Crosst.hr

Naš Grubišnopoljac Deni Černi osvojio medalju u Tokiju

2021 09 07 deni cerni 7

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Damir Bošnjak završio je i svoj treći nastup osvojivši 32. mjesto u disciplini pištolj 50 m. U kvalifikacijama je imao 497 krugova, dok je za ulazak u finale trebalo gađati barem 532. U disciplini zračni pištolj 10 m zauzeo je 22. mjesto, dok je u disciplini pištolj 25 m zauzeo 17. mjesto.

2021 09 07 deni cerni 2
Tokio, 31.08.2021 – Hrvatski strijelac Damir Bošnjak tijekom natjecanja u streljaštvu, zracni pištolj 10 metara, kategorija P1, na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Bošnjaku su ovo bile četvrte Paraolimpijske igre nakon Atene 2004., Pekinga 2008. i Rio de Janeira 2016.

Na današnji dan u gotovo isto vrijeme na Olimpijskom stadionu u Tokiju nastupala su trojica hrvatskih paraatletičara – Zoran Talić u skoku u dalj, Deni Černi u bacanju kugle, te Vladimir Gašpar u bacanju koplja.

2021 09 07 deni cerni 9
Tokio, 04.09.2021 – Hrvatski atleticar Deni Cerni osvojio je broncanu medalju u natjecanju u bacanju kugle, kategorija F33, na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Najveći uspjeh ostvario je Černi koji je u kategoriji F 33 osvojio broncu s rezultatom 11.25 što je ujedno i njegov osobni rekord.

Srebro je osvojio Alžirac Kamel Kardjena s rezultatom 11.34, dok je zlato pripalo Marokancu Zakariae Derhemu koji je kuglu bacio tri centimetara više.

2021 06 21 deni cerni 6
Deni Černi s trenerom Borisom Kljajićem

“Iz Hrvatske smo otišli 10.85, a ovdje sam bacio 11.25 i presretan sam. Osijetio sam na treninzima da bi to moglo biti dobro. Nisam želio razmišljati o mogućem plasmanu, već sam želio baciti najdalje što mugu i uspio sam,”- kazao je Černi.

“Dosta vremena sam proveo u pogrešnoj kategoriji, prije pet godina sam dobio novu kategoriju i u njoj sam napredovao. Pariz će biti brzo, sada ću još više gristi,”- dodao je.

Do sada mu je najveći uspjeh bilo srebro na Europskom prvenstvu u Berlinu prije tri godine, te bronca ove godine na EP u Bydgoszczu. Uz njega je cijelu sportsku karijeru trener Boris Kljajić.

2021 06 21 deni cerni 5
Boris Kljajić, trener Denija Černija

“Ne znam odakle je to izvukao. Na treninzima smo najdalje bacali 11.01. Dobro smo tempirali formu. Stvarno mu svaka čast. Nakon 15 godina rada, juniorskih, svjetskih prvenstava, okrunili smo naporan rad medaljom,”- rekao je Klajić za kraj.

Zoran Talić koji se natjecao u disciplini skok u dalj zauzeo je peto mjesto sa rezultatom 6.82.

Zlato je osvojio Malezijac Latif Abdul Romly skočivši 745. metara, obranivši tako zlato iz Rio de Janeira. Drugi je bio Grk Athanasios Prodromou sa 7.17, dok je broncu osvojio Australac Nicholas Hum s rezultatom 7.12.

Valja spomenuti da se od Talića medalja očekivala s obzirom da je četverostruki europski prvak u skoku u dalj (Bydgoszcz 2021., Berlin 2018., Grosseto 2016., Swansea 2014., a u kolekciji ima i europsko srebro iz 2012. godine (Stadskanaal). Na svjetskim prvenstvima je tri puta bio drugi, u Londonu 2017., Dohi 2015. i Lyonu 2013.

Vladimir Gašpar u svom premijernom nastupu na paraolimpijskim igrama osvojio je sedmo mjesto u bacanju koplja u kategoriji F41. Iako nije izborio medalju, postigao je svoj najbolji rezultat sezone 36.54.

