27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Kroz projekt igraonice u Zrinskom Topolovcu djeca uživala u Bjelovarskom kinu

2016 06 adlesic2016 17

Završni dio igraonice prije ljetnih praznika bio je posjet Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, gdje su djeca gledala animirani film – U potrazi za Dorom

U Općini Zrinski Topolovac s radom je započela dječja igraonica. Naime, dječja igraonica u Zrinskom Toplovcu otvorena je zahvaljujući natječaju INE-Industrije nafte d.d. Zagreb na koji se prijavila Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara sa svojim projektom. Igraonicu vode dvije stručne suradnice, Maja Lazić – defektolog i Dijana Matoš – psiholog.

-Radi se o projektu poticanja kognitivnih sposobnosti. Razlog za otvaranje ove igraonice u Zrinskom Topolovcu je taj što ovdje nema ni vrtića ni igraonice koje bi djeca pohađala prije početka školovanja. Djeca zbog toga nemaju isti start kao i djeca u gradovima. S projektom smo započeli u veljači, i zasad smo zadovoljni rezultatima i odazivom djece. Iako učestalost nije ista, uglavnom ih je između 20 i 30-ero – rekla je Maja Lazić, odgajatelj defektolog, te dodala kako projekt nastavljaju i na-jesen.

Podatak koji ponukao bjelovarsku Socijalnu zadrugu Pružimo ruke i voditeljicu Đurđu Adlešič da napiše projekt je taj da u ovoj općini dvije trećine mladih ne završi osnovnu školu, a ove godine u široj okolici 14-ero djece nije uspjelo upisati ni prvi razred. Tako je nastao projekt Pomoć za pripremu djece prije male škole i prije prvih testiranja. Svoje dojmove o igraonici rado su podijelili Ivan Došen i Lea Filipan, djeca koja su pohađala igraonicu od veljače. Više se ne plaše odlaska u školu na jesen, i oboje su uživali u različitim igrama s prijateljima pod vodstvom tete Maje i tete Dijane.

Završni dio igraonice prije ljetnih praznika bio je posjet Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, gdje su djeca gledala animirani film „U potrazi za Dorom“.

U gledanju filma su im se pridružile mame i djeca iz Sigurne kuće u Bjelovaru. Naime, s obzirom da Socijalna zadruga „Pružimo ruke“ pomaže i Sigurnoj kući, objedinili su na ovaj način posjet kinu ove dvije skupine djece i roditelja.
-U Sigurnoj kući trenutno je 11-ero djece i četiri majke. Pazimo na djecu, otpremamo ih i školu, i međusobno se družimo. Socijalna zadruga nam puno pomaže i veoma smo zadovoljni i zahvalni – rekla je jedna od korisnica Sigurne kuće.

Slične objave