Crosst.hr

Nakon poduže rasprave TERME BJELOVAR dobile zeleno svjetlo: Oporba je bila protiv – bjelovar.info

2020 2 18 gradsko vijeće 80

Tri su točke dnevnog reda na današnjoj sjednici Gradskog vijeća posljednjih dana podizale prašinu. Radi se o projektu izgradnje bjelovarskih toplica.

Cjelokupan plan zahtijevao je donošenje Odluke u izradi Urbanističkog plana uređenja „Turističke zone Veliko Korenovo“, donošenje Odluke o pokretanju pripremnih radnji za realizaciju uređenja ugostiteljsko-turističke zone „Veliko Korenovo“ s fokusom na izgradnju zatvorenih bazena „Terme Bjelovar“, te donošenje Odluke u osnivanju trgovačkog društva „Terme Bjelovar društva s ograničenom odgovornošću za odmor, rekreaciju i turizam.

Prijedlog Odluke u izradi Urbanističkog plana uređenja „Turističke zone Veliko Korenovo“ poslan je vijećnicima na čitanje i nadležnim Odborima. Na sjednici je otvorena rasprava, međutim nitko se nije javio, te Odluka dovoljnom većinom donesena.

Na donošenju Odluke o pokretanju pripremnih radnji za realizaciju uređenja ugostiteljsko-turističke zone „Veliko Korenovo“ s fokusom na izgradnju zatvorenih bazena „Terme Bjelovar“ prva se za raspravu javila vijećnica Mirjana Horvatić ispred stranke Damir Bajs Nezavisna lista, rekavši kako vijećnici ove strane projekt ne mogu podržati iz nekoliko razloga. Kako kaže, nejasno je koliko će velika investicija biti a već je sad preko 5 milijuna kuna potrošeno. Nadalje, tražila je informaciju o tome koliko ostali gradovi namiruju slične bazene jer za postojeći gradski bazen se već izdvaja 150.000 kuna godišnje, te ne bi li trebalo dati privatnim investitorima da se pozabave time.

2020 2 18 gradsko vijeće 27

SDP-ov Nenad Nekvapil na istu točku i raspravu dodao kako je prema informaciji gradonačelnika da je stalna temperatura vode 27 stupnjeva na mjestu gdje bi bio bazen, što nije dovoljno. Napomenuo je kako SDP nije protiv projekata, ali onih koji imaju smisla. Pritom je postavio pitanje što će se učiniti u vezi s činjenicom da je u neposrednoj blizini tog mjesta farma bikova, i zašto zatvoreni bazen nije napravljen na gradskom zemljištu pored sadašnjeg bazena znajući da je lokacija presudna i da potonja ima puno veći priliv ljudi.

2020 2 18 gradsko vijeće 82

HNS-ova Jasna Višnjević iznesla je stav stranke i njen osobni stav, a to je da je građanima potreban zatvoreni bazen i podupiru njegovu izgradnju, ali  više ne zna čemu da vjeruje nakon što je gradonačelnik odustao i od izgradnje zatvorenog bazena u centru grada, i u sklopu projekta Projekta Life. Također je tražila pojašnjenje dijela dokumentacije. Iz navedene je nejasno zašto su potrebni dodatni troškovi za dublju bušotinu, da li ima dovoljno mjesta na lokaciji da se izgradi potrebna infrastruktura, te odakle će se financirati ostatak izgradnje nakon što se u proračunu predvidio novac za plaćanje pripremne dokumentacije.

2020 2 18 gradsko vijeće 62

Prvi se za odgovor javio predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović, rekavši kako ovakvi projekti zahtijevaju ozbiljnu pripremu. Napomenuo je kako je njemu, a govori i u ime svoje stranke, bitno odrediti trošak izgradnje prije no što se sama izgradnja izglasa.

-Prije početka radova želimo točan iznos, i to je brojka koje ćemo se držati i svakako nećemo podržavati drastičan rast troškova. To ćemo smatrati neuspjehom te administracije. Međutim, držeći se te brojke razgovarat ćemo dalje, pa i o kreditnim zaduženjima jer sigurno je da se bazen neće moći drugačije financirati. Druga bitna stvar su eksploatacijski troškovi. Ni Daruvar ni Koprivnica nemaju toplu vodu i Gradovi imaju velikih problema s financiranjem svojih bazena. Pitanje je koliko je njihova voda topla u odnosu na našu. Svi ti segmenti trebaju biti argumenti za konačnu odluku, rekao je Topalović, navodeći kako će HDZ podržati odluke ali kako njegovi vijećnici očekuju konkretne odgovore prije konačne odluke.

2020 2 18 gradsko vijeće 84

Nezavisna vijećnica Ela Naranđa napomenula je kako joj nije jasno kako su neki oporbeni vijećnici podržali izgradnju stadiona za koji se zna da u narednih 50 godina neće donositi profit, a ne žele podržati toplice koje mogu puno prije generirati i prihod i radna mjesta. Također je navela primjere toplica iz države i inozemstva koje nisu u centru grada i posluju odlično kao udaljeni objekti, te zaključila kako lokacija izvan centra grada ne bi smjela biti sporna.

