Crosst.hr

Nakon bolnice saborski zastupnik Miro Totgergeli uključio se u rješavanje problema muznih krava

2017 2 hdzkidemet2017 3

Velika očekivanja od Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi

Nakon problema bolnice saborski zastupnik Miro Totgergeli uključio se u rješavanje problema muznih krava na području Bjelovarsko-bilogorske županije, pa se tako sastao s uzgajivačima muznih krava s područja naše županije. Vezano za ovu osjetljivu temu stiglo je i priopćenje sa sastanka od Županijskog odbora HDZ i njihovog glasnogovornika, točnije voditelja odjela za medije Darka Marčinkovića.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Uzgajivači muznih krava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao i u cijeloj Hrvatskoj već dugo vremena muku muče s niskom otkupnom cijenom mlijeka. Mnogima je voda već došla do grla i prisilila ih da odustanu od daljnje proizvodnje, no oni koji se još nisu predali spas vide u najavljenom skorom donošenju Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi. Upravo je to bila i jedna od najviše spominjanih tema na današnjoj zajedničkoj Skupštini Uzgajivača holstein goveda BBŽ-a i Saveza uzgajivača simentalskog goveda BBŽ-a na koju su nezadovoljni stočari pozvali i HDZ-ovog saborskog zastupnika Miru Totgergelija. Nakon što se upoznao s problemima koji ih muče, Totgergeli ih je upoznao s aktivnostima koje u ovom sektoru planira vlada i resorni ministar Tolušić. Iako opterećeni brojnim teškoćama koje ih pritišću, svi koji su sudjelovali u raspravi s odobravanjem su govorili o potezima koji se vuku, a posebne pohvale izrečene su ministru Tolušiću zbog najavljene isplate poticaja prije proljetne sjetve, što je za poljoprivrednike od velike važnosti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.