Crosst.hr

Na petoj svečanoj promociji u Bjelovaru, diplome dobilo 68 studenata prvostupnika mehatronike i sestrinstva i najavljeno otvaranje trećeg stručnog studija

2017 5 promocijastudenti 159

U petak  5. svibnja u Bjelovaru, u potpuno ispunjenoj dvorani hotela Central održana je peta svečana promocija prvostupnika i provostupnica mehatronike i sestrinstva Visoke tehničke škole Bjelovar. Diplome je primilo 68 studenta, od toga 4 studenta mehatronike i 64 studenta sestrinstva. Oni su svoj cilj postigli, a vjerujemo da su im u tome uvelike pomogli podrška njihove obitelji, voditelji studija i nastavnici Visoke tehničke škole Bjelovar, čulo se na početku ove najveće svečane promocije promovenata.

Prije početka uručenja diploma, čestitke i riječi ohrabrenja za daljnje korake u budućnosti, uputila je dekanica Visoke tehničke škole dr. sc. Zrinka Puharić.
– Ponosna sam što nakon trogodišnjeg razdoblja vidim veliki napredak od početka upisivanja vašeg studija do sada na kraju, rekla je dekanica i nastavila da je od zadnje promocije u 2016. godini, Visoka tehnička škola intenzivirala svoje aktivnosti i od tada je napravila nekoliko ključnih stvari.

Početkom travnja, točnije 4. 4. 2017. predali smo Ministarstvu kompletan elaborat za izdavanje dopusnicu za izvođenje treće preddiplomskog stručnog studija i naravno očekujemo njihov odgovor. Vlastitim kapacitetima započeli smo pisanje strategije 2017.-2021. Opremili smo stručne studije s modernom opremom. Početkom lipnja bit ćemo domaćini prve hrvatske konferencije  nenastavnog osoblja Visokih učilišta Republike Hrvatske, gdje očekujemo oko 100-injak dionika. Danas ćemo  predstaviti i prvu publikaciju  pod nazivom „Ideja, realizacija i razvoj Visoke tehničke škole u Bjelovaru 2006.- 2016. godina ”, kazala je dekanica i zahvalila svima koji su svih ovih godina radili kako bi doprinijeli da ova ustanova  dosegne visoku razinu.

2017 5 promocijastudenti 67
Zrinka Puharić, dekanica Visoko tehničke škole Bjelovar

Ovo su rezultati našeg i vašeg rada, rekla je dekanica Zrinka Puharić i ponovo se obratila promoventima s riječima:

– Dragi promoventi, diploma koju ćete danas dobiti ne jamči vam sreću i blagostanje, ali pokazuje da ste bili vrlo marljivi i da ste ostvarili svoj cilj. Na vašem putu podržavali su vas vaši bližnji, oni su bili tu uz vas, ljutili se na profesore, strepili nad vašim ispitima i budite sigurni da će biti uvijek uz vas, naglasila je dekanica Zrinka Puharić i još jedanput uputila čestitke svim promoventima ove velike svečane promocije.

2017 5 promocijastudenti 68
Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara

U ime osnivača Visoke tehničke škole Grada Bjelovara, čestitke i pozdrave svima nazočnima  uputio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.

– Na ovoj svečanoj petoj promociji s pravom možemo konstatirati da je Visoka tehnička škola u Bjelovaru izrasla u prepoznatljivu visoko školsku ustanovu, ne samo u našoj županiji već u cijeloj regiji i širem okruženju. Danas na Visoko tehničkoj školi u Bjelovaru studira 705 studenata, u mehatronici 192 studenta i na sestrinstvu 513 studenata. Studij je do danas završilo 495 studenta, rekao je gradonačelnik i osvrnuo se na godine početka i osnivanja studija.

Grad Bjelovar je 2007. godine donio odluku o osnivanju Visoko tehničke škole i s posebnim zadovoljstvom pozdravljam tadašnju gradonačelnicu Bjelovara Đurđu Adlešić koja je imala ideju i viziju da gradu Bjelovaru treba Visoko školska ustanova. Tada i danas, razlog osnivanja Visoko tehničke škole bili su interesi poduzetnika, potreba lokalnog gospodarstva i unaprjeđenje obrazovne i demografske slike grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Što se tiče studija, svih ovih proteklih godina obavili smo niz značajnih radnji, od privremenih do trajnih dopusnica, do prve reakreditacije kada smo dobili sva potrebna mišljenja i uvjete za normalan rad studija. Danas posjeujemo svu potrebnu dokumentaciju, sva potrebna mišljenja za otvaranje trećeg stručnog studija o čemu je govorila dekanica Zrinka Puharić. Čuli smo da se na tome intenzivno radi i to je cilj, Veleučilište u Bjelovaru. Zahvaljujem dekanicu što vas je upoznala s time i nastavnom osoblju, te svima na Visoko tehničkoj školi koji zdušno rade na otvaranju trećeg stručnog studija. Zato danas s pravom i ponosom možemo reći da kroz Visoku tehničku školu razvijamo obrazovanje, jačamo gospodarstvo, povećavamo zaposlenost i potičemo razvoj temeljen na znanju i primjeni novih tehnologija. Što se tiče Grada Bjelovara, ulaganje u znanje je dugoročni cilj i prioritet strategije razvoja grada Bjelovara. Grad Bjelovar je jedan od rijetkih gradova u Republici Hrvatskoj koji je u ovo predizborno vrijeme donio i usvojio jednoglasno strategiju, u kojoj je obrazovanje i ulaganje u znanost strateška odrednica grada Bjelovara, naglasio je Korušec i dodao da su ovi rezultati postignuti zahvaljujući radu, a ne strančarenju u politici i strankama.

– Nismo tražili privatne veze i poznanstva, radili smo utemeljeno, organizirano i stručno, i zato smo danas ovdje sretni i zadovoljni sa svime što je napravila Visoko tehnička škola. Od početka rada Visoke tehničke škole, Grad Bjelovar je iz svog proračuna osigurao i financirao 18 milijuna i 700 tisuća To je naša obveza, ali to ćemo raditi i dalje jer to želimo i moramo, poručio je gradonačelnik sa pete svečane promocije promovenata u Bjelovaru.

Na kraju je gradonačelnik još jedanput zahvalio svima, a posebne čestitke uputio promoventima i njihovim roditeljima te im zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju ili da brzo nađu posao.

U sklopu pete svečane promocije predstavljena je publikacija povodom desetogodišnjice Visoko tehničke škole u Bjelovaru.

Na petoj promociji prvostupnika i provostupnica mehatronike i sestrinstva Visoke tehničke škole Bjelovar proglašeni su i oni najbolji u znanju i zalaganju.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.