Crosst.hr

Kreće izgradnja NOVE ZGRADE GLAZBENE ŠKOLE vrijedne 25 milijuna kuna

glazbena 6

Ravnateljica Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ Bjelovar Sonja Štefanac i predsjednik Uprave tvrtke „Radnik d.d.“ Križevci Mirko Habijanec, u prisustvu bjelovarsko – bilogorskog župana Damira Bajsa, potpisali su u srijedu 23. prosinca ugovor o izgradnji nove zgrade Glazbene škole „Vatroslava Lisinskog“ Bjelovar.

Riječ je o jednoj od rijetkih novih glazbenih škola u Hrvatskoj, projektu vrijednom 24,7 milijuna kuna. Bit će to ujedno i najbolji poklon Bjelovarsko – bilogorske županije Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“ Bjelovar koja iduće godine slavi stotu godišnjicu rada, obilježenu brojnim uspjesima i postignućima.

Nova zgrada Glazbene škole značiti će potpuno novi standard rada za 400-tinjak učenika te 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije. Također, biti će stvoreni i uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. Inače, izgradnja nove zgrade Glazbene škole Bjelovar jedan je u nizu županijskih projekata na području grada Bjelovara čija ukupna vrijednost iznosi 400 milijuna kuna.  

– Imali smo viziju da napravimo jedan nad-standard u odnosu na druge objekte koji će osim svoje funkcionalnosti i osnovne namjene pružiti i jednu dodatnu vrijednost našem gradu. Sama škola je projektirana da zadovolji sve pedagoške standarde koji su definirani i za ovaj predmetni objekt. Predviđeno je 2 730 četvornih metara bruto površine same škole na adresi Vlahe Paljetka br. 5, jedna polivalentna dvorana u kojoj se mogu odvijati određeni sadržaji, koncerti, probe glazbenika i korisnika škole i slično. Cijela priča će biti postavljena na jedan zaista visoki nivo. Projektu smo pristupili vrlo emocionalno i sa puno pažnje, rekao je inženjer građevinarstva, Hrvoje Malčić.

U sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno – kulturnih sadržaja u Bjelovaru. Nastavu učenici trenutno pohađaju na dvije lokacije. Jedna je škola u samom centru Bjelovara, za njih malen i neadekvatan prostor te u bivšem Đačkom domu u Bjelovaru. Izgradnjom nove škole uvjeti obrazovanja našim će mladim glazbenicima drastično promijeniti na bolje i dobiti će novu, modernu školu 21. stoljeća.

– Još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća čekamo bolji i veći prostor. Napokon ćemo ga dočekati na novoj lokaciji i u potpuno novoj zgradi koja će trajati barem slijedećih sto godina. Iduću godinu Glazbena škola Vatroslav Lisinki obilježava stotu godišnjicu glazbenog školstva u Bjelovaru. Ovo je za nas božićni dar na koji smo zaista dugo i strpljivo čekali, kratko je istaknula Sonja Štefanac, ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski Bjelovar.

– Ovo je sjajan projekt i koliko čujem izvođači radova su vrlo nestrpljivi da krenu s radom. Kako je ravnateljica rekla, napokon smo dočekali ovaj trenutak. Onaj mali broj skeptika će napokon morati shvatiti i prihvatiti da je ovo projekt koji će se realizirati. U novoj školi ćemo uživati u punom smislu, u njoj ćemo stvarati i vrijedno raditi. Naše mlade glazbene nade će i dalje predstavljati naš rad, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini, poručio je Želimir Matić, predsjednik Školskog odbora Glazbene škole Vatroslav Lisinki.

Na natječaj za izgradnju nove Glazbene škole u Bjelovaru javilo se deset ponuditelja, a procijenjena vrijednost radova na novoj školi bila je 25.987.035,31 kuna. Nakon provedene javne nabave posao izgradnje dobila je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar koja će novu školu izgraditi za 24.624.254,91 kuna, odnosno 1.362.780,04 kuna manje od procijenjene vrijednosti radova. Time Bjelovarsko – bilogorska županija nastavlja s provođenjem investicija unatoč korona krizi i potvrđuje status najvećeg investitora ne samo u našoj županiji, već i ovom dijelu Republike Hrvatske.

– Riječ je o klasičnoj armirano – betonskoj inženjerskoj skeletnoj konstrukciji sa termo fasadama, kontinuiranim ventiliranim fasadama, sa toplinskom i zvučnom zaštitom. Velikim dijelom će zgrada biti ostakljena, a na jednom dijelu imati će i zeleni krov. Vjerujemo da će buduća škola biti jedna od ljepših zgrada u Bjelovaru. U sklopu škole biti će prizemlje sa četiri etaže i dvije dvorane, učenicama te svime onime što je nastavnom osoblju i profesorima potrebno. Betona će biti oko dvije tisuće kubika, oko deset tisuća kvadrata oplate te oko 170 tona armature. Rok građenja sa tehničkim pregledom obuhvaća 24 mjeseca. Iz bjelovarskog kraja imamo kooperante i pod-izvoditelje. Također, sve koji imaju mogućnosti i kapacitete pozivamo da nam se pridruže, jer imamo dosta posla u Hrvatskoj, ali i izvan naših granica. Želimo vidjeti njihove ponude i reference, pojasnio je predsjednik Uprave tvrtke „Radnik d.d.“ Križevci Mirko Habijanec.

Bjelovarsko – bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, točnije radi se o 44 EU projekta vrijedna 160 milijuna kuna. U realizaciji je i projekt regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar vrijedan 62,5 milijuna kuna, a tu je i niz drugih projekata putem kojih se uspješno koriste europska sredstva. No, EU ne financira gradnju novih škola, stoga se Bjelovarsko – bilogorska županija odlučila zbog potreba i višegodišnjih nastojanja izgraditi novu glazbenu školu u Bjelovaru i jedan je to od projekata koji Županija provodi na području Bjelovara gdje županijski projekti prelaze 400 milijuna kuna.

– Sadašnja glazbena škola napravljena je prije sto godina. Do danas su se u njoj školovale nebrojene generacije učenika, ali i mnogih mentora koji su tamo predavali i prenosili svoja znanja i vještine. Nova Glazbena škola Vatroslav Lisinski pokazuje da težimo prema jednoj potpuno novoj razini učenja, stvaranja i promicanja glazbene kulture i obrazovanja. Na to smo iznimno ponosni. Meni je bilo važno da to ne bude zgrada u okviru samog minimalnog standarda kojeg moramo zadovoljiti, već da imamo jednu prekrasnu zgradu koja će biti ukras gradu i predmet divljenja. Također, željeli smo zgradu u kojoj će se organizirati i održavati kulturni sadržaji. Pred nama je sada gradnja i vjerujem da će naši izvođač posao obaviti u zadanom roku. Ovo će biti tek treća novoizgrađena glazbena škola u Hrvatskoj, rekao je bjelovarsko – bilogorski župan, Damir Bajs.

 • glazbena_2
 • glazbena_5
 • glazbena_7
 • glazbena_3
 • glazbena_6
 • glazbena_10
 • glazbena_4
 • glazbena_8
 • glazbena_9

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.