20. siječnja 2021

Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice
Flash banner – vrh stranice

Ministar Marić službeno posjetio Grad Bjelovar i geotermalnu elektranu u Velikoj Cigleni

Ministar državne imovine Goran Marić je u srijedu, 13. veljače 2019., posjetio Grad Bjelovar, gdje je pratnji gradonačelnika Daria Hrebaka obišao geotermalnu elektranu u Velikoj Cigleni te potpisao Ugovor o osnivanju prava građenja geotermalne elektrane s voditeljem projekta Dragutinom Domitrovićem (Geoen d.o.o.).

Prigodom potpisivanja ugovora, voditelj projekta Dragutin Domitrović zahvalio je ministru na suradnji i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa:

– U Velikoj Cigleni je prije 25 godina pronađen dragocjeni geotermalni izvor, a danas je na tom zemljištu izgrađena jedina geotermalna elektrana u Hrvatskoj, ujedno i jedna od najvećih u Europi.
Nakon toga, ministar Goran Marić posjetio je i Grad Bjelovar, gdje je s gradonačelnikom Dariom Hrebakom potpisao Ugovor o davanju na uporabu zgradu i dvorište na Trgu S. Radića, veličine 849 m2 u Bjelovaru za potrebe Digitalnog inovacijskog centra (HUB) namijenjenoga radu Veleučilišta u Bjelovaru. Također, potpisao je i Tabularnu ispravu radi uknjižbe prava vlasništva na dom i dvorište u Trojstvenom Markovcu.

Gradonačelnik Dario Hrebak napomenuo je kako su Grad Bjelovar, Ministarstvo državne imovine i Vodotehna postigli dogovor, prema kojem će Ministarstvo Gradu u dugoročno korištenje prepustiti zgradu Vodotehne.

– Obavili smo dio razgovora u Ministarstvu kulture, obavit ćemo sastanak i u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te bi Grad uz dozvolu države, prijavio tu zgradu na energetsku obnovu – kako bismo je stavili u funkciju za potrebe Veleučilišta i Tehnološkog parka. To bi ujedno značilo i pokretanje investicije koja je zasigurno veća od 10 milijuna kuna, od čega bi većina bila pokrivena iz europskih fondova, ukoliko nam taj projekt prođe. Veliki broj projekata nam prolazi i ja vjerujem da tu zgradu možemo u razdoblju od godinu- godinu i pol dana, staviti u određenu funkciju, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako ni projekt Studentskog doma nije zaboravljen.  

To je velika stvar za Veleučilište, a ujedno dobivamo još prostora u ovoj četvrti, gdje su Veleučilište, Tehnološki park i Gradska uprava. Razgovaramo i oko Studentskog doma. Naime, zgrada u vlasništvu Đačkog doma, koju planiramo pretvoriti u Studentski dom je zgrada koja još uvijek nema svog vlasnika, odnosno ne može se dogovoriti je li vlasnik Grad, Županija ili država. Studentski dom u Bjelovaru bi nam puno značio, Grad je spreman investirati značajna sredstva da u pravom smislu riječi postanemo studentski grad, ali to je projekt za kojeg vjerujem da će biti rješavan tijekom 2019. godine.

 

Gradonačelnik je također rekao:

– Danas ćemo uz ovu zgradu imati i mogućnost rješavanja imovinsko – pravnih odnosa vezanih za zgradu mjesnog odbora u Trojstvenom Markovcu. U planu je u zgradu na Trgu S. Radića preseliti i Tehnološki park. Naime, jedino što se u skorije vrijeme neće preseliti je Arhivska građa, koja do 2023. ima ugovor s Biskupijom.

Cijeli Tehnološki park plus Veleučilište, sve će se preseliti u ovu zgradu za koju smo potpisali sad, kad ju obnovimo. Prostor Tehnološkog parka ostaje prazan gdje su konzervatori u jednom dijelu zgrade, a drugi dio prirodno je da bude i arhiv, poručio je Hrebak.  

 

Ministar državne imovine Goran Marić je istaknuo:

 – Provodimo ideju i misiju Ministarstva državne imovine i Vlade, aktivirati svu imovinu koja je 3 desetljeća gotovo zapuštena, a ponekad i bespravno korištena. Da Bjelovar korespondira najbolje dokazuje i svrha ove zgrade u samom središtu grada, koja ne može služiti ničemu osim svojim izvornom izdanjem na ponos, a koja danas ugrožava i sigurnost građana, da je renovirate i upotrijebite za digitalni inovacijski centar. Podržavam takve projekte jer služe životu, potrebama grada i mladima. Također, uručit ćemo vam i Tabularnu ispravu da postanete vlasnicima Doma u Trojstvenom Markovcu.

Postoji još mnogo odnosa između RH i Bjelovara koje imamo za riješiti, a tome je tako jer je Bjelovar mjesto gdje je bilo sjedište vojske, te je ostalo puno imovine koja je upisana u RH, kazao je ministar državne imovine Goran Marić.

 

Zrinka Puharić, dekanica bjelovarskog Veleučilišta zahvalila je ministru i gradonačelniku na ovoj prilici.

– Pozivam ministra da idući put posjeti i naše Veleučilište, koje više nije tako malo – brojimo skoro 750 studenata i ova zgrada koju ste ovim putem prepisali, jako puno znači za razvoj Veleučilišta, koje je jedino visoko školstvo u ovom gradu i županiji. Pokušavamo razviti specijalističke studije i doći do brojke od tisuću studenata, od kojih 70% nije iz grada ili županije, što se opet veže uz studentski dom.

Ivana Jurković Piščević, direktorica Tehnološkog parka u Bjelovaru napomenula je kako Bjelovar radi na tome da postane što razvijeniji.

– Digitalni inovacijski centar je nešto o čemu pričamo zadnju godinu i pol, iako se čini da se ne radi ništa, zbilja se provode aktivnosti vezane na to. Digitalni inovacijski centar je cjelokupna podrška razvoju gospodarstva. Glavni inicijator je bilo Veleučilište u Bjelovaru, zajedno s Gradom Bjelovarom jer su željeli napraviti nešto novo i drukčije. Manjak tehnologije i primjene inovativnih tehnologija i informacijskih i komunikacijskih tehnologija vidljiv je po tome što je Hrvatska na 22. mjestu od svih zemalja članica. Bjelovarsko- bilogorsku županiju karakteriziraju kao jednu od najnerazvijenijih, a ovi ljudi su učinili sve da bi se to poboljšalo – da bi se iskoristili kapaciteti koji postoje. Ova zgrada o kojoj se danas radi, zapravo je misao toga da se ne ide u izgradnju novih zgrada i trošenja sredstava na nešto novo kad već postoje krasne nekretnine koje je potrebno staviti u funkciju, rekla je Jurković Piščević.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.