Crosst.hr

Krenula obnova područnog Dječjeg vrtića Bjelovar

2017 2 vrticbjelovar 64

Grad Bjelovar: Projekt je vrijedan 3 milijuna 770 tisuća kuna

Grad Bjelovar je u rujnu 2016. potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetske obnove Dječjeg vrtića Bjelovar, raspisanog u sklopu natječaja 4c 1.2.. Projekt je vezan uz obnovu objekta u Ulici Alojzija Stepinca, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radovi na obnovi objekta u Ulici Alojzija Stepinca počeli su u srijedu 1. ožujka, 2017., i tim su povodom predstavnici Grada Bjelovara posjetili područni Dječji vrtić Bjelovar.

Zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel rekla je da je cilj obnove smanjenje potrošnje energije, smanjenje emisija CO2, te povećanje korištenja glavnih izvora energije i povećanje energetskog razreda zgrade vrtića.
Radovi koji su predviđeni u ovom projektu su izolacija fasade, izolacija stropa, ugradnja novog kotla, ugradnja solarnog kolektora, termo ventila na radijatore i zamjena unutarnje rasvjete. Predviđena ušteda energije je oko 60 posto i vjerujem da će s tim biti povećan i standard odgoja i obrazovanja u ovom područnom gradskom vrtiću. Vrijednost ovog projekta je 3 milijuna 770 tisuća kuna, od čega 996 tisuća kuna daje Fond za regionalni razvoj, milijun i 94 tisuće kuna Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i milijun i 679 tisuća kuna Grad Bjelovar. Ovdje moram naglasiti, da je Grad Bjelovar u ovih milijun i 679 tisuća kuna, oko 400 tisuća kuna izdvojio za sanaciju podova, pločica i drugih stvari koje su potrebne u ovom vrtiću, rekla je zamjenica Novosel i nastavila da su nakon provedenog Javnog natječaja za izvođača radova uzeli bjelovarsku tvrtku Bel-Bau d.o.o. i za nadzor tvrtku M plan d.o.o. koja je i projektirala ovu energetsku obnovu.

– Zadovoljni smo što su to naše bjelovarske tvrtke i na taj način potičemo gospodarstvo u gradu Bjelovaru, naglasila je zamjenica i dodala da se završetak projekta očekuje krajem kolovoza, 2017. godine, točnije do početka pedagoške godine u ovom vrtiću.

Novosel je također istaknula da je Grad Bjelovar unazad mjesec dana prijavio još dva projekta za energetsku obnovu objekata koja se bave odgojem i obrazovanjem.
Prijavljen je projekt za Dječji vrtić Bjelovar na Trgu A.G. Matoša u vrijednosti preko 3 milijuna kuna i projekt vezan za obnovu i rekonstrukciju II Osnovne škole. Pripremili smo sve pravovaljano i vjerujem da ćemo na natječaju proći, kazala je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara.

S energetskom obnovom vrtića zadovoljna je i ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.
Obnova u ovom objektu je neophodna, krovovi prokišnjavaju i računi za grijanje su veliki. Kada se obnovi krovište i napravi izolacija fasade, imat ćemo sigurno veliku uštedu na grijanju. Osim toga, vrtić će izgledati puno sigurniji i ljepši za našu djecu, rekla je ravnateljica i dodala da je u područnom vrtiću oko 200 djece, a ukupno u oba vrtića oko 400 djece.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.