prostire na oko pet tisuća kvadrata. Radi se o objektu od 480 metara kvadratnih, kapaciteta za 50-ero djece, odnosno jednu jasličku i dvije vrtićke skupine, kazala je Ana Rašan, projektantica tvrtke M plan. 

 

SMANJENJE CIJENE VRTIĆA POZDRAVLJAJU I RODITELJI

Smanjenje cijene vrtića svakako pozdravljaju i roditelji bjelovarskih vrtićanaca. 

2022 01 28 vrtici 25
Saša Mikulić

– S obzirom da sama odgajam i podižem svoju djecu, svako smanjenje cijene vrtića je dobrodošlo i pohvalno. Posebno u periodu kada skoro sve cijene odlaze u nebo, komentirala je Saša Mikulić. 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.