Crosst.hr

NK Mladost Ždralovi NIJE DOBIO LICENCU za drugu ligu – Klub kreće u izgradnju stadiona vrijednog 4 milijuna kuna

2020 6 19 bjelovar slike 242

Nogometni klub „Mladost“ Ždralovi planira velike infrastrukturalne investicije u narednom razdoblju, točnije izgradnju multifunkcionalnog stadiona. Nakon osvojenog prvog mjesta u 3. HNL Sjever, Klub je više od četiri mjeseca bio u postupku izrade i dostavljanja dokumentacije u HNS za postupak licenciranja. Klub puno radi s mladima i postiže iznimne rezultate, a podršku u radu daje im i Grad Bjelovar. Sve što je u planu u skorijoj budućnosti otkrili su predstavnici vodstva Kluba i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u petak 19. lipnja na stadionu NK Mladosti.

–Želimo vas ovim putem upoznati sa informacijama vezanim za nedobivanje licence za igranje u 2. HNL, kao i o izgradnji klupskog stadiona. Za dodjelu licence, mi smo zadovoljili apsolutno sve kriterije, osim onog infrastrukturnog. Prvi dio sezone željeli smo igrati na stadionu u Vrbovcu, jer tu ne bismo sa naše strane imali nikakva dodatna ulaganja, a zadovoljili bi sve uvjete za licencu. No, zbog prevelike udaljenosti od sjedišta našeg kluba, zahtjev je odbijen. Riječ je o 40 kilometara udaljenosti, a prema pravilniku HNS-a dozvoljeno je samo 20 kilometara. Nakon toga, u suradnji s ljudima iz HNS-a, prijavili smo gradski stadion u Bjelovaru. U četiri dana smo pripremili cjelokupnu dokumentaciju i poslali ju na licenciranje. Prema njihovim riječima, to je bilo van roka. Na stadionu smo morali još dosta toga preurediti, tipa postava sjedalica na kompletnim drvenim tribinama, postava kontrolne sobe na istoj tribini, montaža semafora i još nekoliko stvari. Posebno se zahvaljujem djelatnicima u MUP-u koji su nam tijekom cijelog perioda dobivanja licence pomagali, zatim Gradu Bjelovaru, Sportskoj zajednici Grada Bjelovara, kao i svim ostalim pojedincima. Ono zbog čega nismo dobili licencu je infrastruktura. Svi se pitamo da li je moguće da jedna županija kao što je naša nema stadion koji zadovoljava sve uvjete igranja u 2. HNL. Baš zato, NK Mladost Ždralovi zajedno sa svojim partnerima ide u izgradnju stadiona. Idejno rješenje je gotovo i odobreno od HNS-a. U tijeku je izrada glavnog projekta i troškovnika. Stadion bi imao 1 000 natkrivenih sjedalica, 350 stajaćih mjesta, 420 kvadrata klupskih prostorija koje bi sačinjavale dvije velike svlačionice, dvije sudačke prostorije, press, liječnička i delegatska soba, sanitarni čvor i zadovoljio bi sve uvjete za igranje u višem rangu natjecanja. Cijena stadiona iznosila bi četiri milijuna kuna i uz pomoć Grada Bjelovara, HNS-a i nas samih, u tri etape bi bio kompletno završen. Nadam se da ćemo dokazati da se zajedničkim naporima i trudom može napraviti jako, jako puno. Svakako pozivam i HNS da nam u ovom projektu pomogne koliko god može. Mi danas u nogometnoj školi imamo oko 200 djece koja igraju i itekako znamo da su uvjeti treniranja jedan od najbitnijih elemenata za uspjeh, rekao je  Ivica Željko Beljan, predsjednik Kluba NK Mladost Ždralovi.

2020 6 19 bjelovar slike 248

–Mi smo početkom sezone definirali svoje ciljeve, da budemo prvaci 3. HNL. Mislim da smo to dosegnuli na jedan kvalitetan i sportski način. Nažalost, pokazalo se da naš grad i županija nemaju potrebnu infrastrukturu, pomoću koje bi mogli krenuti dalje. Žalosno je vidjeti da grad kao Koprivnice ima stadion za prvu ligu, a da mi nemamo za drugu. Tu se postavlja pitanje što smo zadnjih 30 godina radili. U ovoj korona krizi se odlično moglo vidjeti i zaključiti kako su neka pravila mimo zdravog razuma, baš kao što je pravilo da stadion ne smije biti udaljen više od 20 kilometara. Nama dakle ostaje jedino da krenemo u izgradnju svoje infrastrukture. Zašto u Bjelovaru za nekoliko godina ne bismo imali ne samo drugoligaša, već i prvoligašau nogometu? Tu ambiciju ne smijemo ograničiti, posebno našoj djeci i nadolazećim generacijama. Na području Bjelovara svaki dan trenira oko tisuću djece. Zašto to ne bi bilo tisuću i pol ili dvije tisuće djece i mladih? Svi znamo koliko znači kada se djeca bave sportom. Jedan kvalitetan stadion u Bjelovaru predstavlja drugoročno rješenje i mora se prihvatiti činjenica da će on služiti generacijama koje su sada, ali onima što tek dolaze. To je ulaganje u budućnost sporta u Bjelovaru, poručio je Renato Radić, član izvršnog odbora Kluba NK Mladost Ždralovi.

–Promijenili smo model na razini svih sportskih klubova i mislim da je to vrlo jaka poruka i od strane gradskih vlasti i od klubova s kojima Grad Bjelovar izvrsno surađuje. Dakle, radimo po modelu Grad daje jednu kunu, klub daje također jednu kunu. Ako me netko pita kada se treba stadion napraviti, ja ću odgovoriti: „Danas.“ Nama ne treba stadion sa pompoznom infrastrukturom od 40 milijuna kuna. Mi smo napravili projekciju stadiona za 22 milijuna kuna. To nije projekt koji će završiti i stajati u ladici. Upravo se u Bjelovaru radi prvo igralište sa umjetnom travom vrijedno blizu pet milijuna kuna. Mislim da to sasvim dovoljno govori koliko smo mi već ušli u cijelu priču. Glavni projekt stadiona se upravo projektira i biti će govor tijekom srpnja kada ćemo raspisati javnu nabavu. On bi trebala biti gotova u devetom mjesecu. Nakon dobivanja građevinske dozvole, možemo početi graditi u listopadu ove godine i završiti s radovima u listopadu 2021. Kada samo postao gradonačelnik jasno sam rekao da Bjelovar mora biti centar ove regije u gospodarskom, društvenom i sportskom smislu. Atletskom klubu ćemo također omogućiti još bolje uvjete za treniranje. Uredit ćemo i pokloniti klubu sadašnji stadion. Grad Bjelovar će u cijelu ovu priču uložiti milijun kuna. Pomoći ćemo NK Mladost Ždralovi da ostvare svoju infrastrukturu. Uredili smo cjelokupnu Dvoranu europskih prvaka, počinjemo graditi veliki sportski stadion u Bjelovaru, priključujemo se inicijativi koju su napravili u Ždralovima vezano za njihov nogometni centar, pokazali smo da brinemo i o drugim klubovima. U Brezovcu su nedavno otvorene njihove društvene prostorije, ulaže se u terene s umjetnom travom, u Gudovcu ćemo ove godine napraviti još jedan teren sa umjetnom travom, u jednom dijelu ćemo i Nogometnom klubu Sloga pomoći u rješavanju njihove infrastrukture, pojasnio je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.




Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.