26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Međunarodni tjedan mladih – manifestacija koja se održava već šestu godinu u BBŽ

2016 08 mladiimpress 4

Besplatan kamp za mlade

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ Daruvar 6. godinu u nizu održava Međunarodni tjedan mladih, manifestaciju koja okuplja mlade iz cijele Hrvatske, ali i susjednih i drugih europskih zemalja.

Manifestacija se ove godine održava na atraktivnim lokacijama grada Daruvara i Športsko rekreacijskog centra Kukavice, a okupljati će preko 60 mladih iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Moldavije, Kosova, Turske, Grčke, Italije, Austrije, Velike Britanije i Kenije. Mladi će tijekom cijelog trajanja projekta (koji je službeno počeo 1. kolovoza 2016. godine) prolaziti kroz različita predavanja i radionice pod mentorstvom voditelja certificiranih od strane EU, sudjelovati u sportskim i rekreacijskim aktivnostima te uživati u ugodnom multikullturalnom druženju.

Vrhunac Međunarodnog tjedna mladih je održavanje besplatnog edukativnog kampa gdje će mladi imati prilike naučiti nove vještine i kompetencije te poboljšati one već stečene, razviti svoje komunikacijske vještine i poznavanje engleskog jezika, steći nova znanja iz različitih područja te upoznati nove ljude iz različitih zemlja svijeta i time izgraditi vrijedna cijeloživotna prijateljstva. Neke od radionica koje će se unutar kampa održavati su: Deveta umjetnost, Dizajn, Radionica ljudskih prava, Radionica komunikacije, Međunarodna radionica fotografije, Predrasude među mladima, Radionica prevencije ovisnosti, Samoobrana te mnoge druge.

Cilj edukativnog kampa je osnažiti mlade ljude i potaknuti ih na djelovanje unutar zajednice, ali i podučiti ih temeljnim vrijednostima i vještinama potrebnim za djelovanje, a koje kasnije mogu primijeniti unutar svojih zajednica i na taj način doprinjeti razvoju i unapređenju zajednica iz kojih potječu, ali i društva u cjelini.

Kroz sudjelovanje na kampu mladi će proći kroz različite radionice i aktivnosti od kojih izdvajamo: prevencija ovisnosti, osnove demokracije, diskriminacija, ljudska prava, volonterizam, društveno siromaštvo, europsko zajedništvo, komunikacijske vještine, umjetničke radionice, sportske aktivnosti i brojni drugi sadržaji.

U sklopu projekta biti će organizirana i događanja koja su otvorena za sve zainteresirane građane od kojih treba izdvojiti okrugli stol na temu Mladi-ulaganje u budućnost koji će se održati 11. kolovoza 2016. godine, a na kojemu će mladi o navedenoj temi razgovarati s predstavnicima regionalnih i lokalnih samouprava.

Posebnost i važnost Međunarodnog tjedna mladih prepoznata je i od strane Europske unije, te je proglašen najboljim nacionalnim projektom u Republici Hrvatskoj čime je zaslužio prestižnu europsku nagradu „Charlemagne“ čime je uvršten u mrežu 28 najboljih projekata Europske unije izabranih između 327 prijavljenih projekata. Priznanje je predstavnicima Udruge „Impress“ Tanji Herceg i Dubravku Šoparu uručio Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta, čime je Udruzi i svim mladima koji iz godine u godinu požrtvovno i nesebično sudjeluju u pripremi i organizaciji projekta iskazana velika čast.

Slične objave