Crosst.hr

Novi gradonačelnik Dario Hrebak preuzeo vlast u Gradu Bjelovaru

2017 6 dariohrebak korušec 52

U Bjelovaru je nakon održanog drugog kruga lokalnih izbora i objave službenih rezultata održana primopredaja gradske vlasti. U četvrtak 8. lipnja dosadašnji gradonačelnik Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević predao je vodstvo Grada Bjelovara u uredu gradonačelnika novoizabranom Dariu Hrebaku i njegovim zamjenicima Igoru Brajdiću i Valni Bastijančić Erjavec.

Antun Korušec pozdravio je nazočne i čestitao Dariu Hrebaku na pobjedi, i podnio kratak izvještaj o stanju koje će Hrebaka zateći.

– Na današnji dan žiro-račun Grada Bjelovara je 6.400.000 kuna, što znači da gradski proračun nismo zlorabili tijekom lokalnih izbora i kampanje kako bismo namaknuli broj glasača. Na današnji dan plaćeni su svi računi, što s navedenim iznosom novom gradonačelniku daje dobar start. Prošle godine višak prihoda nad rashodima je 650.000 kuna, a višak prihoda svih proračunskih korisnika, osim Komunalca i Vodnih usluga koji su ostvarili svoj višak, je 3.150.000 kuna. Za vrijeme mog mandata prošli smo kroz tešku gospodarsku krizu, ali Grad Bjelovar je uvijek poslovao likvidno i solventno, bez ikakvih potresa i afera. Za protekle tri proračunske godine dobili smo mišljenje nezavisne državne revizije da je poslovanje bilo zakonito, i svrstani smo u gradove s transparentnim poslovanjem. Ukupni fond plaća Grada Bjelovara je 18.000.000 kuna, od čega mi isplaćujemo 66%. Kreditno zaduženje Grada godišnje iznosi 6.000.000 kuna što je 35% od ukupne maksimalnog dozvoljenog iznosa, a slijedeće godine taj postotak pada na 15%, što je izuzetno povoljno za investiranje u Gradu Bjelovaru narednih godina, rekao je Antun Korušec.

2017 6 dariohrebak korušec 39

 

Korušec je nastavio i o značajnim projektima koji su dogovoreni ove godine, poput energetske obnove vrtića i škola, nastavak radova u Radničkom naselju, izgradnja rotora u zoni jug, biciklističke staze, obnova cesta, i brojnih drugih. Napomenuo je kako se sredstva povlače iz fondova Europske unije ali prvo ih je potrebno financirati iz gradskog proračuna u koji se novac kasnije vrati iz fondova. Također je dodao kako je država trenutno Gradu Bjelovaru dužna preko 2.000.000 kuna za projekt pomoćnika u nastavi, energetsku obnovu vrtića te za program školske prehrane „Djetinjstvo bez gladi“.

– To su radosti posla gradonačelnika, da mora svaki dan pratiti stanje prihoda i rashoda, i vagati što i kada platiti. Čestitao sam Dariu Hrebaku na pobjedi. Što se tiče Gradskog vijeća, želim reći da ABB daje podršku gospodinu Hrebaku za realizaciju programa i projekata. Bar ja znam što znači sigurnost u Gradskom vijeću i kad znate da sa sigurnošću možete nešto napraviti. Svoj staž gradonačelnika završavam ponosno i uzdignute glave, jer nema dijela grada gdje nešto nismo napravili i investirali. Može se i treba bolje, ali rekao bih da u situaciji kakvu smo mi u gospodarstvu imali puno se toga i napravilo. Gospodinu Hrebaku želim da oživotvori i ostvari ideje koje ima na zadovoljstvo svih građana grada Bjelovara, poručio je bivši gradonačelnik Antun Korušec.

2017 6 dariohrebak korušec 23

Dario Hrebak još jednom je izrazio zahvalnost građanima na pruženoj podršci, svjestan odgovornosti koja s tim dolazi. Također je izrazio zadovoljstvo stanjem koje je zatekao napomenuvši kako je najbitnije da se zacrtani projekti za ovu godinu i ostvare.

– Unatoč činjenici da je proračun za ovu godinu posložen, nastojat ćemo napraviti barem neke manje nove projekte odmah u naredna tri mjeseca kako smo i obećali. Povjerenje nam je pruženo a u politici postoji samo prvi dojam, tako da se odmah primamo posla. Zahvaljujem gospodinu Korušecu na pruženoj potpori u Gradskom vijeću jer sam svjestan koliko je to bitna stavka. Želio bih poručiti ovim putem da ću biti gradonačelnik svih građana, a po završetku kampanje i svim ostalim političkim opcijama da je danas vrijeme da stavimo glave zajedno na hrpu i da je vrijeme da krenemo graditi još bolji Bjelovar. Želimo napraviti pomak i opravdati pruženo povjerenje, rekao je Hrebak te napomenuo kako od medija traži da budu kritični i da u pomno prate i kritiziraju svaki krivi potez vlasti.

Na pitanje o novom zapošljavanju i novim pročelnicima u Gradskoj upravi, Hrebak je ostao dosljedan svojim ranijim odgovorima.

– Neće biti novog zapošljavanja u Gradskoj upravi, i neće biti promjena garniture zaposlenika. Takvih velikih turbulencija neće biti. Građani mi nisu zbog toga dali svoje povjerenje, već zato da se politikom nastavim baviti onako kako to činim proteklih deset godina, dosljedno, principijelno i zastupajući svoje stavove. Mislim da smjenjivanje pročelnika nije ispravan put. Na kraju krajeva to nije ni gospodin Korušec učinio kad je dolazio na vlast. Pročelnici su profesionalci a ne političari. Bit će određenih promjena jer se neka promjena ipak očekuje, ali to je sve u skladu s izbornim legitimitetom. Moguće je eventualno pozivanje na odgovornost, iako takvih naznaka zasad nemamo. Izuzetno mi je bitno da u slijedeća tri mjeseca dignemo stupanj energije u vođenju grada i da pokušamo provesti neke nove projekte, napomenuo je Hrebak.

Gradska uprava trenutno broji 82 službenika i namještenika. Korušec je još jednom napomenuo kako je to 66% od maksimalnog mogućeg broja zaposlenika. Isto tako dodao je kako u strategiji razvoja grada od 2016. do 2020. godine postoje planovi za dobar dio programa novog gradonačelnika, tako da su stvorene pretpostavke da se Gradske uprava i financije ustroje na taj način.

2017 6 dariohrebak korušec 66

– Definirat ćemo konkretne projekte i programe s HDZ-om i ABB-om. Određeni veliki infrastrukturni projekti postoje i spomenuti su već i prije izbora, poput gradskog stadiona, izgradnje šeste osnovne škole, i slično. Poštovat ćemo izborni legitimitet u skladu s kojim ćemo dogovarati sve. Dakle HDZ će imati predsjednika Gradskog vijeća, pročelnici se neće mijenjati, a u tom vidu ćemo svakako potpisati i određeni sporazum, međutim određeno restrukturiranja Gradske uprave će biti izvršena i to uz suglasnost postizbornih koalicijskih partnera, dodao je Dario Hrebak.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.