Crosst.hr

Najuspješniji učenici i njihovi mentori s područja županije i župan Damir Bajs na prijemu kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

upred18DSC 4914

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s 92 najuspješnijih učenika osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja naše županije i njihovih 69 mentora sudjelovao je na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Naime, na inicijativu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, a u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije, najuspješniji učenici i njihovi mentori, njih sto šezdeset i jedan, bili su na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Riječ je o učenicima koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017., a na prijemu na Pantovčaku čestitala im je i Predsjednica Republike.

Bjelovarsko-bilogorska županija posebno je ponosna na svoje mlade sugrađane koji su najbolji zalog za budućnost kako naše županije, tako i Republike Hrvatske.

upred18LEO 4661 18

„Veliko mi je zadovoljstvo susresti se s vama i vašim suradnicima, gospodine župane, u mojem Uredu te na neki način obnoviti ugodne uspomene koje nosim iz vaše županije prilikom privremenog smještaja mojeg Ureda u prosincu prošle godine. Naravno, posebno mi je drago što su danas s vama učenice i učenici iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Vrijeme izmiještanja Ureda bilo je vrijeme kraja prvog polugodišta ,a sad se bližimo kraju školske godine koja je za vas učenike, sudeći po rezultatima koje postižete, sigurno bila vrlo uspješna. Posjetila sam u vašoj županiji nekoliko gradova i mjesta, susrela se s učenicima, učiteljima i nastavnicima te sam se uvjerila kako kao Županija posvećujete pozornost obrazovanju i obrazovnim ustanovama. Tome svjedoči i podatak da su se čak tri škole iz vaše županije našle među odabranim školama u Hrvatskoj, u kojima će se od iduće godine odvijati eksperimentalna nastava. To znači da je iz vaše županije interes škola za ovaj program, odnosno za znanje i kompetencije iznimno velik. Naziv tog programa je Škola za život,a to je upravo ono što neprekidno naglašavam da mora biti u središtu obrazovne reforme. Zbog mnogih dnevno političkih događaja ne smijemo se umoriti ukazivati na činjenicu kako samo kvalitetan i dinamičan obrazovni sustav može pratiti promjene koje nameće razvoj naprednih suvremenih društava. Tko to nije shvatio, ostaje posljednji na ljestvici razvoja.  S obzirom na to koliki broj naše darovite djece imamo, mi se ne smijemo tako ponašati. Obrazovna reforma mora obuhvatiti i napredak nadarene djece, ali i one kojima učenje ide teže te one koji ne mogu sebi priuštiti instrukcije. Veseli me stoga podatak što je Županija pokrenula veliki projekt energetske obnove škola koja obuhvaća 11 školskih objekata, vrijedan preko 20 milijuna kuna. Veliki je to pothvat, vrijedan svake pohvale, jer doista ne možemo govoriti o suvremenom obrazovanju u objektima koji su ostali zaboravljeni u vremenu. Škola je našoj djeci drugi dom, učitelji i nastavnici zaslužuju radni prostor dostojan velike odgovornosti svoga znanja. Stoga je nužno ulagati u školske objekte i opremu jer je to ulaganje u budućnost. A nje nema bez naših mladih, stoga moramo primijeniti shvaćanje da je školstvo trošak. Ponovit ću još jednom kako je školstvo ulaganje koje se, onima koji pametno ulažu, višestruko vraća.  Centri izvrsnosti koji postoje u vašoj Županiji izvrstan su primjer poticajnog okruženja koje razvijate kako bi se prepoznali i potaknuli potencijali vaših učenika. Podatak da je čak 244 učenika pohađalo Centre iz matematike, engleskog i kemije te da su s njima radila 44 mentora govori o tome kako je vrijedno prepoznati i potaknuti vrijednosti u društvu kako bi krenuli put napretka. Drage učenice, dragi učenici, čestitam vam svima na rezultatima koje ste postigli tijekom svog školovanja i vjerujem da je pred vama još puno izvrsnih rezultata. Želim vam svako dobro“, rekla je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

upred18LEO 4628 9

Župan Damir Bajs zahvalio je Predsjednici na prijemu: „Vaš interes za ukupnost Hrvatske je ono što treba biti primjer svima drugima, a najbolji primjer je kada se dođe i kade se vide problemi i prednosti koje svaki kraj ima, uključujući i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, koja je dio Bilogore, Moslavine i Zapadne Slavonije. Školstvo i obrazovni sistem jedan je od ključnih elemenata koje su u nadležnosti Županije, pa tako i Bjelovarsko-bilogorske. Vi ste istaknuli niz aktivnosti koje radimo i meni je zadovoljstvo što je naša Županija prva ušla u program e-škola u Hrvatskoj. Riječ je o OŠ Čazma. Tu su i tri škole u pilot projektu obrazovne reforme.  Ulažemo u školstvo. Broj objekata i ulaganja u školstvo se povećava na gotovo 130 milijuna kuna, koliko ćemo uložiti u našem novom natječaju. Međutim, iza svega toga kriju se ljudi, kriju se učenici, i danas je s nama ovdje 90 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola, kao i 68 mentora koji ih prate kroz život. Oni su svi dobili nagrade na županijskim i državnim natjecanjima, zastupali Hrvatsku na nekim međunarodnim natjecanjima i ja vjerujem da je upravo ovaj prijem poticaj svima da budu još bolji, da ulažu u sebe . Na taj način ulažu u znanje, a ulažući u znanje, ulažu u Hrvatsku. Siguran sam da će im ovo ostati posjet za pamćenje“, istaknuo je župan Bajs.

