Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije o povećanju broja članova, programima i pružanju podrške umirovljenicima

2019 bjelovarinfo pruga 9 12 2019 39

Matica  umirovljenika Bjelovarsko – bilogorske županije, 9 prosinca održala je redovnu godišnju skupštinu i to u Društvenom domu Rovišće. Dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen sastojao se od izbora radnih tijela Skupštine (radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja zapisnika, verifikacione komisije), izvještaja od radu MU BBŽ, financijskog izvještaja, izvještaja Nadzornog odbora, diskusije o izvještajima, usvajanja izvještaja, odluke o izboru jednog člana Nadzornog odbora, programa rada za 2020. godinu, financijskog plana za 2020. godinu. Inače, Matica umirovljenika Bjelovarsko – bilogorske županije broji 8.000 članova i članica. Na skupštini je rečeno kako vodstvo djeluje po pitanju povećanja broja članova jer jedino se na taj način umirovljenici mogu boriti za svoja prava.

Na samom početku skupštine, sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Rovišće.

– Drago mi je da vam danas općina Rovišće može biti domaćin. Naša Bjelovarsko – bilogorska županija, kao i Općina jako brine za svoje umirovljenike. Trudimo se da napravimo što je moguće više za sve vas. Mi u općini imamo 12 naselja i trudimo se ravnomjerno graditi i raditi za sve naše mještane. Cilj nam je omogućiti što bolji i kvalitetniji život, kako za stariju populaciju, tako i za sve ostale. Mi ćemo se i dalje svojski truditi da pomognemo svima kojima je potrebno, kroz razne programe, projekte, aktivnosti, ali i financijski. Umitovljenici vode brigu o potrebitima, a pošto se bliži Božić i vrijeme darivanja, Općina Rovišće će još dodatno izdvojiti sredstva za one, za koje umirovljenici iz Rovišće i Predavca odluče. Želim vam da se danas nakon radnog djela lijepo zabavite i družite te da iz općine Rovišće ponesete lijepe utiske, rekao je načelnik Slavko Prišćan.

– Mi na području županije okupljamo 22 udruge koje su članice Matice umirovljenika BBŽ. Matica je u ovoj godini ispunila sve obaveze i aktivnosti prema svim udrugama članicama. Županija, na čelu sa Damirom Bajsom pomaže nam u realizaciji našeg programa, a isto tako i svim županijskim udrugama umirovljenika. Naše udruge su to financijski osjetile svih proteklih godina. Naša BBŽ-a skoro je jedina u Hrvatskoj, koja se na takav način brine o nama. Županija nam je isplatila milijun kuna za sve naše umirovljeničke udruge. Niti jedna Županija u RH, osim Zagrebačke, ne daje toliko, istaknuo je Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika BBŽ te ukratko nabrojao sve aktivnosti provedene u 2018. godini, te najavio aktivnosti za slijedeću godinu, od sportskih susreta, susreta i smotri pjevačkih zborova, redovnih sastanaka sa županom Bajsom, do organizacije radionca, edukacija, kulturno zabavnih sadržaja i slično.

– U 2018. godini smo ostvarili prihod u iznosu od 182 tisuće 496 kuna i 92 lipe. Prihodi se sastoje od prihoda članarine, dotacije prema programu BBŽ, kamata po viđenju, refundacija za susrete od strane udruga. U prihodima smo imali i donaciju za susrete u Daruvaru od Općine Daruvar. Ukupni rashodi nam iznose 178 tisuća 357 kuna i 71 lipu. Oni se sastoje od materijalnih rashoda, funkcionalnih rashoda, programskih aktivnosti. U 2018. godini smo kupili i novo računalo u iznosu od 6 849 kuna. Višak prihoda nad rashodima u prošloj godini iznosio je 19 tisuća 199 kuna i 78 lipa, a on se sastoji od stanja žiro računa 18 tisuća 998 kuna i 61 lipu i stanja blagajne 201 kunu i 17 lipa, rekla je tajnica Ana Urbanek.

Za člana Nadzornog odbora izabrana je gospođa Vojka Fištrović iz Matice umirovljenika Ivanska. Plan i program rada za 2020. prihvaćen je jednoglasno, kao i Financijski plan za slijedeću godinu.

– Ovaj iscrpni izvještaj, zadovoljstvo i iznimno dobra suradnja svih, nemaju veze sa politikom. To se radi iz srca, za dobrobit umirovljenika, njihov ispunjen i bogat život. Upravo vaš rad je dokaz da može vladati sloga i djelovanje za boljitak umirovljenika. Vi znate da nikada tijekom naših razgovora, na prvo mjesto nismo stavili nikakvo politikanstvo, da je netko na nekoga vršio pritisak vezan za glasovanje i slično. Rad mog odbora je višestranački, ali nikada nitko nije provodio svoja politička uvjerenja. Uvijek se radio za dobrobit umirovljenika. Županije za umirovljenike daje miljun kuna, a prije je to bilo 500 tisuća kuna. Kroz rad matica i udruga, mnogi umirovljenici daju svoj veliki doprinos. Na tome vam od srca zahvaljujem, jer to nije lako. Nije lako ostati ustrajan i uvijek imati snage za sve obaveze, rješavanje poteškoća, unaprijeđivanje rada svih organizacija. Nažalost, svjedoci smo da zbog malih primanja velik broj umirovljenika iz dana u dan ima lošiji život. To je istina i mi to znamo. Mi konkretno nismo učesnici u tako nečemu, ali nitko nas ne može uvjeriti da takva situacija i svakodnevica postoje kod određenih umirovljenika. Zato se moramo boriti i zalagati još više, ugroženima dati potporu i boriti se da hrvatska politika učini puno više za svoje umirovljenike, rekao je predsjednik Odbora umirovljenike i starije osobe Bjelovarsko – bilogorske županije, Zlatko Barila. • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_49
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_40
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_39
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_38
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_32
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_31
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_30
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_26
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_24
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_5
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_1

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.