Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Nova zgrada VRTIĆA I ŠKOLE u Velikom Trojstvu uskoro će otvoriti vrata za školarce i vrtićance

2020 6 30 trojstvo 188

U utorak, 30. lipnja župan Damir Bajs obišao je sa suradnicima radove na dogradnji  Osnovne škole Veliko Trojstvo i izgradnj dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu. Radi se o projektu vrijednom preko 14 milijuna kuna, sufinanciranom iz mjera Ruralnog razvoja. Udio sufinanciranja iz Europske unije je 7,2 milijuna kuna, dok preostali iznos pokrivaju Bjelovarsko-bilogorska županija sa 5 milijuna kuna, i Općina Veliko Trojstvo sa 2 milijuna kuna.
U sklopu projekta, dogradnjom će Osnovna škola Veliko Trojstvo i dječji vrtić biti smješteni pod isti krov. Škola će dobiti nove učionice, točnije 5 učionica, 2 kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara i spremište. Školu inače pohađa 188 djece kojima će na ovaj način biti omogućen jednosmjenski rad. Vrtić i jaslice napravljeni su pak u kapacitetu za 52 djece, i brojnim roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće u Bjelovaru novi standard i moderan vrtić uvelike će olakšati život. Obnovljenu školsku kuhinju koristit će pak obje ustanove.

Županu Damiru Bajsu na obilasku su se pridružili načelnik Općine Ivan Kovačić, te ravnateljica osnovne škole Sanja Vranješević koja je podrobnije opisala kako su se radovi uspješno odvijali.
Primopredaja objekta očekuje nas najkasnije 10. srpnja i jako se veselimo činjenici da ćemo najesen imati obnovljenu školu. Radovi su se odvijali u roku, a s obzirom da većinu drugog polugodišta nije bilo djece u školi zbog epidemije koronavirusa izvođači su zapravo mogli neometano obavljati potrebne radove bez dodatnog opreza u odnosu na djecu. Naše učiteljice vesele se što će najesen imati prilike uređivati svoje učionice i biti zajedno s ostatkom osoblja i djece jer su dosad bile u izdvojenim objektima, rekla je ravnateljica Sanja Vranješević.

Siniša Kovačić se u ime roditelja zahvalio prvenstveno svoj djeci i cijelom nastavnom osoblju na završetku nastavne godine koja je bila sve samo ne jednostavna.
Što se tiče vrtića mogu reći da je ovom izgradnjom postignut nivo koji nemaju ni pojedini gradovi. Mislim da većina roditelja zapravo još nije ni svjesna koliko smo puno ovime dobili, i koliko će ulazak djece u odgojno-obrazovni sustav pojednostaviti. Činjenica je da od vrtića do kraja osnovne škole praktički idu u jedan objekt. Također, smatram da je ovo prekretnica koja će omogućiti i daljnji razvoj naše općine jer će mlade obitelji moći ostati ovdje, ili se čak doseljavati bez prepreka znajući da će djeca biti zbrinuta tu, zaključio je Siniša Kovačić.

Načelnik Općine Ivan Kovačić rekao je kako ovakvu infrastrukturu doista nije moguće naći na puno mjesta, pritom misleći na objedinjene objekte.
Naša djeca nisu u opasnosti od prometa jer su u zatvorenom kompleksu, a ipak u sklopu njega imaju puno zelene površine i sve potrebno za rad i igru. Iako će škola i u novom prostoru biti od jeseni, dječji vrtić s radom još neće početi ove pedagoške godine jer za razliku od škole radovi nisu potpuno dovršeni. Sredinom srpnja čeka nas tehnički pregled zgrade i potom ostatak procedure do primopredaje zgrade, a nakon toga ćemo ući u proces osnivanja vrtića. Vrtić pet godina mora biti u našem vlasništvu tijekom kojeg ga mi financijski moramo održavati, a nakon toga možemo ga i iznajmiti. Što se tiče kapaciteta smatramo da ga bez problema možemo popuniti, a ako bude potrebe možemo upisati i nešto više djece jer imamo doista velik prostor, naveo je načelnik Kovačić.

Bjelovarsko-bilogorska županija sufinanciranjem ovog projekta ušla je u jedno specifično partnerstvo sa Osnovnom školom Veliko Trojstvo i Općinom Veliko Trojstvo. Ovo je jedan od ukupno 50-ak projekata diljem županije kojima je cilj obnoviti i upotpuniti obrazovnu infrastrukturu.
Cilj ovog projekta je omogućiti za nešto malo manje od 200 učenika obrazovni standard 21. stoljeća u njihovoj sredini, što Županija smatra važnim i želi postići sa svakom našom obrazovnom ustanovom. Također će omogućiti i djeci iz ove općine da vrtić pohađaju u svom mjestu. Još jedna specifičnost ovog projekta je da smo tražili sve mogućnosti daljnje uštede u funkcioniranju, pa smo tako organizirali školsku kuhinju da osigurava obroke i za školu i vrtić, rekao je župan i dodao:
Što se tiče financiranja, Bjelovarsko-bilogorska županija iz vlastitih sredstava proračuna financira 5 milijuna kuna za ovaj projekt, i to je svakako najveći građevinski projekt bilo koje vrste koji se odvija u općinama na području naše županije. Ovo je dobar pokazatelj kako se suradnjom može napraviti jedan veliki iskorak u standardu obrazovanja. Posljedično, ovaj projekt pomoći će svim stanovnicima općine jer sadržajem koji se širi i ponudom javnog standarda koji je ključan raste i mogućnost naseljavanja na području općine. Projekt će do početka školske godine biti gotov. S obzirom na situaciju s koronom nadamo se da će školska godina ipak biti na vrijeme. Posebice jer vidimo da se ovom iskoraku vesele i djeca i školarci, ali i naši nastavnici, kazao je župan Damir Bajs. • 2020_6_30_trojstvo_8
 • 2020_6_30_trojstvo_17
 • 2020_6_30_trojstvo_30
 • 2020_6_30_trojstvo_188
 • 2020_6_30_trojstvo_23

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.