17. travnja 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Naša Županija vodeća u Hrvatskoj po korištenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Garešnica, gdje u pratnji župana Damira Bajsa obišao radove na energetskoj obnovi školske zgrade i školsko-sportske dvorane, vrijedne 11 milijuna kuna.

To je jedan od projekata kojeg Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove realiziraju u partnerskom odnosu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koristeći europska sredstva vezana uz energetsku obnovu. Riječ je o preko 40 projekata ukupne vrijednosti od 160 milijuna kuna sredstava koja se ulažu u županijske objekte u školstvu i zdravstvu.

Vrijednost projekta obnove Osnovne škole Garešnica i školsko-sportske dvorane je 11 milijuna kuna trenutno najvrednije investicija u školstvu na području županije, a radovi podrazumijevaju:

– Izolacija vanjskih zidova (fasada)
– Izmjena i izolacija podova
– Izolacija vanjskih zidova podruma
– Izolacija stropa iznad glavnog ulaza škole i prema tavanu
– Izolacija krovišta
– Zamjena dotrajale vanjske stolarije s PVC stolarijom
– Izgradnja pristupne rampe za invalide
– Rekonstrukcija grijanja i zamjena kotlovnice
– Ugradnja LED rasvjete
– Soboslikarske radove
– Ugradnju gromobrana
– Ugradnju akustične obloge na dvorani
– Spuštanje stropova u dvorani
– Ugradnja ventilacije u dvorani

Završetkom radova u potpunosti, od temelja do krova, bit će obnovljena Osnovna škola u Garešnici i školsko-sportska dvorana, a učenici njih petstotinjak i njihovi učitelji i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u toj obrazovnoj ustanovi u gradu Garešnici.

Realizacijom projekta u bitnom će se smanjiti i režijski troškovi i troškovi održavanja školske zgrade i pripadajuće školsko-sportske dvorane, pa će samim tim ostati više sredstava za ulaganje u opremanje škole i dogradnju nadstandarda za učenike, učitelje i nastavnike. Također, nakon što energetska obnova završi Bjelovarsko-bilogorska županija iz svojih sredstava opremit će Osnovnu školu u Garešnici novim namještajem za što je u ovogodišnjem proračunu za naše škole za tu namjenu osigurano 1,3 milijuna kuna.


Ravnatelj OŠ Garešnica Slaven Marenić rekao je da je potreba za ovakvim radovima bila  iznimna jer smo radili u teškim uvjetima, a sada nakon energetske obnove očekujem da će to biti, slikovito rečeno, dvije do tri stepenice kvalitetnije.

– Konkretno, od grijanja, sigurnosti djece, kvalitete nastave i ostaloga. Inače, projektirana ušteda toplinske energije je 65 % što je iznimno veliki udio. Osim toga, i sportska dvorana ide u temeljitu rekonstrukciju. Možemo reći da će to biti nova dvorana na starom mjestu.

Na energetskoj obnovi škle radi tvrtka Roje Gradnja, pa je direktor tvrtke Željko Markić istaknuo da je glavni cilj ovih radova povećana učinkovitost ušteda na energentima i na potrošnji.

– Također, obuhvaćaju zamjenu i kompletnog krovišta koje je bilo u derutnom stanju, tako da ide potpuno novi krov kako na objektu škole tako i na dvorani.

 

Predsjednik Vijeća roditelja OŠ Garešnica Tomislav Rijetković rekao je da je energetska obnova škole od velikog značaja za učenike i sve zaposlenike škole, ali i za roditelje.

– Naravno da smo mi roditelji sretni zbog ovih radova, što će se škola obnoviti i što će imati energetski certifikat koji će zadovoljavati najviše europske standarde. Uštedit će se na energentima, a i kvaliteta nastave će se podići, jer se u sklopu škole obnavlja i školsko sportska dvorana.

 

Gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija zahvalio se svima koji sudjeluju u ovom projektu.

– Zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je jako puno napravila. Kroz ove projekte dobili smo preuređene škole na području Garešnice. Puno je uloženo. Škole su dobile drugačiji izgled, dobile su na kvaliteti i sasvim sigurno bit će ugodniji boravak u školi djeci i učiteljima. Ulaganje u škole je ulaganje u djecu, ulaganje u budućnost. A kada se ulaže u budućnost, onda se toj budućnosti možemo i nadati.

 

Župan Damir Bajs je istaknuo da je ovo jedan od najvećih projekata u kojem je energetska obnova u tijeku.

–  Moram naglasiti svoje zadovoljstvo suradnjom s Fondom. Mi smo jedna od vodećih županija po povlačenju sredstava iz tog najizdašnijeg fonda za lokalnu i regionalnu samoupravu. Očekujemo da se tako i nastavi. Prilika je to koja nam je pružena i mogućnost jedina koja nam je dana da ulažemo u naše škole i u naše zdravstvo. S obzirom na to, danas ovdje u Garešnici možemo svjedočiti da radovi idu onim tijekom kojim i očekujemo, a to je da se izvrše ugovorne obveze, da se povuku sredstva te u konačnici da 440 učenika i preko 40 nastavnika ove škole ima standard 21. stoljeća. Istaknuo bih da će Županija, kao što je napravila 2018.godine, osigurati i sredstva za obnovu namještaja. Škola će izgledati gotovo kao nova, izvana i iznutra, naglasio je župan.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš također je izrazio zadovoljstvo.

– Zadovoljan sam s energetskom obnovom škole i sretan što će jedna škola u Garešnici izgledati jednako kao i neka škola u centru Zagreba.  Mišljenja sam da sva djeca imaju pravo na jednake uvjete za školovanje kako bi sutra na tržištu rada bila konkurentna. Inače, vašu županiju često posjećujem upravo zbog toga što je ona, ne po broju stanovnika, nego po broju projekata jedna od najagilnijih i koja je dokazala da zaista zna pripremiti projekt, rekao je Dubravko Ponoš i najavio nove natječaje koji će uslijediti u Fondu.

– Ove godine se pripremaju obiteljske kuće. Bilo je izuzetno teško probiti birokratske barijere jer krajnji korisnik europskih sredstava nikako nisu mogle biti fizičke osobe. To smo uspjeli riješiti. No, u ovom trenutku se pokušava pronaći način da sama procedura dobivanja tih sredstava za obiteljsku kuću ne bude jednako komplicirana kao za zgradu od nekoliko stotina stanova. Prošle godine, imali smo javne pozive za električna vozila, peći na pelete, dizalice topline. Za ovu godinu, osim tih javnih poziva, planiramo dodatno i javni poziv za sunčevu energiju. Tu govorim i o električnoj i toplinskoj energiji. Taj javni poziv bi svakako trebao ići u prvoj polovici godine. To je nešto čega do sada nije bilo. Kada je u pitanju subvencija za električna vozila, mi smo prošle godine prvi puta stavili i električne bicikle upravo zato jer su električna vozila izuzetno skupa još uvijek i uz subvenciju predstavljaju ozbiljan izdatak. Željeli smo da što više građana dobije subvenciju te smo stoga stavili električne bicikle i mogu se pohvaliti da je to bio odličan potez jer više od 50 % sredstava su građani iskoristili za električne bicikle. Taj javni poziv možete očekivati u prvoj polovici trećeg mjeseca. Vrlo brzo nakon toga će ići i javni poziv za električne punionice. Za građane smo predvidjeli 12 milijuna kuna, na razini prošle godine s blagim povećanjem. Za punionice smo u prvom navratu predvidjeli oko 6 milijuna kuna. Nakon toga će ići poziv za električna vozila za tvrtke. Tu postoje malo drugačija pravila u smislu mogućnosti po jednom OIB-u kolika sredstva je moguće dobiti. To očekujem otprilike mjesec dana nakon ovih poziva, pojasnio je Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izvor informacija: bbz.hr

 • garešnica44
 • garešnica11
 • garešnica5
 • garešnica7
 • garešnica3

Vezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.