26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Ministar poljoprivrede Davor Romić ponovo posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju

2016 07 romicbajs 3

Ministar je na poziv župana Damir Bajs došao na radni sastanak u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Bjelovarsko-bilogorska županija vodeća je županija u proizvodnji slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj. Ukupna površina koju pokrivaju ribnjaci u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 3181 ha, čineći je najbogatijom ovim resursom u Hrvatsko, dok su četiri naša najveća ribnjaka Končanica, Poljana, Narta i Siščani.

Na poziv župana Damira Bajsa, ministar poljoprivrede Romić posjetio je Bjelovarsko-bilogorsku županiju, te tom prilikom održan je i radni sastanak na najvećem ribnjaku na području naše županije – Ribnjačarstvo Končanica d.d. Nazočni predstavnici slatkovodnog ribarstva, upoznali su ministra Romića i pomoćnika Ante Mišuru sa situacijom u slatkovodnom ribarstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i s problemom oko državnih poticaja, nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Osim toga, na sastanku je naznačena potreba koordinacije aktivnosti s Hrvatskim vodama, s obzirom na zaštitu voda koja je bitna za slatkovodno ribarstvo.

Ministar poljoprivrede Davor Romić naznačio je sve aktivnosti koje resorno ministarstvo poduzima, a koje bi pomogle slatkovodnom ribarstvu, dok je pomoćnik ministra Ante Mišura detaljnije pojasnio sve mogućnosti u slatkovodnom ribarstvu.

Nakon obilaska ribnjaka utvrđeno je da će se obaviti još jedan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, a vezan uz teme o kojima je bilo riječ na održanom sastanku.

Slične objave