26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

MINISTAR TURIZMA ANTON KLIMAN BORAVIO U RADNOJ POSJETI U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

2016 07 ministarturizma 41

Potpisani ugovori s korisnicima potpora Ministarstva turizma (OPG Kristina Pirak, Ugostiteljski obrt Joco, OPG Velimir Voborski i Plodovi zemlje d.o.o.)

Ministar turizma Anton Kliman bio je 12. srpnja u radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Pritom se sastao sa čelnicima Županije u Bjelovaru, i prisustvovao sastanku o projektima javnog i privatnog turističkog sektora, u društvu proširenog Turističkog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije i saborskih zastupnika naše županije.

-Drago mi je što nas je na moj poziv posjetio ministar Kliman. Na sastanku smo razgovarali ne samo o temama koje su ključne za nas i za našu županiju, nego i za ovaj dio kontinentalne Hrvatske. Očekivat ćemo da kroz naredne programe, i programe koje ćemo danas potpisati, Ministarstvo zapravo podupre kontinent. Naša županija je zadnjih nekoliko godina napravila velik napredak, imamo rast broja noćenja i novih sadržaja koje nudimo. Ova ponuda polako postaje dio našeg gospodarstva. Istaknuo bih kako ipak ne možemo biti sami u tome. Treba nam potpora i Hrvatske turističke zajednice i samog Ministarstva turizma, i čini mi se da u tom slučaju kucamo na otvorena vrata – rekao je župan Damir Bajs nakon održanog sastanka.

Ministar Anton Kliman pobliže je pojasnio o kakvim se pak potporama u turizmu radi, koje su bile tema sastanka.
-Četiri korisnika iz Bjelovarsko-bilogorske županije dobila su potpore za konkurentnost u turizmu u visini od 30.000 do 80.000 kuna. To su potpore za unapređenje turističkih proizvoda. Bjelovarsko-bilogorska županija ima trend rasta i dobro osmišljenu turističku politiku koju ovom prilikom zaista moram pohvaliti. Turizam se ovdje kvalitetno usmjerava. Otvaraju se OPG-ovi, koji se polako pretvaraju u smještajne objekte, a potičemo i daljnje otvaranje bazena.

Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije objasnila je kako će ove potpore donesti veće smještajne kapacitete, proširenje ponude, i razvoj u tehnološkom smislu.
-Imamo masterplan i strateške dokumente, prema kojem su naši aduti wellness i zdravlje, te enogastronomija. U tom kompletu ističu se Daruvarske toplice sa Daruvarskom vinskom cestom. Radimo i na kulturnom turizmu koji dodatno razvijamo, a tu si u kratki izleti. Također imamo jake manifestacije. Imamo više od pola milijuna jednodnevnih dolazaka. Radimo destinacijski menadžment da ljudi koji dolaze na kratko vrijeme mogu kvalitetno provesti vrijeme i uživati u spajanju ovih aduta – rekla je Jasna Vaniček Fila.

Nakon radnog sastanka ministar Kliman je obišao županiju, počevši od OPG-a „Na malenom brijegu“ u Ribnjačkoj, a potom i OPG Velimir Voborski u Daruvaru gdje je potpisao navedene ugovore o potpori Ministarstva turizma sa korisnicima OPG Krisitina Pirak, Ugostiteljski obrt Joco, OPG Velimir Voborski, te Plodovi zemlje d.o.o..

Nakon potpisivanja ugovora, ministar je obišao i Daruvarske toplice gdje su ga dočekali gradonačlenik Daruvara Dalibor Rohlik i ravnatelj Marcel Medak. Prigodom obilaska toplica, domaćini su ministra upoznali i sa europskim projektima Daruvarskih toplica.

-Ministru ćemo danas prezentirati način poslovanja Daruvarskih toplica i strateški projekt razvoja, uz dosadašnje rezultate. Trenutno bilježimo pomak u odnosu na 2015. godinu u broju dolazaka u ovom razdoblju od 2,5%, a što se tiče noćenja od 4 do 5%. Nastojimo i dalje razvijati svoju ponudu. Aplicirali smo projekat za sredstva iz strukturnog fonda za kulturnu baštinu. Radi se o projektu uređenja centralnog blatnog kupališta Antonovih kupki i Julijevog parka. Međutim, ova sredstva su namijenjena isključivo za projektnu dokumentaciju, a trenutno čekamo odobrenje odnosno riješenje natječaja da znamo koliko ćemo sredstava dobiti. Nakon toga nam tek slijedi prijava na radove – rekao je ravnatelj Daruvarskih toplica Marcel Medak.

Slične objave