2020 2 18 gradsko vijeće 48

Vijećnik Bruno Zadro dodao je sarkastično kako bi bilo najbolje da zatrpamo izvor, s obzirom na probleme koje radi. Rekao je kako je saslušao stručnjake koji su govorili o toplini vode i slaže se sa zaključkom da je to zlatna koka i resurs koji treba iskoristiti. Osim ako se ne planira doista zatrpati izvor, moramo se pomiriti s time da ćemo prije ili kasnije raditi na tome da napravimo toplice tamo.

-Radi se o tome da mi sada moramo uopće donijeti odluke koje nam trebaju omogućiti da pristupimo tom projektu, a kasnije ćemo preko analiza rizika i ostalih studija vidjeti da li ćemo raditi nešto i da li se isplati. Nemojmo samo u samom startu onemogućiti i samu ideju, poručio je.

2020 2 18 gradsko vijeće 31

ABB-ova Zdenka Henc rekla je kako će oni podržati projekt jer ako ćemo unaprijed osuditi projekte da će generirati gubitke ne bismo imali ni muzej i Dom kulture ni slično.

2020 2 18 gradsko vijeće 56

Točku je zaključio gradonačelnik Dario Hrebak navodeći prvo primjer jednih od najuspješnijih toplica u ovom dijelu Europe, terme Olimija pored Celja, koje crpe vodu s dubine od 520 metara a naša bušotina je 490, i voda im na izvoru postiže 24 stupnja dok naša postiže 27 do 30 stupnjeva. Nadalje se osvrčući na prigovore u raspravi rekao je kako će resurs ako su ga znali pronaći znati i iskoristiti a neće potrošiti novac i ništa ne napraviti.

-Vi se oporbeni vijećnici jednostavno morate dogovoriti i reći da glasate protiv gradnje bazena jer smatrate da je ova vlast uspješna, i ako još naprave i bazene neće ni doći na vlast. Dalje, pitali smo i u ostalim gradovima kako je. Bili smo kod SDP-ovog gradonačelnika Koprivnice koji je moj jako dobar poznanik i s kojim imam dobru suradnju. Milijun kuna troše na režijske troškove jer zagrijavaju vodu sa 15 stupnjeva na 27. Mi ne moramo ništa zagrijavati. Nadalje, kino na godišnji iznos zarade dobiva još dotaciju Grada od 750.000 kuna. Hoćemo li onda ugasiti kino? Nećemo. A za kino imamo novac ali za bazene nemamo. I da, mogao bi biti privatni investitor u pitanju, ali onda nećemo imati velike bazene kakve možda planiramo graditi, nećemo imati školu plivanja za djecu, nego privatna brčkališta – iznio je Hrebak nastavivši kako se svi projekti koji su započeti i provode, kako to što je izvor blizu farme ne znači da će i konačna lokacija toplica biti tamo jer je vidio i uspješan primjer toplica u Šikolšu u Mađarskoj gdje su toplice 7 kilometara od izvora a voda u cjevovodu izgubi tek 0,5 stupnja od izvora do odredišta, te da smiri tenzije o dostatnoj kvadraturi zemljišta za kompletnu infrastrukturu zaključio je kako je Grad osigurao dovoljno prostora za bazene na željenom zemljištu.

2020 2 18 gradsko vijeće 55

Hrebak je dodao i kako će dokumentacija biti višestruko jeftinija od ukupne dokumentacije za bolnicu koja je proteklih 20 godina rađena, ali kako će unatoč tome i unatoč čudnom modelu po kojem Županija radi bolnicu HSLS podržati izgradnju bolnice jer nam je ona svima potrebna. Neka, međutim, bjelovarska javnost sudi ovoj oporbi koja ne želi podržati izgradnju toplica. Ne mora se dogoditi da će na idućim izborima ponovo pobijediti isti gradonačelnik, ali i za budući mandat nekog drugog treba ostaviti pripremu da može nastaviti razvijati grad.

Zbog gradonačelnikovog nezadovoljstva o saznanjima i pripremljenosti informacija za sjednicu zamolio je i pročelnika Ivicu Markovinovića da podrobnije objasni tehničke karakteristike. Markovinović je pak napomenuo kako se radi o geotermalnoj vodi koja je sastavom vrlo slična svim ostalim toplicama u kontinentalnoj Hrvatskoj. Optimalna eksploatacija je 10 litara u sekundi a kapacitet bušotine je 15 litara u sekundi što je dovoljno za grijanje bazena. Povrat investicije po potrošnji vode je za pet godina, bez da se radi išta dodatno s tom vodom, poput navodnjavanja. Markovinović je dodao kako na području Bjelovara vjerojatno postoji još geotermalne vode ali je rizik istraživati i pronalaziti ju, a ovo je postojeća bušotina. Nedaleko nje nalazi se još jedna, duboka 1500 metara, i u njoj se nalazi voda topline preko 70 stupnjeva ali ta voda se ne smije koristiti za kupanje već može biti za grijanje, kao takvom njom se može gospodariti prema Zakonu o energetici dok se za postojeću primjenjuje Zakon o vodama, i za navedenu je potreban puno veći zahvat za eksploataciju.

