Crosst.hr

Najavljena nova manifestacija Božić u Bjelovaru

bozicubjelovaru

U petak, 9. prosinca, u 18,00 sati počinje manifestacija Božić u Bjelovaru i traje do 1. siječnja, 2017. godine

U četvrtak je u maloj vijećnici Grada Bjelovara najavljena nova manifestacija koja će zamijeniti dosadašnja praznična događanja pred Božić i Novu Godinu. Riječ o manifestaciji koja će trajati 24 dana, a počet će ukrašavanjem božićnog drvca u petak, 9. prosinca na korzu, u prijepodnevnim satima uz pomoć djece iz dječjih vrtića i Djeda Mrazova iz Moto White City riders kluba, te svečanim otvorenjem u 18:00 sati, a trajat će sve do 01. prosinca 2017.

Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik rekao je kratko o dosadašnjim manifestacijama i priredbama koje su se odvijale u pred-božićno vrijeme.
– Kompletni sadržaj dosadašnjih godina organizirao je privatni zakupac. Naziv te manifestacije bio je Advent u biskupskom gradu Bjelovaru. Ta tvrtka i Grad Bjelovar imali su ugovor od 2011. do blagdana Sveta tri kralja 2016. Punih pet godina, a istekom ugovora privatni zakupac je izvijestio Grad Bjelovar da nije više zainteresiran za ovu manifestaciju, pa je tako Grad Bjelovar organizaciju nove manifestacije povjerio Turističkoj zajednici Bilogora – Bjelovar. Moram istaknuti da je svih ovih pet godina program bio odličan i tako smo pobudili interes građana za božićnu manifestaciju. Ta senzibilizacija je najbolja, jer je ukazala na potrebu da organiziramo novu priču, rekao je Korušec i pojasnio što hoće Grad Bjelovar s novom Božićnom pričom?

-Ove godine priča se zove ”Božić u Bjelovaru”. Naziv ove manifestacije ima svoju poruku. Smatramo da je to potpuno adekvatan naziv. Želimo da to postane tradicionalna Božićna manifestacija. Želimo da svi programi i sadržaji budu na visokoj kulturnoj, umjetničkoj i zabavnoj visini. Istovremeno je želja Grada Bjelovara da domaći obrtnici i poduzetnici, i poljoprivredna gospodarstva imaju jedan sjajan prostor za promoviranje i izlaganje svojih proizvoda, da obave dobar marketinški posao i da prodaju svoje proizvode na Božićnom sajmu u Bjelovaru. Želja nam je da veliki broj Bjelovarčana sudjeluju u tim programima. Nastojali smo da ovu manifestaciju obogatimo kulturnim programima i nadamo se da će posjećenost biti velika. Pozivamo sve građanke i građane da dođu na Božićni sajam. Pozvani su i svi gosti koji će sigurno uživati u našim programima. Manifestacija počinje 09. prosinca, a završava 1. siječnja 2017. godine. Osigurali smo 17 kućica i sedam štandova. Osluškujući potrebe naših OPG-ova i gospodarstvenika, sva događanja održat će se na središnjem gradskom trgu oko novouređenog bjelovarskog paviljona. Nitko od bjelovarskih obrtnika i poduzetnika koji će promovirati svoje proizvode na Božićnom sajmu neće platiti niti jednu lipu naknade za korištenje štandova i kućica. Za sve je besplatan, osim minimalne naknade koju će platiti ugostitelji. Da bi mogli doći obrtnici, poduzetnici i OPG-i, grad je uplatio 45 tisuća kuna za najam štandova i kućica i 70 tisuća kuna za sve ostale programe koji će se održati. U to ne ulaze troškovi za mnoga druga događanja koja se ne odvijaju u središtu grada, a sastavni su dio Božića u Bjelovaru i održavaju se u Domu kulture, Školsko-sportskoj dvorani, Bjelovarskom kazalištu i Gradskom muzeju. Napominjem da će gradski park dobiti novu javnu rasvjetu i nove božićne ukrase. U sklopu manifestaciju Božić u Bjelovaru bit će održan 21 koncert, 25 nastupa KUD-ova, umirovljenika, zborova, radionice za djecu, lunapark, kočije s Djedom Mrazom, izložbe, te bogata ugostiteljska ponuda.
– Izvođače imamo iz Bjelovara, Velikog Trojstva, Čazme, Daruvara i Zagreba, kazao je gradonačelnik i još jedanput pozvao sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane te sve goste da dođu u Bjelovar i uživaju u bjelovarskom Božićnom programu.

Ana Kelek,direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar prezentirala je program nove manifestacije Božić u Bjelovaru.
– Pred nama je zaista najljepši mjesec u godini u kojem će Bjelovar ispričati najveseliju Božićnu priču!
Od 9.prosinca do 1. siječnja 2017., na Trgu Eugena Kvaternika odvijat će se izuzetno bogati kulturni program kojim smo se potrudili zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse. Svaki dan će nastupati različiti izvođači i tako oplemenjivati večernje sate. Zabavni dio ove manifestacije Božić u Bjelovaru, u petak 9. prosinca u 19. sati otvorit će popularna pjevačica Ivana Kindl. Od 10.12. pa sve do 1. siječnja koncerte će održavati ostali bjelovarski bendovi, od grupe Petica, Klape Bjelovar, HORKUD Golub, koncerti Kristine Anđelke Đopar, te mnogi drugi poznati izvođači, rekla je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar i dodala da su mislili i na najmlađe, za koje su organizirali besplatne radionice u grijanom šatoru.

U sklopu manifestacije Božić u Bjelovaru, građani će imati priliku uživati i u Božićnom gala koncertu, Bilogorskoj božićnici KUD-a Veliko Trojstvo, humanitarnom koncertu Božićni san, koncertu predavačkog orkestra te božićnom scenskom prikazu Goluba Slatki jadi gospođice Karoline.

Posebna zanimljivost ove manifestacije bit će izložba na otvorenom Gradskog muzeja Bjelovar.
Više o tome rekao je ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović.
– Djelatnici Gradskog muzeja pripremili su osam panoa koji pokazuju povijesni pregled božićnog razdoblja. Panoi su koncipirani da osim stručnog teksta pokazuju i ilustracije s božićnih čestitaka iz fundusa muzeja, koja će približiti građanima sve zanimljivosti događanja u doba adventa, od glazbe, sajmovanja, jaslica, pjesama i slično. Više godina je bila prikazivana izložba božićnih čestitaka, a ove godine izlazimo van i pridružujemo se božićnom sajmu, rekao je ravnatelj Milan Pavlović i najavio još jednu zanimljivu izložbu u Gradskom muzeju, 8. prosinca pod nazivom Neizliječeni sveci koja je isto vezana uz božićno vrijeme i odvija se za vrijeme Božića u Bjelovaru.

Manifestaciju ”Božić u Bjelovaru” organizira Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.