Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara raspravljalo se o poslovniku, manifestacija, dječjim vrtićima, sportskim klubovima te gradnji objekata i uređenju komunalne infrastrukture

2017 9 gradskovijećerujanbj 30

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara, Aktualni sat se odužio, pa je tako predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović utvrdio da krše poslovnik s pitanjima, naglasivši da neki sami sebi odgovaraju i nude prijedloge, iako su pitanja poslana unaprijed i odgovori pripremljeni. Vezano za ovu situaciju, gradonačelnik je istaknuo da se što prije mora sastati Odbor i da se ova situacija riješi.

Mislim da ste postavili izvrsna pitanja i da ste dobili kvalitetne odgovore, a razlog tome je što smo mi pitanja unaprijed vidjeli. Ako želimo zadržati kvalitetu, onda moramo što prije sazvati Odbor i o tome odlučiti, naglasio je gradonačelnik Hrebak.

2017 9 gradskovijećerujanbj 28 1

Na sve ovo se nadovezao predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović i zahvalio prisutnim ravnateljima gradskih ustanova istaknuvši da je dobro što su uvijek prisutni na sjednicama, a posebno kada se pitanja ne budu najavljivala, već direktno postavljala.

Tako je Topalović pozvao i druge ravnatelje i direktore gradskih ustanova da budu prisutni na sjednicama bez isprike da imaju važnijih poslova.

– Plaćeni su da poštuju ustanovu koja im je osnivač, naglasio je Topalović.

Nakon Aktualnog sata uslijedile su druge točke dnevnog reda, pa je tako druga točka bila donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Bjelovara u 2017. godini.

 

Predsjednica Odbora za dodjelu priznanja Lidija Novosel iznijela je  odluku Odbora o osobama i tvrtkama kojima će biti dodijeljene nagrade.  

Prema Odboru su upućena 32 zahtjeva za dodjelu nagrada, a Odbor se odlučio i predložio Gradskom vijeću Grada Bjelovara dodjele Zlatne plakete Grb Grada Bjelovara:

 • Frideriki Unger, dipl.ing.šumarstva iz Bjelovara, za izuzetan doprinos na području gospodarstva;
 • Marinu Saboloviću,geogr. iz Bjelovara, za izuzetne uspjehe na području znanosti;
 • Ivanu Cikoji, dr.med. iz Bjelovara, za izuzetne uspjehe na području zdravstva;
 • Martini Supančić, dipl.uč. iz Bjelovara, za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja;
 • Krešimiru Ivančeku, akademskom slikaru-grafičaru iz Bjelovara, za izuzetne uspjehe na području kulture;
 • Branku Raičkoviću, nastavniku matematike i fizike i učitelju Informatike iz Severina, za izuzetne uspjehe na području tehničke kulture;
 • Vjeranu Jurkoviću, dipl. iz Bjelovara, za izuzetne uspjehe na području humanitarnog rada;
 • Mirku Lovriću iz Bjelovara, za izuzetan doprinos u Domovinskom

 

Predložilo se Gradskom vijeću Grada Bjelovara dodjela Pečata Grada Bjelovara:

 • trgovačkom društvu Kudumija Trade d.o.o. Bjelovar, za značajan doprinos na području gospodarstva;
 • Gordani Batinović, dipl. ing. prehr. tehnologije iz Bjelovara, za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja;
 • Alenu Kiđemetu, ing. poljoprivrede iz Bjelovara, za značajan doprinos na području sporta;
 • Danielu Srdiću iz Bjelovara, za značajan doprinos na području kulture;
 • Danici Bilić iz Bjelovara, za značajan doprinos na području humanitarnog rada.

 

Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odbora s naglaskom da se ostalim predloženima uruči posebno priznanje gradonačelnika za njihov rad, na što se gradonačelnik Dario Hrebak sa zadovoljstvom složio.

 

Vezano za četvrtu točku dnevnog reda, a riječ je o Izmjeni Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu. Većina prihvaćenih projekata za vrijeme bivšeg mandata se nastavlja, neki su odgođeni za iduću godinu kao što je rekonstrukcija Zagorske ulice i dijela Ulice F. Livadića (do Ulice A. Stepinca) uz obrazloženje:

 – Zbog umanjenih prihoda proračuna rekonstrukcija ceste neće se realizirati 2017. godine, već će biti prioritet u 2018. godini.

  

Nastavljaju se sljedeći projekti:

2017 09 12 114945

 

U obrazloženju je navedeno slijedeće:

 

 2017 09 12 115531

2017 09 12 115603

Vezano za četvrtu točku, gradonačelnik Dario Hrebak je rekao:

Obećao sam na 1. Sjednici Gradskog vijeća da ću poštivati i da ćemo nastaviti dalje provoditi sve one dobre projekte koje je bivša vlast započela i nema razloga da ih ne završimo, ali takvih projekata ima dosta, naglasio je Hrebak.

To ne znači da smo mi protiv ovih projekata, već se nalazimo na više od pola godine, a projektnu dokumentaciju treba još dodatno posložiti, rekao je gradonačelnik i ponovno naglasio Europske fondove, ali s pojašnjenjem.

2017 9 gradskovijećerujanbj 62 1

Najlakše je otići u banku i dignuti kredit, te zadužiti Grad na 10 do 15 godina i smatrati da je s tim sve riješeno. To je najlakše! Svima su nam usta puna Europskih fondova, pa ajmo to iskoristiti. Ja se nadam da shvaćate logiku s kojom mi razmišljamo. Slažem se da ne mogu na svim projektima biti Europski fondovi jer ima prioritetnih koji se moraju riješiti, rekao je gradonačelnik i naveo jedan od aktualnih primjera, a riječ je o obnovi kuhinje u III. osnovnoj školi Bjelovar.

