Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Maškare preuzele vlast u Gradu Bjelovaru

2017 2 maskare2017 156

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, u ulozi doktora Tonija s velikim zadovoljstvom predao ključ grada u ruke glavnog i mladog meštra Karla Oremovića, predsjednika bjelovarskog Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“

Povodom nadolazećeg Malog fašnika u gradu Bjelovaru održana je manifestacija “Ples pod maskama” i predaja ključa grada u ruke veselih maškara.

Tako je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, u ulozi doktora Tonija s velikim zadovoljstvom predao ključ grada u ruke glavnog i mladog meštra Karla Oremovića, predsjednika bjelovarskog Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“.

S velikim osmjehom na licu meštar Karlo prihvatio je ključ grada, ali i vladajuću obvezu koja ih čeka u narednim danima.
– Kada preuzmemo ključ i počnemo vladati gradom, onda ćemo uvesti i neke zabrane. Prvo ćemo zabraniti nasilja, zabranit ćemo sukobe i dozvoliti svima samo smijeh i veselje, rekao je budući vladar grada Karlo Oremović i najavio veliko okupljanje malih maškara 27. veljače u dvorištu Gradske uprave, kada će vratiti ključ grada i kao svaka dobra porota jednoglasno osuditi krivca spaljivanjem za sve nevolje i zla u prošloj godini.

– Kad maškare zavladaju gradom očekuje nas pregršt veselja i smijeha, rekla je predsjednica Društva naša djeca Bjelovar Sanja Vranješević i dodala da će to biti pravo prijateljsko druženje.

Vesela predsjednica najavila je Mali fašnik koji se održava već šestu godinu zaredom i koji je do sada okupio oko tisuću sudionika.
– Ove godine očekujemo puno više. Prijavile su se sve osnovne škole, svi vrtići i naravno pozivamo sve mališane da dođu s maskama i sudjeluju u našem Malom fašniku.

Povodom najveselijih dana u godini i predajom vladavine, bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je da to radi sa zadovoljstvom.
– Ovo je jedna vesela manifestacija, ali i ozbiljna što se tiče Grada Bjelovara. Ključ od grada predajem princu karnevala i maškarama. Kao što znate, Grad Bjelovar je prijatelj djece i dugi niz godina organizira maškare s Dječjim gradskim vijeće, Društvom naša djeca i Dječjim forumom „Bijeli vitezovi“. Svake maškare i povorka su prilika za senzibiliziranje javnosti na određene negativne pojavnosti i naravno izraziti kritiku za ono što nije bilo dobro. Mladi to lijepo rade s puno smisla, produhovljeno,smiješno i nitko to ne zamjera. Stoga smo ove godine krenuli ranije s manifestacijom “Ples pod maskama”, gdje će se ocjenjivati najkreativnija, najstrašnija, najveselija i Eko maska. Karneval će biti 27. veljače, kada će povorka maškara proći ulicama grada i na kraju će spaliti krivca za sve nevolje i zla koja je donio, rekao je gradonačelnik i dodao da će vrlo rado predati ključeve jer mladi imaju moje veliko povjerenje.
– Siguran sam da će za ovo vrijeme kada imaju ključeve grada, u gradu Bjelovaru raditi dobro, pametno i sa porukama, što mi trebamo raditi kada oni vrate ključeve grada gradonačelniku.

Gradonačelnik je također rekao da će za ovo vrijeme karnevala i vladavine malih maškara, uživati u svom uredu i osluškivati što to meštar Karlo i mladi rade, kako bi u svom nastavku mandata bio što kvalitetniji i bolji.

Karneval je vesela manifestacija s raznim maskama koje u konačnici imaju i neke poruke. Do sada je bjelovarski gradonačelnik imao razne vesele maske, a ove godine postao je doktor Toni.

– Kako je u našem gradu i županiji najaktualnija tema bjelovarska bolnica. Ja sam odlučio da ovom maskom, kao zdravstveni radnik, kao doktor ukažem da svi zajedno moramo zbiti redove i iskoristiti šansu koja nam se pruža, kako bi u Bjelovaru bila izgrađena dnevna bolnica i kako bi imali novu zgradu, novu opremu i kako bi se vratili kadrovi. Ne kritiziram nikoga, ali je činjenica da stanje u Općoj bolnici Bjelovar nije dobro i da su potrebne investicije i da je potrebno vratiti povjerenje pacijenata. Stoga pozivam sve da ne politiziraju, nego da svi zajedno idemo u rješavanje gorućeg problema, a to je izgradnja nove bolnice.

Što se tiče bolnica, ovo je ozbiljna poruka doktora Tonija, a što se tiče struke i liječenje doktor Toni je majstor za sve bolesti.
– U svom džepu imam šprice koje liječe od svih medikamenata, poručio je novi bjelovarski doktor Toni.

Pročitajte još