Crosst.hr

Kreće obnova 39 ambulanti na području Bjelovarsko-bilogorske županije

2016 09 zupnovaraca 160

Župan Damir Bajs sa suradnicima do sada je obišao nekoliko ambulanti i razgovarao s timovima opće medicine i stomatološke ordinacije

U proteklih nekoliko tjedana Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio je ambulante Opće medicine i Stomatološke ordinacije u sklopu županijskog Doma zdravlja u Općini Veliki Grđevac, Rovišće i Sirač , te najavio ulaganja i obnovu.

Obilazak ambulanti župan je nastavio, pa je tako danas posjetio Općinu Nova Rača i tamošnje ambulante u sklopu Doma zdravlja BBŽ u Bulincu i Novoj Rači.

Nakon obilaska ambulanti u pratnji načelnika općine Nova Rača Darka Knežića, župan je istaknuo da Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini kreću u temeljitu građevinsku obnovu ambulanti opće medicine i stomatoloških ordinacija.
-Nećemo činiti razliku između koncesionara i ambulanti u sklopu Doma zdravlja. Naš bolesnici moraju imati jednaki standard u ruralnim sredinama kao što to imaju i bolesnici u urbanim sredinama. Naglašavam, da neovisno o velikim projektima kao što je izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti i potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom opće prakse. U 2016. godini, Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja BBŽ kreće u obnovu desetak ambulanti, a nastavljamo u 2017. godini. Ukupan iznos za obnovu i uređenje ambulanti je 1.200.000,00 kuna. Radit će se temeljito i cilj je da sve ambulante imaju ujednačeni standard. Radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prilaz objektu, izmjenu stolarije, krečenje, te druge radove ovisno o potrebama svake pojedine ambulante, rekao je župan Bajs i dodao da će se radovi odvijati u suradnji s gradovima i općinama prvenstveno u pogledu uređenja okoliša ili boljeg pristupa ordinaciji.

Načelnik općine Nova Rača Darko Knežić naveo je projekte koji su u tijeku, od škole, dječjeg igrališta s dvoranom, obnove doma u Bedeniku i otvaranje škole, uređenje prostora na sajmištu, izgradnja ceste, obnova zgrade svetišta, uređenje ambulanti, te mnogi drugi projekti koji će biti od velikog značaja za stanovništvo ove općine.

Knežić je također naglasio da sve to ne bi mogli raditi da nemaju podršku Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.