Crosst.hr

Kreće obnova ambulanti u Zrinskom Topolovcu i Dežanovcu

20161005 090807

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima obišla je ambulante u Zrinskom Toplovcu i Dežanovcu

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima, u pratnji načelnika općina obišla je ambulante u općini Zrinski Topolovac i Dežanovac koje su u sklopu županijskog Doma zdravlja, te najavila ulaganje i obnovu.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini počinju s temeljitom obnovom ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u ubranim sredinama. Naime, jednak standard u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja, stoga ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.
Tako će Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava, preko svog Doma zdravlja, za obnovu ambulanti osigurati iznos od 1.200.000,00 kuna. Time su se osigurali financijski okviri za radove i obnovu ambulanti koje će tada imati ujednačen standard, a radovi će se odvijati ovisno o potrebama svake pojedine ambulante. Radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prilaz objektu, izmjenu stolarije ili neke druge radove ovisno o potrebi.
U sklopu obnove ambulanti diljem županije, predviđa se i suradnja i partnerski odnos s gradovima i općinama, prvenstveno u pogledu uređenja okoliša ili boljeg pristupa ordinaciji. Tako će i ove općine omogućiti svojim stanovnicima kvalitetniji pristup samoj ambulanti.

Načelnik općine Zrinski Topolovac rekao je da će općina asfaltirati pristup od ceste do ulaza u ambulantu.
– Uz pomoć Županije, osigurat ćemo i bojenje zidova. Nadam se da će Županija izdvojiti financijska sredstva za izmjenu stolarije kako bi se pacijenti osjećali ugodnije kada dođu u našu ambulantu, rekao je načelnik Došen.

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić nakon obilaska ambulanti rekla je da su radovi započeti u Velikom Grđevcu, a nastavljaju se u Rovišću, Novoj Rači i Siraču, a nakon toga će na red doći Zrinski Topolovac i Dežanovac.

U obnovu ulazi trideset i devet objekata, a nakon što arhitekti izrade njihove prijedloge troškova za radove, raspisat će se natječaji za izvođače radova za svaku ambulantu.

Ovi radovi također su priprema za ulaganja u osnovnu zdravstvenu zaštitu sredstvima Europske unije, a Bjelovarsko-bilogorska županija će se javiti na natječaje kako bi povukla sredstva iz europskih fondova. Riječ je o natječaju koji bi podrazumijevao nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.