21. travnja 2018

Luka Bilušić među najboljim mladim proizvođačima na Međunarodnoj izložbi rakije i pripravaka od rakije i octa

“Destilerija Bilušić”bavi se proizvodnjom ograničenih količina prirodnih rakija i likera kako bi zadržala vrhunsku kvalitetu proizvoda

 

 

U općini Kalinovac, u nedjelju 22. listopada održana je osma po redu Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa i to u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac. Čast da otvori izložbu pripala je načelniku općine Danijelu Zvonaru. Na natjecanje su ove godine pristigla 84 uzorka, od čega 38 rakija, 43 likera, dva octa i jedno desertno vino, prosik. Ove su godine dodjeljene i tri velike zlatne diplome, zatim 22 zlatne diplome, 45 srebrnih diploma, 9 brončanih te ukupno pet priznanja.

Na natjecanju je sudjelovao i mladi 30-ogodišnji Luka Bilušić, voditelj “Destilerije Bilušić”, koji je i ovog puta diobio priznanja za svoj rad, osvojivši zlatnu medalju za aroniju i sedam srebrnih medalja za rakije i likere. Riječ je o šljivovici, travarici, rakiji od kruške, lozovači te likerima od višnje, oraha te nespole. Iako je mladi OPG-ovac, Luka Bilušić iza sebe ima velik broj natjecanja, kao i osvojenih zlatnih i srebrnih medalja.

Harmoničan spoj pronalaženja najboljih sorti voća, aromatičnih biljaka i umijeća pravljenja voćnih rakija i likera po starim obiteljskim receptima doveli su do osnivanja destilerije Bilušić, čiji je pristup proizvodnji lako razumljiv. Rakiju i likere OPG Luka Bilušić proizvodi od voća najviše klase i kvalitete, pri čemu ovi vrijedni proizvođači primjenjuju tehnologiju koja na najbolji način čuva prirodne arome voća, dok je njihov tehnolog pažljivo odredio jačinu rakije kako bi cjelokupni doživljaj rakija i likera bio skladan i autentičan. Svi proizvodi potpuno su prirodni, što destileriju Bilušić čini drugačijom. U proizvodnji ukupno deset vrsta rakija i likera ne koriste se umjetne arome, bojila, pojačivači okusa, te rafinirani etilni alkohol. Iz tog razloga, destilerija se bavi proizvodnjom ograničenih količina prirodnih rakija i likera kako bi zadržala vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Predsjednik organizacijskog odbora bio je Željko Zvonar, koji nije krio zadovoljstvo s rezultatima natjecanja. Iz toga je itekako vidljivo da su proizvođači uložili  mnogo truda, ljubavi, iskustva i znanja u proizvodnju rakije, likera i octa. Zvonar je istaknuo da je vidljiv očigledan pomak kvalitete u usporedbi sa situacijom od prošle godine. Osim Hrvatske, na izložbu su pristigli uzorci iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije, Mađarske i Makedonije.

OPG Bilušić nalazi se u Zagrebu, na adresi Brkljačićeva 17a. Proizvođači ovih vrhunskih proizvoda svojim sadašnjim i budućim klijentima stoje na raspolaganju 0-24 i na svaki će upit odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Svi zainteresirani svoj upit mogu postaviti putem elektroničke pošte ili formulara na službenoj web stranici www.rakije-bilusic.com ili se javiti na broj telefona 01 23 01 591 i mobitela 098 229 118.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *