22. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Nogometni klub Tomislav iz Bereka dobio donaciju od Privredne banke Zagreb

2016 11 berek krivaja 56

Privredna banka Zagreb potpisala je Sporazum o donaciji s Nogometnim klubom Tomislav u vrijednosti 12,5 tisuća kuna

Ispred Privredne banke Zagreb, Mario Lončar i predsjednik NK „Tomislav“ Mato Tonković, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Nogometnom klubu „Tomislav“. Tako je NK Tomislav dobio donaciju od 12, 5 tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad kluba.

U mjesec dana potpisani su Sporazumi sa nekoliko Udruga i klubova. Riječ je o Ženskom rukometnom klubu iz Velikog Trojstva, Udruzi slijepih Bjelovar, Udruzi Impress Daruvar, Astronomskom društvu Kumova slama iz Daruvara, Dječjem vrtiću Končanica, Nogometnom klubu Ivanska i Nogometnom klubu Draganec.

Svi ovi Sporazumi potpisani su zahvaljujući dogovoru i potpisanom Sporazumu između župana Damira Bajsa i predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Bože Prke. Riječ je o Sporazumu o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i pedesetak udruga i ustanova s područja županije koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Prema riječima predsjednika NK „Tomislav“ Mate Tonkovića, Nogometni klub „Tomislav“ iz Bereka osnovan je 1932. godine na inicijativu mještana, a pod tim imenom djelovao je i radio do 1946. godine kada je preimenovan u “Borac” Berek.
– Ime „Tomislav“ pod kojim se danas natječe u 1. Županijskoj ligi, klubu je vraćeno 1991. godine. U klubu je danas registrirano 96 igrača, a može se pohvaliti sa svim kategorijama igrača, odnosno juniorima, seniorima, pionirima U15, te s najmlađom skupinom U11, rekao je Tonković i nastavio da imaju četiri skupine igrača, juniori, U15, U11 i koji se natječu u županijskoj ligi, a seniori se od ove jeseni takmiče u međužupanijskoj ligi.

Tonković je također rekao zahvalio županu na dolasku u njihov klub te istaknuo da su im sredstva velika kap u moru
– Sredstva su značajna i hvala vam u ime rukovodstva i igrača NK Tomislava. Nadam se da je ovo tek početak dugoročne suradnje. Ponosni smo na sve što imamo. Hvala županu i suradnicima što su pomagali našem klubu, jer župan je uvijek našao sredstva da nam pomogne. Nama je uglavnom problem prijevoz i potrebno nam je još jedno kombi vozilo kako bi mogli prevoziti naše igrače“, rekao je predsjednik Mato Tonković i dodao da se nada da i tu mogu očekivati pomoć.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

Sve ovo je potvrdio i predstavnik PBZ Mario Lončar, istaknuvši da se Privredna banka Zagreb obvezala da određeni iznos sredstava izdvoji za udruge, ustanove i klubove na području Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi pokazali društveno odgovorno poslovanje, odnosno dio sredstava koje mi prihodujemo da vratimo zajednici s kojom radimo i u kojoj živimo.
– Hvala županu što nas je uputio kome ćemo isplatiti sredstva i koliko. Nadam se da će naša sredstva biti pametno utrošena, pritom najviše mislim na naše najmlađe uzraste, jer je primarni cilj ovih sredstava za razvoj naših najmlađih, rekao je Mario Lončar prigodom potpisivanja ovog Sporazuma.

Potpisivanju je prisustvovao i župan Damir Bajskoji je rekao da je donacija PBZ od 600 tisuća kuna najveća donacija.
– To je iznos koji omogućava mnogim klubovima i udrugama da pojačaju rad s mladima, jer želja gospodina Prke je da najveći dio sredstava ide za mlade. Upravo se pokazuje da u našoj županiji treba podupirati udruge, ustanove i klubove jer treba omogućiti mladima da imaju mjesto okupljanja, jer ako se s mladima ne radi, oni će biti na ulici, rekao je župan i dodao da je potrebno mladima omogućiti razne aktivnosti koje će im pomoći u daljnjem razvoju.

Slične objave