30. rujna 2020

Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio 15. Međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu

Petnaesti po redu Međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu okupio je 136 izlagača iz 7 europskih zemalja. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a uz pčelarski sajam je otvoren i sajam vina na kojem se predstavilo 50 izlagača iz cijele regije.

Da je ovo uistinu najveći sajam u regiji takvog tipa potvrđuje i velik broj posjetitelja, koje ni ružno vrijeme nije spriječilo da dođu iz različitih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja.

Sajam traje od 9. do 10. veljače, a sastoji se od nekoliko segmenata. Tako na sajmu možete prisustvovati izložbi i prodaji meda, mednih proizvoda i pčelarske opreme, a isto tako možete degustirati neke od najkvalitetnijih hrvatskih medova.

Davorin Posavec, direktor Sajma rekao je kako je ovaj sajam uistinu potvrdio svoj međunarodni karakter.

Zahvaljujući investiciji od 210 tisuća kuna, ove godine smo sajam proširili za ukupno 1200 kvadratnih metara zatvorenog izložbenog prostora, i samim time će ovaj sajam biti zabilježen po tome jer se održava na 5 tisuća kvadratnih metara. Od nas se očekuje da ulažemo u sajam kako bi on još više rastao, zbog toga ove godine imamo 136 izlagača iz 7 zemalja; iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Mađarske, Poljske, Slovačke i Srbije. To dokazuje da nije upitno kako je ovaj sajam potvrdio međunarodni karakter, istaknuo je direktor i dodao što se nikako ne smije propustiti.

– Od ostalih važnih događanja na našem sajmu istaknuo bih samo neke; Medni doručak, degustacija najboljih hrvatskih medova, inovacije u pčelarstvu, natjecanje u izradi medenjaka, ocjenjivanje najljepšog pčelarskog štanda i ocjenjivanje najljepše vinske etikete, a paralelno s ovim sajmom imamo i 6. izložbu vina i vinogradarske opreme, gdje imamo rekordnih 50 izlagača.

Željko Vrbos, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza istaknuo je kako je ovo jubilarni sajam koji je u 15. godina iznikao u glavno događanje u regiji, ali i da je ovo godina hrvatskog meda.

Drago mi je što ovaj sajam dolazi u ovo vrijeme, jer je ovo početak sezone; otprilike znamo kako su nam pčele prezimile i na ovome sajmu se možemo opskrbiti sa svime onime što nam je potrebno da bismo mogli sljedeću sezonu odraditi kako spada. Međutim, dolazi i vrijeme da ovu godinu, u ime Hrvatskog pčelarskog saveza, proglasimo godinom hrvatskog meda jer za to imamo nekoliko razloga; od 1. siječnja ove godine, med koji se stavlja na tržište u našoj zemlji mora biti jasno deklariran sa zemljom porijekla i svakako da će hrvatski med uz takvo deklariranje imati puno više šanse na domaćem tržištu.  

Zatim, najveći projekt je naša nacionalna staklenka; u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede dvije staklenke su u distribuciji, a nadamo se još dvjema u prvom kvartalu ove godine. To će biti najveći iskorak u brandiranju hrvatskih medova, a samim time i najveća marketinška akcija koju Ministarstvo poljoprivrede provodi. Nadalje, ova godina je obilježena i time da ćemo upravo u srijedu 13. veljače u Valpovu certificirati prva 3 proizvođača meda potvrđene kvalitete europskom oznakom.“, napomenuo je Vrbos.

Gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebaka zabrinjava što naš kvalitetan med ne ostaje u Hrvatskoj. 

Mene osobno, kao građana, ali i kao gradonačelnika, brine poražavajuća statistika da još uvijek uvozimo puno lošeg, nekvalitetnog meda – a naš kvalitetan med izvozimo te malo toga ostaje ovdje. Nacionalna staklenka, Hrvatski doručak i mi sami u Gradu Bjelovaru smo dali svoj obol, od dobre suradnje s pčelarima, do našeg projekta Bjelovarski doručak; godinu dana traje naš zajednički projekt gdje zajedno s lokalnim pčelarima, sav med koji mogu proizvesti, svakodnevno završava na stolovima bjelovarskih škola i vrtića. Ovaj sajam je prilika da se okupimo svi mi koji želimo da ovaj projekt bjelovarskog, hrvatskog meda uspije, a također je prilika i pčelarima da kroz razne edukacije i razmjene iskustva spremniji dočekaju izazove s kojima se svakodnevno susreću, kazao je Hrebak.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je također izrazio zadovoljstvo uspjehom ove manifestacije, ali i suradnjom između Županije, Ministarstva i pčelara našeg kraja.  

Ovaj sajam se izdigao kao najveći sajam u ovom dijelu Europe, to znači da smo zajedno s Ministarstvom i pčelarima, uspjeli napraviti jedan iskorak.  Ovaj dio Hrvatske, naša županija i okolne županije – kada govorimo o medu, prednjače i kvalitetom i kvantitetom. Kvaliteta hrvatskog meda je iznimna, također proizvodimo velike količine meda, a ono što je najvažnije je da se prepozna da je hrvatski med zapravo najkvalitetniji med. Potrebna je ukupna aktivnost na nivou RH, što se sada i događa, rekao župan.  

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade, smatra da je najbitniji faktor u prepoznavanju kvalitetnih pčelinjih proizvoda upravo edukacija najmlađih.

Od 2017. godine, Ministarstvo poljoprivrede izdvaja 18 milijuna kuna godišnje za sektor pčelarstva kroz programe koji su dogovoreni s Hrvatskim pčelarskim savezom. Novi pčelarski program počet ćemo raditi ove godine za iduće trogodišnje razdoblje.

8 tisuća pčelara, 8 tisuća tona meda, 400 tisuća pčelinjih zajednica – to nisu male brojke, ali moramo puno toga napraviti, prije svega na promociji. U 2018. godini smo imali promociju našeg meda među prvašićima, svaki od njih je dobio promotivnu teglicu meda s promotivnim materijalima. Educirali smo naše prvašiće, ali kada govorimo o medu, moramo educirati naše klince od malih nogu, rekao je ministar Tolušić te pojasnio što zapravo predstavlja nova staklenka.  

Hrvatska nacionalna staklenka za med, svojim specifičnim oblikom, strogom kontrolom puštanja na tržište, jamči da je unutra hrvatski med i na taj način pomažemo da naš med bude još prisutniji i prepoznatljiviji na tržištu.

Tolušić je također istaknuo da ne možemo zabraniti uvoz meda.

– Moramo raditi na promociji naših proizvoda i objasniti kupcima koliko je naš hrvatski med kvalitetniji i zdraviji za našu djecu, te da kupnjom našeg proizvoda pomažemo hrvatskom gospodarstvu.

___________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.