Crosst.hr

Nastavlja se obnova i uređenje prometnica i na području Općine Veliko Trojstvo

2016 11 cestatrojstvo 111

U tijeku su svi započeti radovi na županijskim prometnicima, a uz njih Županijska uprava za ceste priprema i Plan rada obnove i modernizacije županijskih cesta za 2017. godinu

Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste nastavlja s obnovom i modernizacijom prometnica na području županije. Nakon asfaltiranja prometnica na području Čazme, Zrinskog Topolovca, Ivanske, Nove Rače i Kapele u vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna, ovih dana u tijeku su radovi na prometnici u centru Velikog Trojstva.

Tim je povodom župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića i predstavnika Županijske uprave za ceste obišao radove na ovoj dionici u Velikom Trojstvu koja je u ovogodišnjem planu i programu obnove Županijske uprave za ceste.

Nakon obilaska radova, župan Damir Bajs je rekao da Bjelovarsko-bilogorska županija u 2016. godini krenula sa modernizacijom prometnica na području županije.
– Do sada je uloženo oko 10 milijuna kuna i završeno je nekoliko prometnica. Na ostalim prometnicama radovi su u tijeku, kao i ovdje u Velikom Trojstvu gdje se radi na postavljanju rubnjaka uz županijsku prometnicu od centra Velikog Trojstva prema pruzi, točnije prema Šandrovcu. Osim postavljanja rubnjaka, radi se i na postavljanju rešetaka za odvodnju kao i postavljanju slivnika koji se spajaju na kanalizacijsku mrežu. Nakon završetka tih radova ostat će urbana radna površina na kojoj je moguće napraviti pješačku ili biciklističku stazu, rekao je Bajs i dodao da je vrijednost radova na prometnici u Velikom Trojstvu 330 tisuća kuna.

Župan je također istaknuo da se obnova prometnica nastavlja jer vremenski uvjeti to dozvoljavaju.
– U tijeku su svi započeti radovi na županijskim prometnicima, a uz njih Županijska uprava za ceste priprema i Plan rada obnove i modernizacije županijskih cesta za 2017. godinu. Naime, većina naših jedinica lokalne samouprave javila se na Javni poziv ŽUC-a vezan za obnovu prometnica iduće godine po modelu financiranja 50-50, rekao je Bajs i nastavio da su općine i gradovi imali priliku sami predlagati koju prometnicu žele staviti u obnovu prema navedenom modelu financiranja, gdje jedinice lokalne samouprave pokrivaju pola investicije, a drugu polovicu Županijska uprava za ceste.
– U 2017. godini Županijska uprava za ceste uložit će 20 milijuna kuna, a cilj nam je podizanje standarda građana, ali i ravnomjernog razvoja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, naglasio je župan Damir Bajs nakon obilaska radova na prometnici u Velikom Trojstvu.

Što se tiče radova na prometnici u Velikom Trojstvu, načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić je rekao da je riječ o glavnoj ulici u Velikom Trojstvu i da se obnavlja oko 500 do 600 metara dionice.
– Kada je riječ o glavnoj cesti, onda su ovi radovi potrebni, rekao je načelnik i nastavio da je dokumentacija za obnovu ovog djela dionice napravljena prije deset godina.
– Radilo se na drugim projektima koji su bili važniji, ali se mora i ovaj završiti. Stoga je važno istaknuti da se ovdje radi na obnovi dionice, ali i rješavanju pitanja odvodnje te uređenju prostora oko ceste. Za vrijeme velikih padalina, ova ulica je često plivala i zato je važno to sanirati, naglasio je načelnik i dodao da će nakon završetka radova biti obavljeni i dodatni radovi, od uređenja zelenih površina do prilaznih ulaza u dvorišta kuća.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.