U ime učenika na prijemu kod Predsjednice obratila se Morana Brljak, učenica 3.razreda Medicinske škole Bjelovar, koja se zahvalila Predsjednici na prijemu u ime svih učenika i učitelja Bjelovarsko-bilogorske županije : „Uistinu sam sretna i ponosna što danas mogu govoriti u ime više od 160 učenika i učitelja osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Ja sam samo dio darovite mladeži, koji smo imali mogućnost, da uz vodstvo svojih mentora pokažemo svoje znanje i darovitost i time ostvarimo uspjehe na brojnim gradskim, županijskim, državnim, ali i međunarodnim natjecanjima. Naš je dodatni rad u konačnici polučio izvrsne rezultate zbog kojih smo se danas ovdje i okupili. Područja su mnogobrojna, poput engleskog, njemačkog, matematike, povijesti, geografije, Lidrana, informatike, kemije, elektrotehnike i računarstva, strojarstvo, Gastro, solo pjevanje, flauta, trombon, sportske aktivnosti. Mi smo oni koji čvrsto vjeruju da je obrazovanje važno za napredak svakog društva, pa tako i našeg. Ponekad je put do cilja težak, ali kada ga ostvarimo osjećamo sreću i zadovoljstvo jer smo upravo mi ti mladi ljudi koji imaju svoj cilj, koji odgovorno djeluju u društvu, žele ostvariti svoj san ili jednostavno oni koji uživaju u svojim aktivnostima. Hvala županu Bjelovarsko-bilogorske županije  što nam je omogućio dolazak kod Vas. Hvala Vama što ste nas primili i što podupirete i cijenite rad i uspjeh učenika i naših mentora. Hvala Vam što ste odvojili dio svog dragocjenog vremena kako biste ga proveli baš s nama“, rekla je učenica Morana Brljak.

Na prijemu kod Predsjednice sudjelovalo je ukupno 90 učenika koji su osvojili 1.-10.mjesto ili sudjelovali na državnom ili međunarodnom natjecanju.  Najviše osvojenih nagrada na tim razinama natjecanja ima Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar i Glazbena škola Bruno Bjelinski Daruvar.  Jedna od učenica koja dolazi upravo iz daruvarske Glazbene škole je Lea Rajković. Na međunarodnom natjecanju u Varaždinu osvojila je drugu nagradu na flauti: „Jako mi je velika čast biti danas ovdje i mislim da je to itekako poseban doživljaj.  Puno rada, odricanja, vježbanja potrebno je kako bi se postigao takav uspjeh koji sam ja ostvarila“, rekla je učenica Lea Rajković.

„S kolegicom Lorenom Radičević bio sam u tri godine dva puta državni prvak u komornim sastavima. I ove godine sam bio prvi u državi na solo natjecanju u Zagrebu“, istaknuo je Luka Baranašić, učenik Druge osnovne škole Bjelovar i Glazbene škole Vatroslav Lisinski.

Među državnim prvacima na jučerašnjem prijemu bio je Josip Imbrišak, učenik Gimnazije Bjelovar, državni prvak iz povijesti: „Iznimna je čast što predstavljam svoju školu na današnjem prijemu. Želim studirati povijest, to je naravno logično, s obzirom na ono što sam postigao“, rekao je Imbrišak.

„Već godinama radimo na području informatike i robotike. Kao jedini predstavnici naše županije bili smo ove godine na državnom natjecanju. Tamo smo postigli lijepe rezultate“, sa zadovoljstvom je istaknuo Branko Raičković, profesor iz IV. OŠ Bjelovar.

„Učenici su imali prilične uspjehe posljednjih godina, išli smo i na neka državna i međunarodna natjecanja. Glazba je ušla u  one sportske vode što znači da se redovito održavaju i natjecanja,a ne samo nastupi , a to djecu motivira“, rekao je Zlatko Strčić, profesor u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski Bjelovar.

 • upred18DSC_4887
 • upred18DSC_4914
 • upred18LEO_4604-1
 • upred18LEO_4612-3
 • upred18LEO_4708-44
 • predsjednicarh2_4628-9
 • predsjednicarh1-18
 • predsjednicarh_4914

Izvor objave : www.bbz.hr

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.