29. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Obećanje ispunjeno! Cijene vrtića s početkom godine idu dolje, najviši mjesečni iznos bit će 600 kuna

2017 gradvrtici 30

Grad Bjelovar najavio je smanjenje cijena svih vrtića u Bjelovaru, s početkom 1. siječnja 2018. godine. U skladu s tim, Odlukom gradonačelnika povećano je sufinanciranje smještaja za djecu u bjelovarskim Dječjim vrtićima „Ciciban“ i „Osmijeh. Gradonačelnik Dario Hrebak stoga je u petak, 22. prosinca potpisao ugovore o sufinanciranju primarnog programa navedenih vrtića, čije su djelatnosti utvrđene kao javne potrebe u Gradu Bjelovaru.

2017 gradvrtici 11

– Gradsko vijeće Grada Bjelovara utvrdilo je mjesečnu ekonomsku cijenu po djetetu od 1 276 kuna za primarni deseterosatni program. U Osmijehu je dakle 160-ero djece, a Grad će od slijedeće godine sufinancirati program sa tisuću kuna po djetetu, što iznosi 160 tisuća kuna mjesečno. Govorimo o povećanju iznosa sufinanciranja od 106,80 kuna po djetetu na mjesec. U Cicibanu je 210-ero djece. Grad će sufinancirati boravak djece sa 1 500 kuna, što iznosi 220 tisuća i 500 kuna mjesečno. Dakle, povećanje sufinanciranja je 156,80 kuna po djetetu. Roditelji s više djece u vrtiću, ostvaruju ostvarenje smanjene cijene sudjelovanja u programu. Grad će za drugo dijete sufinancirati 20 posto od cijene programa, a za treće i svako slijedeće preuzeti će plaćanje u cijelosti. Dječji vrtić Bjelovar također s početkom slijedeće godine kreće sa smanjenjem cijene vrtića. Najviša cijena biti će 600 kuna, kao i kod svih ostalih vrtića. Zbog balansiranja cijena, nekim roditeljima koji su primali račune ispod 500 kuna, povećat će se cijena za 20, 30 ili 40 kuna maksimalno. Više od 70 posto roditelja u svim vrtićima u Bjelovaru, do sada su plaćali iznad 600 kuna svaki mjesec. Također, Grad će unutar svojim programa omogućiti svim vrtićima određeni vid suradnje što se tiče plivanja, klizanja i slično. Cilj nam je oformiti i senzornu sobu u Gradskom vrtiću Bjelovar, za djecu s poteškoćama, baš onakvu kakva će uskoro biti i u V. OŠ Bjelovar. Prema svim vrtićima želimo biti ravnopravni i jednaki. Moram spomenuti i jednu neugodnost koja se pojavila. U neke vrtiće dolazi i određeni broj djece iz susjednih općina. Čak imamo slučaj da jedno dijete dolazi u Gradski vrtić iz općine Sveti Ivan Žabno iz Koprivničko – križevačke županije. Mi nemamo problema u smislu da djeca iz drugih općina budu u našim vrtićima, ali prednost moraju imati djeca s bjelovarskog područja. Ne može se dogoditi ni da Grad Bjelovar, odnosno roditelji koji plaćaju boravak svoje djece u vrtićima plaćaju ostali dio sufinanciranja za tu djecu jer njihove općine to ne žele pokrivati. Stoga je Grad Bjelovar prema svim Općinama uputio službene dopise vezano za taj dio priče. Meni su sva djeca jednaka, ali kriteriji moraju biti uspostavljeni, pojasnio je gradonačelnik Hrebak.

O najavljenom smanjenju cijene dječjih vrtića, kojeg mnogi roditelji već duži period željno očekuju, očitovale su se i ravnateljice bjelovarskih dječjih vrtića.

2017 gradvrtici 21
Senka Ivanušec, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban

– Prvenstveno se zahvaljujem na razumijevanju i pruženoj potpori. Također, dogovoreni su jako lijepi projekti koji će prvenstveno najviše koristiti našoj djeci koja borave u privatnim vrtićima. Naš vrtić se uključio u provedbu projekta „Bjelovarski doručak“, u klizanje, a uključujemo se i u projekt plivanja. Svi naši programi poslani su u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Jučer smo dobili odgovor da su programi proslijeđeni Agenciji za odgoj i obrazovanje. Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo razumijevanja i dobre suradnje, rekla je Senka Ivanušec, ravnateljica vrtića Ciciban.

2017 gradvrtici 24
Marina Hehet Valentić, ravnateljica Dječjeg vrtića Osmijeh

 

– Drago mi je što je Grad Bjelovar u nama prepoznao dobre partnere. Takvom se odnosu nadam i dalje. Veseli me što se zaista uvijek možemo nekome obratiti, bilo da su u pitanju određeni problemi, poteškoće. Bitno je da imamo u Gradu Bjelovaru nekoga na koga možemo računati i kome možemo reći sve svoje probleme, kao i potrebe, napomenula je Marina Hehet Valentić, ravnateljica Dječjeg vrtića Osmijeh.

2017 gradvrtici 25
Anna Lauš, ravnateljica Gradskog dječjeg vrtića Bjelovar

– Mi kao Gradski vrtić Bjelovar, čiji je osnivač Grad Bjelovar također sudjelujemo u brojnim programima koji unapređuju odgoj i razvoj naše djece. Jedan od programa je „Sigurnost u vodi, privikavanje na vodu“, iz kojeg je proizašla inicijativa o besplatnom plivanju za svu djecu predškolske dobi. Što se tiče cijena vrtića, kod nas postoje platni razredi, pa se tako platni razred za socijalno ugrožene nije promijenio. Cijena dakle ostaje ista i dalje iznosi 150 kuna, rekla je Anna Lauš, ravnateljica Gradskog dječjeg vrtića Bjelovar.

__________________________________________________________________

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.