26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Milan Bandić nazočio na predstavljanju bjelovarske GO Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarno

2016 07 bandic2016 154

Luka Iličić, direktor bjelovarske tvrtke Sirovina d.o.o. predsjednik je novoosnovane Gradske organizacija Grada Bjelovara Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

U Bjelovaru je osnovana Gradska organizacija Grada Bjelovara Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti. Na predstavljanje članova novoosnovane Gradske organizacije, u petak navečer 29. srpnja došao je i glavni predsjednik stranke Milan Bandić sa suradnicima, ali i brojni drugi predstavnici Bandićeve stranke iz drugih gradova i općina.
Osim članova ove stranke, ovdje su nazočili i predstavnici drugih stranaka, HDZ, HSLS, HDSS i brojni drugi simpatizeri stranke Milana Bandića.

Luka Iličić, direktor bjelovarske tvrtke Sirovina d.o.o. predsjednik je novoosnovane Gradske organizacija Grada Bjelovara Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti. U ulozi voditelja i predsjednika, Iličić je predstavio članove nove stranke:
-Damiru Fučijaš, Miroslava Habijanec, Dražena Kovačevića, Josipa Košutića, tajnicu stranke Alicu Kušen i potpredsjednika Sašu Tomašića.

Nakon predstavljanja svojih užih članova stranke, Iličić je predstavio i novoosnovanu stranku, istaknuvši:
– Ovim činom osnivanja stranke preuzimamo odgovornost za našu budućnost i budućnost našeg grada. Predugo je trajalo razdoblje dvije opcije koje su nas svojim neradom, nemarom i letargijom doveli na samo dno. Naš grad je od perspektivnog i za život ugodnog grada nadomak Zagreba i s jakom industrijom došao do toga da je kroz godine ostao bez mnogih državnih institucija, zaobiđen je u svim kapitalnim projektima, i bez nade da će se išta skoro promijeniti ako ne preuzmemo odgovornost. Došlo je vrijeme da napravimo promjene. Trebamo se primiti posla već danas, i to 365 dana u godini. Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti je stranka s vizijom i praktičnim djelovanjem među građanima i s građanima, kroz realizaciju programa i projekata za unapređenje kvalitete života. Ono što je Milan Bandić sa suradnicima napravio za razvoj Zagreba cilj je kojem se trebaju usmjeriti svi drugi gradovi i općine u Hrvatskoj. To je pokretanje investicija, održiv gospodarski razvoj, poticanje poduzetništva, obnova srednje klase kao nositelja društvene stabilnosti, osnaživanje položaja siromašnih i ugroženih sugrađana, demokratizacija i zajedništvo društva u cjelini, stvaranje gospodarskog i socijalnog okoliša u kojem će mladi željeti i moći ostvariti svoje životne snove. Naš prioritet bit će ostvarivanje projekata vezanih za naš grad i kraj, s naglaskom na ponovno čvrsto prometno i gospodarsko povezivanje s glavnim gradom prema kojem oduvijek gravitiramo.

Iličić je predstavio stranku, a onda je dao riječ gostima. Tako su osnivanje ove stranke i glavnog predsjednika Milana Bandića pozdravili Ante Topalović iz bjelovarskog HDZ-a, Marijan Javurek iz novoosnovane stranke HDSS i Željko Babić – tajnik HDSS, gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković i Matija Hittner iz bjelovarske tvrtke Hittner d.o.o.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, sve nazočne pozdravio je i Milan Bandić, predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.
– U ovoj zemlji treba se prestati baviti ustašama i partizanima, treba se okrenuti budućnosti, zasukati rukave i napraviti nešto za ovu zemlju. Pitaju me zašto se želim nakon vođenja Zagreba koji ima gospodarski rast kandidirati za premijera i ponovo započinjati nešto. Savjest mi govori da sa ljudima koji su nešto napravili ponudim Hrvatskoj bolju opciju i da ju povedemo boljim putem. Vjerujem da će mi građani koji žele živjeti u razvijenoj zemlji kao što je razvijen Zagreb ponuditi svoje povjerenje. Zagreb ima stopu nezaposlenosti od 6%, što je dva i pol puta manje od ostatka države, ima prirast stanovništva, djeca imaju besplatne udžbenike, a umirovljenici s mirovinama manjim od 3200 kuna besplatan prijevoz. Od Zagreba smo napravili istinsku metropolu. Zadnji svoj atom snage ću uložiti, sa strankama s kojima smo jučer završili pregovore, u razvoj Hrvatske. Kampanja će biti personalizirana, a ako će se netko kandidirati sa boljim referencama od mene, ja ću odustati od kandidature. Ali oni nemaju reference, bez obzira gdje tko od njih radio. Jedva čekam medijski početak kampanje, sučeljavanja, i da ponudimo građanima Hrvatske što možemo. Nakon 11. rujna na svojoj ćemo zastavi napisati „Victoria“, ali ne mi iz stranke nego građani Hrvatske, jer će po prvi puta dobiti premijera koji ne robuje ideološkim rovovima, koji se dokazao na djelu. To je sve ono što je Hrvatskoj neophodno da stasa i da krene pravim putem. Koalicijski partneri su nam isključivo građani Republike Hrvatske i jedino njima ćemo polagati račune. Za 12-ak dana obratit ćemo se hrvatskoj javnosti jednim proglasom koji će sve promijeniti. On će označiti podvlačenje crte pod jednu epohu, i početak pravog puta – poručio je Milan Bandić iz Bjelovara.

Slične objave