Crosst.hr

Najavljen Božićni Gala Koncert u Bjelovaru

2016 12 bozicnigalakoncert 2

Božićni Gala Koncert održat će se 20. prosinca u 20,00 sati u Školsko sportskoj dvorani

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec sa suradnicima i predsjednik Udruge BjelovArt Tihomir Vondra, i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek, u četvrtak 8. prosinca održali su konferenciju za novinare vezano za najavu 14. po redu Božićnog Gala Koncerta u Bjelovaru.

Riječ je o poznatom i tradicionalnom koncertu koji će se održati 20. prosinca s početkom u 20,00 sati, u rukometnoj Školsko sportskoj dvorani.

Organizator koncerta je Udruga BjelovArt, suorganizator je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, a glavni pokrovitelj je Grad Bjelovar.

Povodom najave koncerta,gradonačelnik Antun Korušec je istaknuo da će Božićni Gala koncert u Bjelovaru snimati Hrvatska radiotelevizija.
– Sama snimka će biti puštena na nacionalnoj televiziji u prestižnom terminu, na sam Božić što dovoljno govori o kvaliteti našeg Božićnog koncerta. Vezano za troškove, oni iznose 290 tisuća kuna, pri tome je Grad Bjelovar iz svog proračuna osigurao 200 tisuća kuna. Kao i svih prethodnih godina, na našem Božićnom Gala koncertu izvode se tradicionalne Božićne pjesme, strane i domaće. Ovdje moram istaknuti da svi sudionici ovog koncerta, od izvođača, glazbenih kritičara, novinara i posjetitelja, svi se oni pohvalno izražavaju o bjelovarskom Božićnom Gala Koncertu i o njegovom kontinuiranom održavanju. Cijena ulaznica je prihvatljiva i ona se kreće ovisno od mjesta u dvorani, od 30,00 do 80,00 kuna. Jedna od dobrih informacija, ali i podsjetnik tko je sve dirigirao na Božićnom Gala Koncertu. Profesor Zlatko Strčić, 2008. godine, pokojni maestro Miljenko Prohaska vodio je tri godine, od 2003. do 2005., a sve ostale godine, točnije deset godina dirigent je maestro Alan Bjelinski, koji će to raditi i ove godine, i ovoj našoj glazbenoj priči dati svoj prepoznatljivi pečat. S posebnom zahvalom i poštovanjem istaknuo bi još jedno ime, riječ je o našem Tihomiru Vondri, dugogodišnjem predsjedniku Jazz kluba Bjelovar, članu Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjedniku Udruge BjelovarArt, koja je organizator koncerta. Tihomir Vondra je zaljubljenik u svoj grad i svoju sredinu i 14. godina zaredom organizira Božićni Gala Koncert. Mi smo svi logistika i potpora, a on je organizator ove posebne glazbene priče prepoznatljive u Hrvatskoj, ali i šire, rekao je gradonačelnik i pozvao sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane i sve drage goste da dođu u naš grad, da ponovno i ove godine naša rukometna dvorana bude ispunjena i da zajedno s nama uživaju u ovom posebnom događaju bjelovarskom Božićnom Gala Koncertu.

Gradonačelnik je također pozvao sve da posjete i ostale sadržaje i događaje koji su organizirani u 12. mjesecu u sklopu Bjelovarske Božićne priče.

Više o 14. Božićnom Gala Koncertu rekao je Tihomir Vondra, predsjednik Udruge BjelovArt koja je organizator ovog koncerta.
– Naglasio bi prvo da nisam ja sam u tom projektu, jer od samog početka su ljudi koji su uvijek bili uz mene. Prvenstveno vezano uz scensko dramski dio, tu je Mladen Medak Gaga, od početaka je tu i Dubravko Adamović, ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar i mnogi drugi koji su sa svojim radom i idejama sudjelovali u našem projektu. Sam program ove godine obuhvaća spektar svjetskih i hrvatskih najpoznatijih Božićnih pjesama. Vezano uz domaće tradicionalne pjesme, one su prilagođene za izvedbu našeg orkestra, s obzirom da je naglasak na Gospelu i modernijim stilovima glazbe. Upravo, vezano uz Gospel stiže nam, može se reći glazbena krema, riječ je o gospođi Stephanie Sounds, članici poznatog London Community Gospel Choir-a koji je jedan o najpoznatijih gospel ansambala u svijetu. Spomenut ću samo da je London Community Gospel Choir službeni ansambl Walt Disnesy-a, da su pjevali s Madonnom , Elton John-om, Michael Jackson-om i mnogim drugima. Od domaćih izvođača, tu je Natali Dizdar, Renata Sabljak, Marko Tolja, Tomislav Mužek, Adalbert Turnerm-Juci i gospodin Martin Šaban osnivač zagrebačkog gospel ansambla Fides. Tu će također, treću godinu za redom biti i djevojački zbor Brevis iz Osijeka. I ove godine maestro će biti Alan Bjelinski koji će pod svojom palicom imati Božićni gala orkestar, sastavljen od profesionalaca i glazbenih pedagoga među kojima su Davor Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić i mnogi drugi, rekao je Tihomir Vondra predsjednik Udruge BjelovART, organizatora koncerta.

Vondra je također istaknuo da je ovogodišnji koncert posvećen nedavno preminuloj Sanji Mužek, supruzi Tomislava Mužeka.
– Sanja je bila dio ove naše Božićne priče, ali i pokretačka snaga i dobri duh ove manifestacije.

Vezano uz sam orkestar, Tihomir Vondra je rekao da su tu i naši Bjelovarčani, koji rade u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski ili su članovi glazbenih orkestara u Zagrebu.

Organizatori su najavili i prodaju ulaznica, od ponedjeljka 12. prosinca u prostorijama Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.
Cijena ulaznica kreće se od 30 do 80 kuna, ovisno od mjesta u dvorani.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.