Crosst.hr

Mali ljudi, velika djela – Ponos Bjelovara

2016 10 ponosbjelovar 2

Jan Rastović, 4. c; Ema Pavić, 5. d; Magdalena Trnski, 6. c i Lucija Malčić, 7. b

Knjižničarke naše škole, Dejana Bedeković i Ines Bobinac, u suradnji s razrednicima, u ime naše škole predložile su četiri kandidata za natječaj za djecu od 5 – 15 godina pod nazivom “Mali ljudi, velika djela – ponos Bjelovara”, u organizaciji Društva Naša djeca Bjelovar, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg odjela Knjižnice, kao učenike koji su se istaknuli svojim radom, dobrotvornim i humanitarnim djelima te koji su svojim djelima pomaganja, nesebičnosti, solidarnosti, humanosti i volontiranja pokazali veliku hrabrost i inspirirali druge, te su kao takvi primjer svojim vršnjacima, ali i nama odraslima.

Predloženi učenici (Jan Rastović, 4. c; Ema Pavić, 5. d; Magdalena Trnski, 6. c i Lucija Malčić, 7. b) su sa svojim roditeljima bili pozvani na svečanost priznanja DGV-a u Domu kulture u petak, 7.10.2016. u 18h, na kojem je prisustvovala naša učenica Magdalena te primila svoje priznanje od gradonačelnika Korušeca. Ostali učenici su dobili priznanja preko svoje knjižničarke.

Knjižničarke će ih bodriti i dalje, te mole i druge učenike da se uključe u natječaj iduće školske godine.

Na prijedlog Koordinacijskog odbora za dobivanje statusa Grad prijatelj djece, DND, DGV i Narodna knjižnica Petar Preradović pokrenuli su natječaj “Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara” s krajnjim ciljem potvrđivanja temeljnih ljudskih vrijednosti koje pridonose razvoju humanijeg društva u našoj zajednici. Akcija ima za cilj promicati solidarnost i humanost među djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Prijavu mogu podnijeti: dijete samo, razred, skupina, nastavnici, odgajatelji, prijatelji, obitelj, rodbina, susjedi… Prijavu je trebalo obrazložiti s nekoliko riječi, pa su s prijavama pristigle i zanimljive priče o dobrim djelima i dobrim srcima naših malih sugrađana.

O MAGDALENI:
“Magdalena je izuzetno pristojna djevojčica. Učenici iz razreda kažu da je dobra duša razreda. Uvijek je spremna drugima pomoći i razgovorom riješiti probleme. Ako netko od učenika pod satom nešto nije razumio ili nije stigao prepisati, Magdalena se uvijek ponudi za pomoć. Glumi u Bjelovarskom kazalištu, pohađa dramsku skupinu i obožava čitati.”(razrednica Bernarda Musović)

O EMI:
“Ema rado pomaže svojim prijateljima u školi. Udomila je mačku lutalicu, odvela ju doma, nahranila i pružila joj dom. Voli životinje i rado im pomaže i brine se o njima. Sudjelovala je u akciji „Zelena čistka“, ekološki je osviještena i brine o čistoći okoliša. Sudjelovala je u radionici s djecom V. OŠ Bjelovar.” (razrednica Daria Vuglovečki)

O JANU:
“Vrlo susretljiv u odnosu prema vršnjacima, uvijek spreman pomoći u svim oblastima, nesebičan i human. Posebno je osjetljiv za djecu slabijeg imovinskog stanja, rado sudjeluje u humanitarnim akcijama. Puno čita, voli istraživati o prirodi i različitim tehnologijama te svoje znanje nesebično i s puno ljubavi prezentira i svojim kolegama potičući ostale da se bave istraživanjem. Vrlo svestran, bavi se raznolikim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima: šahom, plesom, … Rado pomaže starijim osobama, komunikativan je i suosjećan. Svojim vedrim duhom utječe na sve oko sebe.”(razrednica Gordana Škegro)

O LUCIJI:
“Samozatajna i pristojna djevojčica. Izvrsna u svemu što radi. Krasi je nesebičnost, toplina, dobrota te nevjerojatna sposobnost pomaganja drugima. Odlična je učenica. Učila je znakovni jezik. Piše i čita priče po staračkim domovima i dječjim vrtićima,. Sudjeluje i osvaja razna natjecanja. Piše kratke igrokaze i postavlja predstave, npr. u V. OŠ Bjelovar njihovim učenicima za dar.” (razrednica Karolina Šteković-Junković)

Dejana Bedeković,
školska knjižničarka IV. osnovne škole Bjelovar

Pročitajte još