Crosst.hr

Nastavlja se obnova prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije

2016 09 kapelastaradik 52

Nakon obnove prometnice u Donjoj Petrički sada se radi na obnovi dionice u Staroj Diklenici

U petak, 16. rujna, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio je Općinu Kapela gdje ga je dočekao načelnik općine Danijel Kovačec i predsjednik Mjesnog odbora Stare Diklenice Zdenko Kržak te izvođači radova. Razlog posjete bio je obilazak izgradnje dionice ceste u Staroj Diklenici koja se radi po planu i programu Županijske uprave za ceste.

Kako teku radovi na licu mjesta došao se uvjeriti župan Damir Bajs, a nakon obilaska dionice župan je rekao da Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste nastavlja s obnovom i modernizacijom prometnica na području županije.
-Nakon obnove prometnice u Donjoj Petrički sada se radi na obnovi dionice u Staroj Diklenici. Riječ je o dionici makadamske ceste koja će biti presvučena novim slojem asfalta u duljini od 1100 metara, Vrijednost radova procjenjuje se na gotovo 900.000,00 kuna, a investitor radova je Županijska uprava za ceste, rekao je Bajs i nastavio da je nakon četiri godine pauze i neasfaltiranja prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije krenulo njihovo obnavljanje i moderniziranje.
-Prema planu i programu obnova prometnica u našem kraju se nastavlja. U planu su dionice na području općine Nova Rača, grada Čazme i druge na čijem su području u tijeku pripremni radovi.

Župan je također rekao da će Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerskom odnosu sa svojim općinama i gradovima po modelu pola-pola nastaviti obnovu prometnica i to onaj dio za koje lokalne samouprave smatraju da je najbitnijim za obnovu.
-Županijska uprava za ceste već je raspisala Javni poziv prema jedinicama lokalne samouprave vezan za iskazivanje interesa za obnovu prometnica na njihovom području, kazao je župan Damir Bajs nakon obilaska radova na dionici u Staroj Diklenici.

Koliko je ova cesta značajna za mještane rekao je i Zdenko Kržak, predsjednik MO u Staroj Diklenici.
-Dugi niz godina čekamo ovu cestu i uvijek je bilo obećanja pred izbore, a nakon izbora po starom. Nije lako živjeti uz cestu koja je ljeti puna prašine, a zimi puna vode i blata. Hvala bogu, konačno se radi, i to zahvaljujući županu Damir Bajsu i načelniku općine Danijelu Kovačecu. Uspjeli su dogovoriti i „Hvala“ im u ime svih mještana Stare Diklenice koja broji oko 60 stanovnika, rekao je predsjednik Kržak i dodao da će cesta pridonijeti povećanju kvalitete života svih mještana.

Načelnik Općine Kapela, Danijel Kovačec je rekao da je ovo zadnje naselje koje nije bilo pod asfaltom što se tiče županijskih cesta.
-Sada će taj problem biti riješen. Ostaje nam asfaltiranje između sela, i negdje oko 10 do 15 kilometara županijskih cesta te 30-ak kilometara općinskih cesta, rekao je načelnik i dodao da cesta puno znači za mještane i da je stoga Općini Kapela asfaltiranje cesta prioritet.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.