Zlato je osvojio Kinez Pengxiang s novim svjetskim rekordom 47.13, drugi je bio Iranac Sadegh Beit Sayah sa 43.35, a bronca je pripala Iračaninu Wildanu Nukhailawiu sa 41.39 m.

“Ispunio sam svoj dječački san. Da sam sve od sebe, šteta što je bilo ružno vrijeme, padala je kiša, no kako je bilo meni tako je bilo i drugima,”- kazao je Gašpar po završetku natjecanja.

Gašpar je na Europskom Prvenstvu održanom u lipnju u Bydgoszcu osvojio srebrnu, a u Berlinu 2018. godine brončanu medalju u bacanju koplja.

Parataekwondoaš Ivan Mikulić u finalu kategorije +75 kg izgubio je od Iranca Asghara Aziziaghdama sa 10-12 te osvojo srebro.

Ivan je bio i nadomak zlatu, ali je u dramatičnom finalu izgubio 10-12. Mikulić je odlično krenuo i nakon prve runde poveo je sa 6-1, a na staru druge imao je i 7-1, no Iranac je okrenuo rezultat u vodstvo 10-7. Naš borac je uspio izjednačiti (10-10) 30 sekundi prije kraja, no Aziziaghdam je 12 sekundi prije kraj poveo sa 12-10 i prednost obranio do kraja.

“Bilo je neizvjesno, neke stvari su mogle biti bolje, ali srebro je tu oko vrata. Ovo je prva povijesna paraolimpijska medalja za hrvatski tekvando. Presretan sam, ovo je kruna mojeg rada i karijere. U posljednjih 10 godina osvojio sam 11 medalja, o ovome sam sanjao. Nikada nisam bio bolje pripremljen, imao sam i mentalnu snagu,” kazao je Mikulić te dodao:

“Prva borba je prošla super. Teško je to reći, jer su svi došli spremni, ali očekivao sam pobjedu.”

Jednako uvjerljiv bio je i u polufinalu protiv prvog nositelja Amerikanca Evana Medella kojeg je porazio sa 28-9.

“Ivan je odlično odradio borbu, školski, baš kako smo se i dogovorili. Dobro smo analizirali negove borbe i znali smo koja mu je slabija strana. Bila je to njihova deveta međusobna borba i šesta Ivanova pobjeda. Do sada je Amerikanac bio svjetski broj 1, ali više neće,” kazao je sa smiješkom Ivanov trener Mladen Tomić.

“Htjeli smo uzeti zlato, suđenje nije bilo baš najbolje. Ivan ima četiri svjetske i šest europskih medalja. To je kontinuitet koji je teško napraviti. Sada ima i paraolimpijsku medalju. Prvi put smo išli smireni, nije bilo treme,” dodao je Tomić.

Zanimljivo, Mikulić je bio prvi hrvatski sportaš koji je izborio plasman u Tokio još 2019. godine. Morale su proći skoro dvije godine da napokon na njima i nastupi.

“Jedva sam dočekao. Odbrojavao sam dane, imao sam osjećaj da vrijeme nikada neće proći. Možda je i najgore bilo ovih tjedan dana. Ali taj dan je došao, sve se super posložilo. Sada me čeka obitelj i prijatelji. Svi oni slave i feštaju. Svi su presretni, ovo je velika stvar,” kazao je na kraju.

Paratekvando je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI.

Portal bjelovar.info čestita DENIJU ČERNIJU na izvrsnim rezultatima i želi mu puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Čestitke i svim natjecateljima!

Izvor informacije: Hrvatski paraolimpijski odbor -HPO

VEZANI ČLANCI

Uspješni sportaš Deni Černi na prijemu kod župana Marka Marušića

2021 06 21 deni cerni 10
Deni Černi na prijemu kod župana Marka Marušića uoči Paraolimpijskih igara u Tokiju 2021. • POI: Deni Cerni osvojio broncu u bacanju kugle
 • POI: Deni Černi osvojio broncu u bacanju kugle
 • POI: Damir Bošnjak, 10 metara zracni pištolj, kvalifikacije

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.