Crosst.hr

Međunarodni dan srednjoškolaca BBŽ okupio preko 500 učenika

35

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” i drugu godinu za redom volonterski je organizirala Međunarodni dan srednjoškolaca

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” i drugu godinu za redom volonterski je organizirala Međunarodni dan srednjoškolaca u BBŽ te okupila preko 500 učenika, a u suradnji s Vijećem učenika BBŽ te uz podršku Bjelovarsko-bilogorske županije. Projekt je organiziran s ciljem razvijanja suradnje srednjoškolaca i odgojno-obrazovnih ustanova, promicanja inovativnosti i istraživačkog duha među učenicima, razvoja organizacijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina učenika srednjoškolskog obrazovanja, rješavanja srednjoškolskih izazova i povezivanja regije, promoviranja zdravog načina života, predstavljanja srednjih škola, razmjene znanja i informiranja, promicanja interesa učenika i mladih općenito u regiji.

Međunarodni dan srednjoškolaca 17.11. u Gradskoj sportskoj dvorani u Daruvaru okupio je učenike predstavnike iz svih srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije te dvije osnovne škole. Programu su kroz svoje sudjelovanje doprinijele slijedeće odgojno obrazovne ustanove: Gimnazija Bjelovar, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, Turističko ugostiteljska i prehrambena Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar, Tehnička škola Bjelovar, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, Obrtnička škola Bjelovar, Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar, Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Srednja škola August Šenoa Garešnica, Srednja Škola Čazma, Gimnazija Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar, Tehnička Škola Daruvar, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar te Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar i Češka Osnovna škola J. A. Komenskog Daruvar.

Za sve učenike bio je organiziran besplatan prijevoz i hrana, a autobusi su kretali iz svih gradova županije. Program je i ove godine bio bogat te je posebnost što se provode radionice na velikom broju učenika. Učenici su prošli kroz program Izazovi srednjoškolaca, Srednjoškolci iz budućnosti, Komunikacijske radionice, Raspravu i debatu, Okrugli stol s predstavnicima srednjoškolaca. Psihološke radionice provele su psihologinje Tanja Herceg i Melita Pranić te apsolvent psihologije Luka Tunjić. Sportske aktivnosti proveo je prof. Emir Sulik.

Održao se i okrugli stol na temu “Školovanje za budućnost” u kojem su sudjelovali stručni suradnici, ravnatelji i finalni predstavnici srednjoškolaca, a od 12:30 do 13:30 predstavile su se sve srednje škole putem izložbenog prostora učenicima osnovnoškolskog obrazovanja.
U sklopu Međunarodnog dana srednjoškolaca održao se i svečani protokol koji je uveličao zbor Gimnazije Daruvar te “Impress” mažoretkinje Daruvar, a govore su održali predsjednica udruge Impress Tanja Herceg, predsjednik Vijeća učenika i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić. Svečani protokol posjetili su i: zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana za češku nacionalnu manjinu Tanja Novotni Golubić, Voditeljica Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi BBŽ Žana Vukoja, gradonačelnik grada Daruvara Dalibor Rohlik referent za civilno društvo BBŽ Stješan Kos, zamjenica gradonačelnika Veronika Pilat, Član Savjeta za mlade Vlade RH Dubravko Šopar, predsjednica gradskog vijeća grada Daruvara Željka Kollert, Predsjednik Športske zajednice grada Daruvara Tihomir Horvat, Ravnateljica Ekonomske i turističke škole Daruvar Dinka Ivanović, Ravnateljica Gimnazije Daruvar Romana Horvat, Ravnateljica Češke Osnovne škole J. A. Komenskog Marija Valek, Ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Vesna Štefanac.

Posebnost projekta je što je u potpunosti volonterski organiziran od strane mladih udruge Impress i organizacijskim odborom sačinjen od mladih ljudi, a to su: Karlo Horvat, Tomislav Karaula, Nikolina Vojta, Gordana Vuk, Fran Grgić, Leon Grgić, Petra Klubičko, Ana Valski, Mila Jureković, Petar Vlček, Mihaela Idžanović, Lara Grgić pod vodstvom Tanje Herceg, Dubravka Šopara, Melite Pranić i Luke Tunjića. Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar pripremili su doručak, ručak, sok, voće i kave.

Nakon projekta napravljene su evaluacije koje su pokazale izrazito zanimljive prijedloge za iduću godinu koji će se u potpunosti uvažiti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.