26. siječnja 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Kreće dogradnja osnovne škole u Velikom Trojstvu i gradnja dječjeg vrtića vrijedna 14 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerskom odnosu provodi niz projekata sa svojim općinama i gradovima. Jedan od projekata je i dogradnja Osnovne škole u Velikom Trojstvu te gradnja vrtića projekt ukupno  vrijedan 13.834.254,25 kuna koji se financira europskim novcem te sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo.

Sukladno s tim danas je u Osnovnoj školi u Velikom Trojstvu potpisan ugovor između Osnovne škole Veliko Trojstvo i Općine Veliko Trojstvo o međusobnoj suradnji na provedbi projekta. Potpisani su i  ugovori s izvođačem radova za dogradnju škole i gradnju vrtića tvrtkom Bistra d.o.o. iz Đurđevca vrijedni 13.046.061, 75 kuna te ugovori za opremanje kuhinje s tvrtkom KonimB d.o.o. iz Zagreba vrijedni 434.812,50 kuna te ugovori za opremanje dječjeg vrtića s tvrtkom Škrinjica d.o.o. Zagreb vrijedni 353.380,00 kuna.

Općina Veliko Trojstvo putem europskih sredstava osigurala  je 7,2  milijuna  kuna  za projekt gradnje vrtića, koliko se moglo ostvariti na natječaju Ruralnog razvoja.

Međutim, budući kako je javna nabava pokazala kako su radovi na dogradnji škole i gradnji vrtića veći od planiranih Bjelovarsko-bilogorska županija povećala je svoj udio sredstava za taj projekt na 4,6 milijuna kuna, dok će Općina Veliko Trojstvo iz svojih sredstva izdvojiti 2 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su  Bjelovarsko- bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo Sanja Vranješević, direktor tvrtke Bistra d.o.o. Đurđevac Krešimir Habjanec, prokurist tvrtke KonimB d.o.o. Zagreb Branko Kovačević, direktorica tvrtke Škrinjica d.o.o. Zagreb, Vijeće roditelja, Školski odbor te zaposlenici Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Sanja Vranješević, ravnateljica škole je u ime svih zaposlenika škole izrazila zadovoljstvo ovim projektom.

– Kvaliteta obrazovanja će se podići na višu razinu, svi razredni odjeli će se nalaziti pod istim krovom što će omogućiti specijaliziranim predmetima da se izvode u kompletnim, specijaliziranim učionicama.  Učenici više neće morati na topli obrok odlaziti izvan zgrade škole već će u zgradi imati kompletnu blagovaonicu, dok će na tjelesnu i zdravstvenu kulturu odlaziti toplim hodnikom.

Kompletan jednosmjenski rad će se odvijati na kvalitetniji način.“, istaknula je ravnateljica.

 

Ivan Kovačić, načelnik Velikog Trojstva je napomenuo što za općinu predstavlja ovaj projekt.

– Ovo je veliki događaj za naše mjesto, počeli smo oko 2009. godine s idejama, ispitivanjem terena i ostalim – projekt je velik.

U ovom trenutku 30-ak djece iz Velikog Trojstva pohađa vrtiće u Bjelovaru – mi smo nekad imali vrtić, ali on nije mogao opstati jer nije imao uvjete, osim toga, imamo i nekoliko djece s posebnim potrebama. U ovom trenutku imamo 120 djece, a kapacitet vrtića je 52 djece stoga neće biti problema s popunjavanjem vrtića. Sve će biti pod istim krovom – od jasličke dobi do završetka 8. razreda, rekao je načelnik Kovačić.

Više o samom projektu rekao je Krešimir Habjanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o.

– Zadovoljstvo mi je što je javni natječaj dovršen, sve procedure su završene i što je upravo naša tvrtka izvođač radova.

Što se pak zgrade škole tiče, ona se rekonstruira i dograđuje sa specijaliziranim učionicama i pratećim prostorima te se izgrađuje dječji vrtić. Dogradnjom u zgradi škole se omogućuje jednosmjenski rad, izvodi se energetska obnova postojeće zgrade, postojeća sportska dvorana se spaja s toplim hodnikom sa školskom zgradom, dograđuje se prostor za novi vrtić kapaciteta jasličke grupe i dvije grupe djece starije od 3 godine.

Rekonstrukcija se vrši unutar gabarita postojeće zgrade osnovne škole površini od otprilike 190 kvadrata.

U sve radove će biti ugrađeno više od sto tona armature, više od 3, 5 tisuće kvadrata oplate i više od tisuću sto kubika betona, pojasnio je izvođač radova.

 

Župan Damir Bajs je istaknuo kako se ovaj projekt ipak uvelike razlikuje od ostalih.

–  Županija ovog trenutka ima potpisanih oko 50 ugovora vezanih uz euro projekte koji vrijede otprilike 200 milijuna kuna ulaganja u školstvo. U tim projektima je Županija preuzela ulogu sufinanciranja svog dijela. Međutim, ovaj projekt je ipak drukčiji; to je projekt koji je napravljen u partnerskom odnosu s općinom Veliko Trojstvo i s jednim projektom će se riješiti i izgradnja vrtića i nadogradnja škole. Ukupna vrijednost je gotovo 14 milijuna kuna – to je jedan od najvećih projekata koji uopće postoji u RH, vezano uz školstvo.

Županija je odlučila sufinacirati ukupan iznos od 4,6 milijuna iz svog proračuna i to je ovog trenutka najveća investicija koju provodimo na području naše županije na taj način.“, izrekao je župan.

Siniša Kovačić predsjednik Školskog odbora je u ime roditelja rekao kako je ovaj projekt od velikog značaja, a posebice izgradnja vrtića što će roditeljima itekako olakšati.

 – Ovo je projekt koji je bitan za cijelu zajednicu jer se sve stavlja na jednu lokaciju. Djeca će od početka vrtića pa do završetka osmog razreda biti na istom mjestu – socijalizacija je drukčija, stječu drukčije navike te se ta djeca i drukčije prilagode društvu kasnije. Također, djeca koja idu u vrtić se lakše socijaliziraju i prilagođavaju od onih koja ne idu, rekao je predstavnik roditelja.  

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.