15. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Najava Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma

najava proljetnog sajma za tri dana 03 2017

Još samo nekoliko dana nas dijeli od otvorenja 20. proljetnog sajma u Gudovcu kod Bjelovara. Tim je povodom održana konferencija za novinare kojoj su nazočili župan Damir Bajs, gradonačelnik Antun Korušec i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Direktor sajma Davorin Posavac rekao je da Proljetni sajam počinje 31. ožujka i traje do 2. travnja 2017. godine i zahvalio se vlasnicima Sajma, županu i gradonačelniku na dolasku povodom najave ove jubilarne sajmene manifestacije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
– Drago mi je što mogu najaviti još jedan Proljetni sajam u Gudovcu, a posebno što je to “jubilarni“ 20. po redu sajam poljoprivredne mehanizacije i prezentacije opreme za šumarstvo i drvne tehnologije. Sajam je kroz tih dvadeset godina kontinuirano rastao i dosegao veliki međunarodni karakter koji će i ove godine okupiti izlagače iz 15 zemalja. Tako će se na sajmu predstaviti oko 500 izlagača pod sloganom “Najveći sajam poljoprivredne mehanizacije“. Kroz tri dana sajmovanja, na sajmenom prostoru u Gudovcu bit će izloženo sve što je potrebno i nužno za naše poljoprivrednike, ali i za naše gospodarstvenike obrtnike i građane, rekao je Posavac i nastavio da su obogatili program sajma sa izložbom konja.
– Izložba je organizirana na našu inicijativu, i to je potpora lokalnoj konjičkoj Udruzi Bilogora da putem ove izložbe predstavi desetak najljepših autohtonih hrvatskih pasmina konja s našeg područja. Naime, to je pomoć Sajma Udruzi Bilogora da se predstavi na međunarodnoj izložbi.
Posavac je također istaknuo da će 20. proljetni sajam posjetiti brojne europske delegacije koje su se najavile i koje na ovom sajmu očekuju uspostavu dobrih poslovnih kontakata.
– Osim dobre poslovne komunikacije koja će se odvijati na sajmu, u tri dana sajmovanja održat će se brojna predavanja. Treću godinu zaredom predstavit će se hrvatska Udruga mladih poljoprivrednika i drugu godinu manifestacija Drvni svijet s najnovijom tehnologijom. Dakle, ovaj sajam će biti mjesto velikih manifestacija, izložbi, prezentacija, predavanja te brojnih drugih događanja koja će zasigurno privući veliki broj posjetitelja, rekao je Davorin Posavac, direktor tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. i pozvao sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane da dođu na najveći Proljetni sajam u Gudovcu.

Jubilarni sajam je najavio i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec koji je na početku istaknuo da je Grad Bjelovar od 2006. do 2016. godine u tvrtku Bjelovarski sajam uložio 6 milijuna i 700 tisuća kuna za investicijsko uređenje prostora i objekata.
– U tom razdoblju za najam izložbenog prostora, točnije za prepoznatljivi štand Grada Bjelovara na sajmenom prostoru, Grad Bjelovar je na račun tvrtke Bjelovarski sajam uplatio 533 tisuće kuna. Ove brojke pokazuju da je ovaj izdašni financijski iznos pomogao tvrtki Bjelovarski sajam za profiliranje i kvalitetnu organizaciju sajamskih manifestacija. Ovim sredstvima smo znatno pridonijeli uređenju sajamskog prostora i ono što je jednako važno, a to je da su svi naši OPG-i, obrtnici, poljoprivrednici i gospodarstvenici mogli besplatno izložiti svoje proizvode na izložbenom prostoru Grada Bjelovara na sajmu u Gudovcu. To je jako važno, naglasio je gradonačelnik i nastavio da je Grad Bjelovar davno shvatio da je poljoprivreda jedna izuzetno zahtjevna grana gospodarstva.
– Poljoprivreda ne može opstati ako nema značajnu financijsku i logističku podršku iz lokalnog i državnog proračuna. Grad Bjelovar je svjestan te činjenice i stoga svake godine najmanje 3,5 milijuna kuna izdvaja iz proračuna za sustav poljoprivrede, za potpore poljoprivredi i za 40-ak programa koje sufinanciramo iz gradskog proračuna, a koja se nalaze u sustavu poljoprivrede. Od ovih četrdesetak projekata, izdvojit ću projekt suradnje s Agronomskim fakultetom u Zagrebu koji se odnosi na reafirmaciju uzgoja konja pasmine Gidran, projekt zaštite sira “Bjelovarski kvargl“ koji je u završnoj fazi i projekt potpore našim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za proizvodnju pekmeza, tjestenine i izradu suhog cvijeća, istaknuo je gradonačelnik i naglasio da je izdvojio samo tri projekta što ne znači da ostali nisu važni.
– Dakako su svi važni, a posebno i 12 znanstvenih projekta koje provodimo sa znanstvenim institucijama, a koji se također odnose na sustav poljoprivrede. Ovi projekti su izuzetno važni, jer bez usvajanja novih stručnih znanja i novih znanstvenih spoznaja ne bi mogli biti konkurentni na globalnom zahtjevnom tržištu, naglasio je Korušec i dodao da samo u suradnji sa znanstvenim institucijama i u suradnji sa strukom možemo imati kvalitetnu proizvodnju i kvalitetan proizvod.
– Na ovaj način možemo omogućiti da mladi ljudi ostanu u svojoj sredini, da rade i žive sa svojom obitelji, istaknuo je gradonačelnik i pozvao sve građanke i građane da dođu na jubilarni Proljetni sajam u Gudovcu i posjete tradicionalni štand Grada Bjelovara gdje ih i ove godine očekuju poljoprivrednici, gospodarstvenici i umjetnici sa svojim proizvodima i zanimljivim edukativnim predavanjima, a sve pod sloganom “Dani bjelovarskog kvargla, meda, vina, voćnih rakija, tjestenine, gljiva, salate, bučinog ulja i ljekovitog bilja bjelovarskog kraja.”

U ime većinskog vlasnika Sajma Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs je rekao da Županija i Grad kao nosioci vlasništva nad Bjelovarskim sajmom, pokazuju da ovakva manifestacija ne mora treba biti u Zagrebu.
– Logično je da se odvija tamo gdje je ljudima najpotrebnija i gdje je najdostupnija, a to je sigurno u jednoj od vodećih poljoprivrednih županija u Republici Hrvatskoj, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 20. proljetni sajam pokazuje da smo pogodili bilo izlagača i posjetitelja. Dođite na otvorenje, izaberite neki od narednih dana, budite u Bjelovaru, budite u Gudovcu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i vidjet ćete najbolje što poljoprivreda nudi. Sama Županija bit će predstavljena kroz svoj štand, programe koje ćemo mi prezentirati su oni koje mi provodimo u potpori poljoprivrede, od proljetne sjetve do potpore našim stočarima. Drago mi je da je ministar Tolušić na moj poziv uzvratio i da će on otvoriti Sajam sukladno tradiciji koju imamo. Također, održat će se prezentacija ukupnosti u poljoprivredi i korištenje europskih fondova o kojima se puno priča, a malo sredstava povlači. To je vrlo bitno za našu županiju jer u tim natječajima, naši poljoprivrednici zauzimaju prvo i drugo mjesto po prijavama, ali i odobrenim sredstvima. Mislimo da se natječaji moraju provoditi brže i da se u konačnici sredstva moraju doznačivati. Očekujemo da se na natječaju za mlade poljoprivrednike, od 800 prijavljenih, 200 je s našeg područja i da budemo prvi po povlačenju sredstava, rekao je župan i nastavio o Proljetnom sajmu, istaknuvši da je to komercijalna manifestacija koja je svake godine sve veća i da ove godine očekujemo i veći broj posjetitelja.
– Veseli me što će se i ove godine održati manifestacija Drvni svijet, jer naša županija je jedna od onih kojima je to izuzetno bitno, ipak trećina naše proizvodnje vezana je uz drvnu industriju. Tako ćemo na ovom sajmu imati mogućnost vidjeti proširenje asortimana u odnosu na prošlu godinu, rekao je župan Damir Bajs i također pozvao sve da dođu na najveći Proljetni sajam u Gudovcu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

20. proljetni sajam otvara se u petak, 31. ožujka i traje do 2. travnja, 2017. godine.
Radno vrijeme za posjetitelje je od 9:00-18:00 sati (sva tri dana sajma).
Cijene ulaznica:

25,00kn – odrasli
20,00kn – djeca, osobe sa invaliditetom i grupni posjeti (min. 20 osoba)
Parking je besplatan!

Za sve posjetitelje, tvrtka Bjelovarski sajam omogućila je besplatni prijevoz autobusnom linijom kroz sva tri dana sajmovanja.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.