Projekt je iz bivšeg mandata, nastavljen je, a kuhinja je obnovljena, te je uloženo 500 tisuća kuna. Međutim, otvara se natječaj Ministarstva regionalnog razvoja gdje možemo od tih 500 tisuća kuna, 250 tisuća kuna povući. Zašto to ne bi povukli i zašto to ne bi onom logikom koju sam već iznio te produžili proračun sa sredstvima Europske unije, rekao je Hrebak i dodao da će u slijedećem proračunu staviti sve projekte, ali će otvoreno reći građanima:

Ove projekte ćemo staviti u proračun, ali to ne znači da ćemo ih dovršiti jer ne znamo koliko ćemo moći povući sredstava. Nećemo moći ići projekt po projekt, već ćemo napraviti set projekata i oni koji ne prođu čekat će drugu godinu. Mislim da je to ispravan način razmišljanja i racionalno ponašanje upravljanjem financijskih mogućnosti Grada, naglasio je Hrebak.

 

Ovaj prijedlog prihvaćen je uz 3 glasa protiv i 4 suzdržana.

Na sjednici se raspravljalo i o izmjenama vezanim za bjelovarske Dječje vrtiće.

2017 9 gradskovijećerujanbj 130

Tako je vijećnika Nenada Martinovskog zanimalo od kuda se pojavila lista čekanja u vrtićima i višak djece.

Zanima me je li održan sastanak s vrtićima i da se vidi, tko, gdje i zašto? Vidim da je proračunska stavka povećana za 108 tisuća kuna, a s druge strane vidim da na Dječji vrtić Bjelovar godišnje ide preko 15 milijuna kuna iz gradskog proračuna i to 8 milijuna kuna za troškove plaća.

Ne znam koliko ima djece, 490 ili manji broj? S druge strane sufinanciranje djece u privatnim bjelovarskim vrtićima iznosi 5 milijuna i 708 tisuća kuna. Ako to izračunamo ovako, onda nas mjesečni trošak po djetetu na godišnjoj razinu u privatnim vrtićima iznosi 11 tisuća 650 kuna, a ista takva usluga u drugom iznosi oko 32 tisuće kuna. Moramo sjesti i dogovoriti se za naredne godine na koji način ćemo sufinancirati vrtiće, privatne i gradske vrtiće, rekao je Martinovski i dodao da moraju vidjeti treba li Gradski vrtić reorganizirati, jer radi se o jako puno novaca.

Martinovski je također istaknuo da treba vidjeti, treba li ići s jedinstvenom cijenom za sve roditelje, naravno posebno cijena bi bila za socijalno ugrožene.  Roditelj sam i smatram da je žalosno da čovjek dolazi s autom od 50 tisuća eura i više, a ti si svjestan da on plaća upola manju cijenu vrtića, naglasio je Martinovski i dodao da to nije kriv Grad, već je jednostavno tako po nekim drugim izvorima.

Vezano za ovu temu, s vijećnikom Martinovskim se složila i vijećnica Jasna Višnjević i predložila da se kontrolira broj prijavljene djece u vrtićima.

Osim predškolskog odgoja, vijećnike je zanimalo i povećanje stavke za gradske manifestacije, te zašto je povećana stavka za dva rukometna kluba, a ne za djecu predškolske dobi koje bi trebalo poticati da se bave sportom.

2017 9 gradskovijećerujanbj 68 1

Gradonačelnik je odgovorio na pitanje vezano za manifestacije, pa je rekao da manifestacije koštaju, i ako želimo kulturu onda to i košta.

Ako želimo dići manifestacije na jednu veću razinu kao što imaju naši susjedi, Varaždin i Koprivnica onda to i košta. Krenuli smo u tom pravcu i cilj nam je da polako dižemo na veći nivo. Prošlogodišnja manifestacija Božić u Bjelovaru je bila odlična, ove godine će biti sigurno bolja jer ćemo imati i klizalište i stoga će doći do povećanja stavke za manifestacije. To smo obećali građanima, i nemojte se ljutiti jer ja osobno stojim iza toga i gospodin Topalović. Građani su nas zato i nagradili glasovima i moramo ispuniti ono što je realno i zato je to povećanje, naglasio je Hrebak i nastavio o Rukometnom klubu, istaknuvši da je i bivši gradonačelnik stao iza Rukometnog kluba.

Ja sam isto tako snažno stao iza Rukometnog kluba. Kao gradonačelnik grada Bjelovara moraš razmišljati što je prioritet. Rukomet je prioritet zbog svoje tradicije. Grad Bjelovar je poznat po rukometu. Nažalost, pali smo tu gdje smo pali. Obavio sam razgovor s predsjednikom i sa vodstvom Rukometnog kluba Bjelovar i ono u što ćemo ulagati je Škola rukometa i treneri, jer smo procijenili da je Škola rukometa jako pala zadnjih deset godina. Idemo probati uložiti u rukomet, rekao je Hrebak i dodao da većina djece iz grada treniraju rukomet i nogomet.

Gradonačelnik je također potvrdio da će iznaći sredstva i za Taekwondo klub FOX.

Nastojat ćemo sve koji postižu vrhunske rezultate dodatno stimulirati. Volio bih da u budućnosti sredstva idu, ne za mali ili veliki klub već za one koji postižu odlične rezultate i koji imaju veći broj djece. Slažem se da treba ući u Sportsku zajednicu, vidjeti i analizirati situaciju, rekao je Hrebak.

Što se tiče plaćanja Dječjih vrtića, gradonačelnik se složio s vijećnikom Martinovskim i predložio predsjedniku Gradskog vijeća da se osnuje Povjerenstvo koje će napraviti analizu za proračun 2018., kako za vrtiće tako i za sport.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.