Crosst.hr

Ljubav uz sladoled u V. osnovnoj školi

2016 05 petaoskola 1

Jednom godišnje nastavnica Hrvatskoga jezika IV. OŠ Bjelovar, Slobodanka Martan, povede svoje učenike u V. osnovnu školu koju pohađaju djeca s posebnim potrebama.

Cilj je tih posjeta naučiti da je prihvaćanje drukčijih, pa i bliskost i zajedništvo, moguće ostvariti unatoč razlikama.

I nisu to obični posjeti. Pripreme traju mjesecima jer se uvijek odlazi s nekim darom: recitacijama, pitalicama i zagonetkama, dramskom predstavom, … Tako je bilo i ove godine.
Lucija Malčić, učenica 6. b razreda naše škole, napisala je igrokaz Ljubav uz sladoled. Igrokaz je nastao na satovima literarne družine koju vodi nastavnica Martan, a u kojemu i glume literati iz 6. b razreda: Lucija Malčić, Lara Štajduhar, Anamarija Jukić i Mia Lončar. Njima su se pridružili Sebastijan Pavlek, Mate Pušić i Matea Lukčić iz istog razreda te literarkinja Lidija Đurđević iz 6. c razreda.

Predstava iz učeničkog života s ozbiljnim ljubavnim zapletom održana je u 17,00 sati i razveselila je 30-ak učenika V. osnovne škole kojima je škola i dom jer u njoj i stanuju tijekom tjedna. Mali su glumci na kraju predstave nagrađeni nasmijanim licima i velikim pljeskom. A sve se to još i zasladilo u školskoj blagovaonici ćaskanjem i kolačima koje su za svu djecu ispekle tete iz Sathya Sai centra Bjelovar, prijateljice nastavnice Martan. I kako je do večere ostalo još malo vremena, zajedno su se svi poigrali u školskom dvorištu.

Na kraju su učenici IV. osnovne škole, a bili su tu još i Karla Skukan, 6. c, Lorena Strašek, 6. b, Magdalena Kos, 8. c i njena sestra Lucija Kos, sada gimnazijalka, obećali da će ponovo doći iduće školske godine. Ta kako i ne bi kad je tako dobro, radosno i ispunjavajuće družiti se s učenicima koji pohađaju V. osnovnu školu.

Autorica teksta: školska knjižničarka Dejana Kurtović
Fotografije: Karla Skukan, učenica 6. c razreda

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.