19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježile i članice Udruge žena Srce Bilogora

2016 09 nadasmiljanec 21

Žene Udruge – Srce Bilogora BBŽ posjetile sigurnu kuću u Bjelovaru

Točno prije sedamnaest godina, 22. rujna 1999. godine, na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene su tri žene. U spomen na taj dan Hrvatska danas obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Tim povodom su žene Udruge „Srce Bilogora BBŽ“ organizirale posjet Sigurnoj kući koju tradicionalno posjećuju već devet godina, a ove godine po četvrti put. Ništa nije teško za članice ove Udruge koje su i danas pripremile sve što je neophodno za stanovnice i djecu Sigurne kuće.

Predsjednica Udruge „Srce Bilogora BBŽ“ Nada Smiljanec rekla je da svake godine na ovaj dan posjećuju žene i djecu u Sigurnoj kući.
– Naši pokloni su prehrambeni, higijenski i ekološki proizvodi. Uz te proizvode uvijek pripremimo odjeću i obuću za žene i djecu. Ovo je dan koji se ne zaboravlja i koji nas uvijek podsjeća da se borimo protiv nasilja nad ženama, rekla je predsjednica Nada Smiljanec, žena, majka i velika humanitarka.

Predsjednica je također najavila i novu akciju žena pod nazivom ” Vrijedne ruke”. Riječ je o kreativnoj radionici izrade raznih rukotvorina i ukrasnih predmeta. Radionica se održava u subotu, 24. rujna, u sjedištu Udruge Srce Bilogora, u mjestu Letičani.

Slične objave