Crosst.hr

Nakon nekoliko desetljeća obnovljen toranj župne crkve Sv. Marije Magdalene u Kapeli

2016 09 kapelastaradik 224

Misno slavlje bilo je služeno povodom izgradnje i blagoslova zvonika župne crkve

Svetom misom koju je predvodio Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak u prepunoj župnoj crkvi u Kapeli u srijedu je održano misno slavlje i posvećenje novog zvonika. Misi je nazočio i Damir Bajs, bjelovarski župan sa suradnicima, te drugi poznati Bjelovarčani i stanovnici županije. Crkveni toranj stradao je u potresu prije više desetljeća, a premda se i ranije pokušavalo obnoviti ga, svi su napori ostali uzaludni.

Vizuru Kapele činio je krnji crkveni toranj koji je podsjećao na nekakvu kulu.

Velikim naporom novog župnika vlč. Mireka Hrvojića u posljednjih nekoliko godina, uz potporu Bjelovarsko-križevačke biskupije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Ministarstva kulture RH, Općine Kapela i uz učešće mještana, te brojnih donatora toranj je obnovljen na zadovoljstvo svih, te je vidljiv iz velike udaljenosti i sa prilaznih cesta kod dolaska u Kapelu.

Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a mještani su stajali i pred vratima. Na parkiralištima gotovo da i nije bilo mjesta. Nova vizura ovog malog mjesta i središta Općine Kapela sigurno će učiniti ponosnima mještane koji su već bili umorni od objašnjavanja što se dogodilo sa njihovom crkvom i kada.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.