Odluka je na kraju donesena sa 18 glasova za i 7 glasova protiv.

Odluka u osnivanju trgovačkog društva „Terme Bjelovar društva s ograničenom odgovornošću za odmor, rekreaciju i turizam kao posljednja u tom nizu također je dana na raniji uvid te je direktno dana na raspravu.

2020 2 18 gradsko vijeće 17

Ponovo se prva za raspravu javila Mirjana Horvatić (DB NL) i nadovezala se na prethodnu točku pojasnivši kako ne želi da se odaje dojam da su oni protiv svega već da traži pojašnjenja, te dodala kako je u prošlom sazivu upravo sadašnji gradonačelnik bio oporba i bio je protiv svega pa čak i protiv stadiona koji se sad gradi, ali puno sporije no što se očekivalo.

HNS-ova Jasna Višnjević konkretno o ovoj točci dnevnog reda tražila je pojašnjenje zašto se ide na osnivanje trgovačkog društva prije no što su gotove pripremne radnje, analize i rješenja. S obzirom da će se ići na to da pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu vodi trgovačko društvo bez profi-direktora jer se tako može zašto se sve pripremne radnje ne obave u sklopu Upravnog odjela. Višnjević je na kraju iznošenja pitanja dodala za pojašnjenje javnosti kako su oporbeni vijećnici podržali brojne dobre projekte i prijedloge i nisu protiv svega. Isto tako nisu protiv zatvorenih bazena, ali nisu za njih na način na koji ih se sad pokušava izgraditi.

Nenad Nekvapil ispred SDP-a tražio je konkretno rješenje za đubrenicu i ostale produkte farme, te zašto nije zemljište Kiševe farme kupljeno kad je bilo na prodaju.

Bruno Zadro podsjetio je kako je adekvatnom pripremom trebalo ranije na zastupničkom satu trebalo iznijeti dvojbe, te kako je ovo sad „silovanje demokracije“ jer unatoč dvojbama, pitanjima i pojašnjenjima koja traže, oporbeni zastupnici će ionako glasati protiv odluke. Moli ih stoga kako zastupnička pitanja postavljaju u za to predviđeno vrijeme.

Kako povreda poslovnika nije tražena rasprava je završena odgovaranjem gradonačelnika Hrebaka koji je naveo kako je pitanje vijećnice Višnjević na mjestu. Firma se osniva sad jer postoje preliminarni rezultati o kvaliteti vode, i sad se upućuje sva dokumentacija za eksploataciju Hrvatskim vodama jer je procedura dugotrajna a neki koraci se mogu poduzeti odmah.

-Imamo također informaciju da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost davati sredstva za pripremu dokumentacije pa želimo imati pripremljen projekt. Nakon toga potrajat će dok dobijemo građevinsku dozvolu, i slično. Treba nam vrijeme a mi ga konstantno gubimo i onda želimo ubrzati proces gdje god možemo. To je jedini razlog zašto osnivamo trgovačko društvo već sad. Osnivamo ju da bi ona mogla upućivati zahtjeve za izradu dokumentacije, objasnio je Hrebak.

Što se tiče lokacije, ponovio je kako toplice ne moraju biti točno na mjestu bušotine, ali prednost ove lokacije je i ta što je u neposrednoj blizini državna zemlja što predstavlja daljnju osnovu za širenje toplica i zabavnih sadržaja, a u blizini će biti i brza cesta kojom će jednog dana dobar dio Mađarske putovati na more, a moći će stati u Bjelovaru i uživati zabavne sadržaje.

-Nemojte razmišljati u okvirima vas i mene, razmišljajte o Bjelovarčanima za 20 godina, i bazenima na koje će se moći dograđivati sadržaj. Kako to mislite izvesti u centru grada?, zapitao je Hrebak.

Nakon prozivanja vijećnika Damir Bajs Nezavisne liste Željka Pavlekovića, ujedno i predsjednika MO Knez Domagoj pod čiji dio spada i bazen i zelena površina do njega u centru grada, Pavleković je dodao kako doista treba razjasniti nebuloze o izgradnji i troškovima Grada i troškovima trgovačkog društva.

Odluka je kao i prethodna dana na glasanje i nakon toga donesena natpolovičnom većinom, čime je valjana. • 2020_2_18_gradsko_vijeće_80
 • 2020_2_18_gradsko_vijeće_81

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.